Zapékané cukety se slaninou
Recept ještě nebyl hodnocenVydlabanou cuketu, naplněnou směsí ze žampionů, šunky a tvrdého sýra dochutíme kmínem a pažitkou. Náplň zabalíme do plátků slaniny. Dozlatova upečené zapékané cukety…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vydlabanou cuketu, naplněnou směsí ze žampionů, šunky a tvrdého sýra dochutíme kmínem a pažitkou. Náplň zabalíme do plátků slaniny. Dozlatova upečené zapékané cukety…
Tento recept kombinuje jemnost lilku (nebo cukety) s bohatou masovou náplní, ochucenou aromatickými bylinkami a kořením. Zapékáním se všechny ingredience krásně propojí…
Rychlé a chutné těstoviny získáte spojením vařených těstovin s orestovanou mladou cuketou, kořením a trochou mozarelly a kvalitního tvrdého sýra. Tyto těstoviny voní…
Tento pokrm kombinuje jemnou chuť cukety s bohatou směsí kuskusu, barevné zeleniny a šunky. Zapečený sýr vytváří lahodnou zlatavou krustu, která doplňuje chuť náplně.…
Osvědčená klasika která spojuje šťavnatou zeleninu s voňavou masovou náplní. Díky jednoduché přípravě a možnosti obměn patří mezi oblíbené rodinné recepty. Ať už ji…
Cuketové lasagne nabízejí svěží a odlehčenou verzi tradičního pokrmu. Zapečené vrstvy s jemným krémem a zeleninou překvapí vyváženou chutí i jednoduchostí. Doslova…
Cuketový nákyp je lehký a nadýchaný pokrm, který spojuje jemnou chuť cukety se sýrem. Tento všestranný nákyp je ideální jako příloha nebo lehký hlavní chod a potěší…
Tyto cuketové placičky, zcela bez mouky, jsou ideální volbou pro ty, kdo se stravují zdravě a podle zásad dělené stravy. Nadýchané díky sněhu z bílků a lahodně křupavé,…
Zkuste netradiční lasagne z domácích celozrnných těstovin, které jsou vrstvené s kuřecím masem a spoustou zeleniny. Obejdete se bez bešamelu, takže výsledek je odlehčený…
Do zlatova zapečené brambory s kousky cukety a pórku, zalité jednoduchou smetanovo-vaječnou směsí. Voní libečkem a tvoří jednoduchý a chutný pokrm z jednoho pekáčku,…
Zapečené houby se zeleninou jsou lahodný pokrm plný chutí. Kombinace hub, rajčat, papriky a lilku, doplněná o vejce a sýr, vytváří ideální harmonii mezi jemnou zeleninou…
Pórkový salát s jablkem a sýrem je svěží a rychlý recept, který kombinuje jemnou štiplavost pórku se sladkostí jablka a lahodností sýra. Hodí se jako lehká večeře,…
Lilek patří k zajímavým druhům zeleniny, ke které někteří nemají tak blízko. Zemitou chuť lilku tentokrát doplníme směsí s uzeným masem. Tou naplníme mistku vzniklou po…
Plněné papriky s mletým masem jsou voňavým a šťavnatým jídlem, které potěší svou jednoduchostí i sytostí. Kombinace jemného drůbežího masa, ajvaru, bylinek a rozpečeného…
Křupavý toust, jemná brokolice, kousek šunky a rozpečený sýr. Tyto suroviny se v troubě promění v barevnou a nápaditou večeři. I obyčejný toust totiž dokáže překvapit…
Grilovaný balkánský lilek plněný šunkou, sýrem a olivami je jednoduchý, ale efektní recept, inspirovaný chutěmi Balkánu. Plátky lilku naplněné výraznými ingrediencemi…
Pomazánka z mrkve a ředkviček je lehká, svěží a přitom příjemně sytá. Nastrouhaná zelenina a vejce se smíchají s tvarohem a majonézou, lehce dochutí a je hotovo. Stačí…
Nenápadná, ale chuťově výrazná. Tato jednoduchá placka ze strouhaného sýra, doplněná kroužky cibule, vejci a bylinkami, se upeče během chvilky a udělá víc parády, než…
Připravíme marinádu: V míse smícháme smetanu s kečupem, hořčicí, rozetřeným česnekem, grilovacím kořením, paprikou, solí a pepřem.Postupně v ní po jednom obalíme…
Odrežeme vrch paprík . Na plnku nakrájame suroviny a všetko spolu pomiešame . Plníme papriky a dáme na 12h do chladničky .
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, brambory, sůl, pepř, nasekané bylinky. Zvlášť si rozšleháme vejce, hořčici, mléko a olej. Vzniklou směs přidáme do mísy a…
Na plátky anglickou slaninu rozložíme na dno zapékací misky a opečeme. Na ni dáme plátky sýra / větší část sýra si necháme na posypání/. Na sýr rozklepneme vejce tak,…
Oloupanou cibuli nakrájíme na velmi malé kousky. Na másle ji osmahneme dozlatova a nasypeme do hrnce.Přidáme mléko a pomalu přivedeme k varu.Česnek oloupeme a rozdrtíme,…
Filety lososa dáme do zapékací misky a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupnů (horkovzdušná). Pečeme 20 minut. Mezitím připravíme omáčku. Do hrnce nalijeme smetanu,…