Ovocný dort jako z CrossCafé
Recept ještě nebyl hodnocenTento krásný, tříbarevný, nepečený dort připravíte během chvilky. Základem je korpus z drcených máslových sušenek, na něm pak nadýchaná vrstva ze smetany a žervé.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento krásný, tříbarevný, nepečený dort připravíte během chvilky. Základem je korpus z drcených máslových sušenek, na něm pak nadýchaná vrstva ze smetany a žervé.…
Valentýn se pomalu blíží a svojí drahou polovičku můžete potěšit hezkými srdíčkovými jednohubkami, s oblíbenou česnekovou pomazánkou a ozdobené rajčatovým želé a…
Tyto malé chuťovky spojují jemně nasládlou chuť červené řepy s krémovým sýrem a křupavým pečivem. Skvělé jako stylové pohoštění pro hosty nebo zdravá svačinka plná…
Luxusně zdobené kanapky jsou skvělou alternativou klasických rohlíkových jednohubek. Základy na kanapku upečeme z křehkého těsta. Na to pak naneseme lahodný krém a…
Jemná pórková polévka je ideálním lehkým obědem. Připravit ji můžete i ve všední dny, kdy nemáte času nazbyt, ale přesto si chcete vychutnat dobré domácí jídlo. Pórkovou…
Připravte si vydatnou svačinku plnou vitamínů a bílkovin v podobě ředkvičkové pomazánky s vajíčky. Lehká a svěží pomazánka ze sýru žervé je rychlá na přípravu. Oceníte…
K létu neodmyslitelně patří dobroty ze slaďoučkých jahod. Pokud máte letního oslavence, nebo vás čeká rodinná návštěva, překvapte je cheesecakem s lehkou ricottovou…
Uvařené brambory ve slupce rozkrojíme na dvě půlky a lžičkou vydlabeme. Vidličkou rozmačkáme uvařené kousky brambor, které smícháme s uzenou paprikou, solí, drceným…
Medvědí česnek je dozajista jednou z nejpoužívanějších bylinek na jaře. Jeho aromatické a lehce štiplavé lístky nasekáme do lahodné pomazánky z žervé a majonézy. Jeho…
Na jemném struhadle nastrouháme mrkev. Na hrubém nastrouháme vejce a okurky. Nakrájíme na jemno jarní cibulku. Přimícháme žervé a tatarku. Dochutíme, plnotučnou…
Mrkev nastrouháme na jemno, plátky debrecínky nakrájíme na tenké nudličky, přidáme pomazánkové máslo, paprikové žervé a majonézu.Pomazánku dochutíme solí, pepřem,…
Vejce uvaříme natvrdo. V misce smícháme tvaroh a žervé.Do připravené směsi vmícháme tuňáka. Přidáme uvařená vejce (nakrájená na malé kostičky nebo nastrouhaná na…
Máslo utřeme se žervé a jemně nastrouhanou nivou, přidáme trochu ořechů. Uděláme kuličky, které obalujeme v nastrouhaných nebo umletých vlašských ořeších. Necháme v…
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, ředkvičky nastrouháme na hrubé slzy. V misce vše smícháme se žervé, solí a kořením. Pomazánka je chutnější, když se nechá chvilku odležet…
Šunku nasekame nadrobno, smichame s maslem a zerve, osolime, opeprime a smes natreme na platky eidamu. Doprostred polozime cerstvu alebo sterilizovanu kapii nakrajanou…
Smícháme žervé se scezeným tuňákem, přidáme mix kukuřice, hrášku a papriky. Osolíme a opepříme.Přimícháme nasekanou feferonku. Vše dobře promícháme a necháme chvíli ve…
Nejprve připravíme náplň. Do mísy dejte žervé, přisypte oba cukry, přidejte vejce a všechny suroviny vyšlehejte dohladka.Na těsto do mísy dejte vejce, třtinový cukr a…
Žampiony nakrájíme na malé kousky a orestujeme na másle dozlatova. Necháme vychladnout. Studené žampiony smícháme s prolisovaným česnekem, žervé a tenkými proužky pórku.…
V míse jsem smíchala hladkou mouku, jedlou sodu, skořici, sůl.Do jiné mísy jsem dala třtinový a krupicový cukr, vejce, slunečnicový olej a ručním šlehačem důkladné…
Nivu s máslem najemno nastrouháme, přidáme žervé a vytvoříme směs, kterou dáme asi na 15 minut do chladničky.Ořechy umeleme a smícháme s jemně nasekanou petrželkou.Z…
Do mixéru vložíme ořechy, brusinky, posekaný česnek, žervé, Nivu a smetanu. Vše umixujeme dohladka, případně dochutíme solí. Na másle opečeme pozvolna plátky hrušky.…
Přibližně 3 růžičky květáku oberte na drobné kousky, vložte do osolené (do roka sůl vynechejte) vroucí vody a uvařte do měkka. Trvá to přibližně 5 - 10 minut. Nechte…
Žervé utřeme se strouhaným sýrem, nastrouhaným tvarůžkem, špetičkou soli a paprikou. Nakonec do pomazánky vmícháme cibuli nasekanou najemno. Když pomazánku necháme…
Jáhly spaříme, propláchneme a uvaříme podle návodu hodně doměkka. Já jáhly, pohanku, rýži a bulgur vařím v MT. Je to pohodlné a beze strachu, že se připálí..:-). Uvařené…