

Kornoutky ze šunky od kosti s křenovým krémem
Suroviny
- 8 plátků šunky od kosti
- 300 g žervé
- čerstvý křen (případně Krenex) podle chuti ("co kdo snese":-) )
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pažitka
Postup přípravy receptu
Žervé utřeme s nastrouhaným křenem a solí.
Ušleháme tuhou šlehačku a zlehka smícháme s ochuceným žervé.
Plátky šunky balíme do kornoutku, naplníme krémem a posypeme pažitkou.
Podáváme s pečivem a zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Klasika, tentokrát podle Kluků v akci obohacená o žervé.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kornoutky ze šunky od kosti s křenovým krémem
-
to máme moc rádi
-
Eliza: Já použiju čerstvý ,mám v zahrádce /to je také všechno co se mi urodí kromě pažitky/ a čerstvý křen je moji polovičkou milován a hýčkán v omáčce ,okurkách v červené řepě v pomazánkách i k párkum a klobásám ! Já si myslím,že kdyby mu nebylo trapně, tak by ten křen jedl i ke koláči!
-
Veronika.Hrozna: Myslím, že i jiný čerstvý. Připravovala jsem tento předkrm mimo jiné i pro děti, které na Štědrý večer vytrvale odmítají babiččiny klasické šunkové rolky (já je ale miluju) - a baštily obě a pochutnávaly si, ani křen jim nevadil - použila jsem naložený, smetanový, ochucený.
-
S tím žervé je to prima nápad , muže se také použit jiný čerstvý sýr nebo jenom žervé?
-
Ale ne, to jsou recepty za několik týdnů...
Díky práci stíhám tak leda něco vyfotit, ale už se mi nedaří nahlížet, komentovat, natož vkládat něco průběžně. I když mě ta práce moc baví, tak se mi po Topkách samozřejmě stýská.
-
... koukám, že se v Práglu něco slavilo
Vybrané to věru bylo menu
-
to už jsme dlouho neměli, dík za připomenutí , na Velikonoce se budou hodit
-
Blíží se velikonce, bude využito