Plněný šnek kynutý
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 14 851 kJ / 3 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,58 g |
Tuky | 357,36 g |
Vláknina | 3,94 g |
Cholesterol | 884 mg |
Sodík | 479 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 54,77 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirací pro tento slaný koláč byl řecký šnek z listového těsta v řeckém týdnu v Li... Byla to velká bašta. Moje chuťové buňky mají celkem dobrou paměť. Jen těsto jsem použila lehké, kynuté. Náplň jsem umíchala podle chuťových vzpomínek.
Dělala jsem i náplň z mletého masa, s drcenými sušenými rajčaty nebo bruschetovým pestem, bylinkami a kořením a ještě trochou parmezánu, moc dobré, ale mastné těsto. Šlo by i plundrové, naplnit croisanty masovou náplní, pak pomazat vajíčkem a posypat semínky. Ještě jsem to nedělala, ale určitě by to byla bašta.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 4. 2017 16:49
10. 4. 2017 15:50
Sušená směs rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli (8 %) a bylinek na bruschettu. Správná výslovnost je brusketa, ale v Čechách je známá též pod názvem brušeta.
Postup na přípravu čtyř porcí: přibližně 40 g směsi dobře promíchejte s cca. 100 ml vlažné vody a nechte odstát 5 min. Poté směs natřete na tousty a dejte na pár minut zapéct při 180° C. Hotové bruschetty pokapejte olivovým olejem a podávejte. Můžete též zapéct s plátkovým nebo strouhaným sýrem.
Země původu: Česká republika
10. 4. 2017 15:46
Kořenící směs vhodná na topinky, italský chlebíček s rajčaty, na čerstvou zeleninu, grilovanou nebo restovanou zeleninu. Směs můžeme použít sypkou nebo s olejem a jemně potírat opečený toust či topinku.
10. 4. 2017 15:40
10. 4. 2017 15:34
Složení: rajčatové vločky, paprika, česnek, bazalka, oregáno, mořská sůl
Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez glutamanu sodného.
Balení: 30 g
10. 4. 2017 15:29
Popis:
Omyjeme a oloupeme rajčata, odstraníme jádýrka a dužinu nakrajíme na malé kostky; dáme do menší misky. Přidáme naši kořenící směs Bruschetta podle chuti a olivový olej. Promícháme a dle potřeby dochutíme. Necháme trošku uležet v ledničce. Plátky bagety restujeme dozlatova v troubě nebo na grilu a okamžitě potřeme studenou vyrobenou směsí, ihned podáváme.Bruschetta chutná totiž nejlépe, když je „chléb“ ještě teplý a směs stále ještě studená.Složení:česnek,sůl,cibule,petržel,pepř černý,bazalka a oregano.
V současné době námi nabízená bruschetta má minimální trvanlivost do 26.8.2017 nebo delší.
10. 4. 2017 15:24
Máte chuť na něco dobrého - hlavně aby to bylo rychlé a lahodné? Plánujete grilování a chcete je obohatit rychle a jednoduše? Italská bruschetta je oblíbený pokrm (často předkrm) s vůní rajčat, paprik, česneku a bylin. Receptů je mnoho, ale základem je vždy opečený (na pánvi či na grilu) chléb či bageta.
S naší směsí koření máte výbornou chuťovku hned hotovou: opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou. Pak už si budete jen pochutnávat.
Složení: rajčatové vločky, paprika, česnek, bazalka, oregáno, mořská sůl
Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez glutamanu sodného.
10. 4. 2017 15:17
koreni.cz/obchod/korenici-smesi/bruschetta
Italská hrubozrnná směs na přípravu tradičního italského předkrmu. Bruschetta (čte se brusketa) je základní teplý předkrm italské …
10. 4. 2017 15:16
Složení:
Petržel, rajčatový flok, bazalka, libeček, česnek.
Použití: Bruschetta
Jemná, univerzální směs na zeleninu, omáčky, těstoviny a pyré.
Cena: 35 Kč / Šufánek (0,7 dcl)
10. 4. 2017 15:12
10. 4. 2017 15:09
10. 4. 2017 06:59
Bruschetta zkrátka sypká být nemůže, to je jako špagety v prášku! To, co kupujete, je nejspíš koření, které je určeno pro přípravu bruschetty.
10. 4. 2017 05:59
Bruschetta [brus'keta] je zapečený nebo opečený chléb, na kterém jsou rajčata, bazalka, sůl, pepř, olivový olej a česnek. Toto jídlo je známé od 15. století a pochází ze střední Itálie. Bruschetta se obvykle jí ke snídani nebo jako předkrm.
janky3:
Asi to dobře níže vystihla Lenunka:
Asi je zbytečné sem ještě něco psát, ale naneštěstí nejsem z těch, co házejí flintu do žita...
Asi není obvyklé v jednom rcp míchat gramy s dekagramy, mililitry s hrnky
Asi by šlo polemizovat pomalu s každým bodem v postupu - 500 g hladké mouky v surovinách vs. 35 dkg mouky v postupu Ten zbytek (150g!!!) někam zdrhl, nebo je jím pečivo podsypáno?
Asi to nemyslíte zle (já taky neééé), ale nasazujete mi psí hlavu
Asi i proto od jisté doby do svých komentářů kopíruji sporné pasáže pro případ, že autor změní recept bez toho, že by korektně na změnu upozornil... A že vy jste mnohé setsakra pozměnila, že
Asi by si "Plněný šnek kynutý" zasloužil toto celé, jak to tu leží a běží (vč. komentářů), nechat VYMAZAT a pak napsat trošku jinak znovu...
9. 4. 2017 23:02
Pesto rajčatové nebo olivy bazalka a olivový olej kupuji také, nebo si ho dělám. Másla je pouhých 150g, do těsta patří něco přes půlku, takže asi 90g + kousek Zlaté Hané, tedy 60g, což je na půl kila mouky tak akorát. Na oleji se připravuje špenát a pórek, samozřejmě ne na 125ml, nejdříve dám trošku, pak podle potřeby přikapávám. Plech musí být dobře vymazaný, nerozpuštěným tukem.
9. 4. 2017 14:19
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 1 hodinou
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 22 minutami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 44 minutami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 1 hodinou
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 1 hodinou
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 7 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kynuty snek olivový šnek recept na kynuté šneky kynuty sneci bruschetta recept na testo kynuté sneky plněné šneky co jí šnek kynute sneci olivový šnek recept šneci z kynutého těsta snek olivovy kynuté šneky s česnekem německy plněný chlebíček olivovy sneky kynuté šneky s náplněmi kynuté knedlíky#utm_content=lista kynuté knedlíky olivoví šnek recept kynuty plneny sneci
Suroviny: cukr krupice, droždí, mouka hladká, mléko, máslo, tuk, vejce, sůl, sýr žervé, pomazánkové máslo, máslo, koření na grilovanou zeleninu, pepř, pórek, sůl, špenát, kmín celý, olej olivový, semínka slunečnicová, koření italské
Plněný šnek kynutý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AE37
22 názorů