

Špenátový krém s bramborovými "krutony" a parmazánem
Suroviny
- 400 g sekaného mraženého špenátu
- 1 menší cibule
- 4-5 stroužků česneku na plátky
- 2 brambory
- lžíce másla
- litr zeleninového vývaru
- 150 ml smetany
- strouhaný parmazán
- pepř
- sůl
- ----
- 2 brambory
- trochu oleje
- sůl
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme na kousky a zpěníme na rozpuštěném másle. Po chvíli přidáme česnek a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme na brambory na krájené na kousky. Když brambory částečně změknou přidáme povolený špenát, sůl a vaříme do měkka cca 8-10 minut.
Přilijeme smetanu, dochutíme pepřem, případně solí. Kdo chce může přidat ještě prolisovaný česnek. Špenát už jen prohřejeme a rozmixujeme do hladkého krému.
Na bramborové krutony oloupeme brambory a nakrájíme na kostky. Na troše oleje opečeme do křupava. Před koncem opékání lehce osolíme. Hotové dáme na papírový ubrousek. Ihned podáváme krém s křupavými brambory a sypeme strouhaným sýrem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Špenátový krém s bramborovými "krutony" a parmazánem
-
popoluska340: Jsem moc ráda, že jsi krém vyzkoušela a nezklamal.
..a děkuji za pěknou fotku...
-
Vcera som varila spenatovy krem,len namiesto zemiakov,navrch som urobila volske oko.Bolo to vyborne.
-
Tak tento krem sa mi moc paci.Ukladam na vyskusanie,urcite mi bude chutit.
-
Jitkas: Stačí uvozovky?..Jen tak mimochodem jsem se dívala kolik tady je dršťkových polévek bez drštěk, svíčkových bez hovězí svíčkové a nikomu to nevadí, ale klidně to přepíšu jestli uvozovky nestačí..
-
Krem bude urcite dobry, ale krutony jsou vzdy a jen z peciva. Bud smazeneho na tuku ci jen oprazeneho nasucho. Ty Tvoje jsou tedy smazene brambory ne krutony .
-
Děkuji Vám..
-
Líbí se mi ten nápad s bramborovými krutonky
-
Špenát mám veľmi rada a všetko, čo sa mu podobá
, takže za mňa jednoznačne
-