Rýžové nudle s medvědím česnekem a žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenRýžové nudle se vyznačují rychlou přípravou a lehkou stravitelností. Zde jsou doplněny narychlo restovaným česnekem, cibulí a žampiony. O vynikající chuť se pak postará…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rýžové nudle se vyznačují rychlou přípravou a lehkou stravitelností. Zde jsou doplněny narychlo restovaným česnekem, cibulí a žampiony. O vynikající chuť se pak postará…
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, ředkvičky nastrouháme na hrubé slzy. V misce vše smícháme se žervé, solí a kořením. Pomazánka je chutnější, když se nechá chvilku odležet…
Plátkový sýr rozložíme na kus alobalu tak, aby se kraje překrývaly a plátky sýra dokonale vytvořily obdélník. Pak vložte na malou chvíli do vyhřáté trouby, aby změknul.…
Mouku se solí vysypeme do mísy, přidáme povolené máslo, žloutky a kefír a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici,…
Sýr žervé promícháme s majonézou, přidáme nakrájenou cibulku, pažitku, asi tak hrst, a nadrobno nakrájený salám. Vše promícháme a můžeme podávat.Natíráme na krajíčky…
V menší misce smícháme čerstvý sýr, přidáme najemno nasekaný kopr podle chuti, 1 lžičku citronové šťávy, osolíme a opepříme. Všechny suroviny pečlivě promícháme a v…
Cizrnu slijeme a ponorným mixérem najemno rozmixujeme.Přidáme žervé, olej, nakrájená rajčata, cibulku nebo pórek, česnek, promícháme, dochutíme solí a pepřem.Dáme…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle dosklovata. Přidáme omytou dýni pokrájenou na menší kusy, rozdrcený česnek, zázvor, sůl dle chuti a vše necháme krátce za…
Na pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo a přidáme na plátky nakrájenou hrušku. Chvilku opékáme a pak vmícháme lžíci medu. Med necháme jemně zkaramelizovat a vše…
Salám jemně umeleme, smícháme se sýrem. Ochutíme solí, pepřem, paprikou a vmícháme křen. Vše promícháme. Mažeme na krajíce chleba a hustě sypeme pažitkou.
Nejprve dáme vařit stehno bez soli, neboť se nakonec osolí grilovacím kořením. Připravíme si všechny ingredience, lilek posolíme a necháme potit (aby se vyplavila…
V misce rozděláme tvaroh, sýr, žervé, mléko, koření, nakonec rozdrolíme tvaroh trojúhelník. Smícháme a ochutnáme, zda je třeba přisolit, okořenit či naředit.Na talířky…
Do mísy dáme 35 dkg mouky, do kastrůlku mléko s trochou cukru - přihřejeme a nadrobíme droždí, mléko nesmí být horké, maximálně tak, abyste v něm udrželi prst. Nedělám…
Zralá pevná rajčata omyjeme a pokrájíme na slabé plátky, které rozložíme na talíř. Pokud máme různé druhy rajčat, tím lépe a hotové carpaccio bude o to zajímavější a…
Polníček nakrájíme na menší kousky. Žervé lehce osolíme, přidáme citronovou šťávu.Vložíme do nádoby tyčového mixéru a rozšleháme, dle potřeby přidáme trochu mléka…
Čaj o páté. Pro mnohé z nás nicneříkající pojem, někomu se spojí s Anglií. Je to tak, je to gastronomický rituál s anglickými kořeny. Historie říká, že ho zavedla…
Oloupaná jablka a ementál nastrouháme najemno.Pak přidáme majolku, žervé, kurkumu a promícháme.Směs zakapeme citronem a podle chuti dosolíme.
Omyté a okapané jahody překrájíme na menší kousky. Z másla, cukru a mouky vypracujeme drobenku, kterou přemístíme do máslem nebo olejem ve spreji ( já ) zapékacích misek…
Máslo utřeme se žervé a jemně nastrouhanou nivou, přidáme trochu ořechů. Uděláme kuličky, které obalujeme v nastrouhaných nebo umletých vlašských ořeších. Necháme v…
Pár snítek bylinek odložíme na zdobení, zbytek nasekáme a smícháme se žervé. Na každý plátek šunky uložíme plátek sýra, potřeme umíchanou hmotou a opatrně srolujeme.…
Žervé dobře promícháme s koprem, pažitkou, křenem, osolíme a opepříme. Plátky šunky rozložíme, poklademe sýrovou směsí a zabalíme do úhledných balíčků, které upevníme…
V míse jsem smíchala hladkou mouku, jedlou sodu, skořici, sůl.Do jiné mísy jsem dala třtinový a krupicový cukr, vejce, slunečnicový olej a ručním šlehačem důkladné…
Do mixéru vložíme ořechy, brusinky, posekaný česnek, žervé, Nivu a smetanu. Vše umixujeme dohladka, případně dochutíme solí. Na másle opečeme pozvolna plátky hrušky.…
Přibližně 3 růžičky květáku oberte na drobné kousky, vložte do osolené (do roka sůl vynechejte) vroucí vody a uvařte do měkka. Trvá to přibližně 5 - 10 minut. Nechte…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
10 nejlepších kuchařek pro rok 2022: Bez těchto skvostů se v kuchyni neobejdete!
Tvarohovo-pudinkový pohár s rýží a ostružinami je skvělá letní svačinka plná bílkovin. Zažene chuť na sladké a ještě dokonale osvěží
Jak na skvělou smaženici podle Jaroslava Sapíka: Šéfkuchař prozradil jeden moravský trik, díky němuž je jídlo perfektní