Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný koláč á la France

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

8. 3. 2017 12:23

Suroviny

Porce: Koláč je na celý plech, 4 porce a více

Nutriční hodnoty

Energie2 292 kJ / 548 kcal
Bílkoviny56,25 g
Tuky23,59 g
Vláknina2,33 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 2,08 g
Sůl4,90 g
Sacharidy26,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Teplé, studené, druhý den, stále bašta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

8. 3. 2017 21:44

janky3: "... ostatní jsem dala všechno, co dům dal a bylo třeba spotřebovat,..."
No, konečně jsem tento "recept" pochopil... :-K

Majkaa Majkaa

8. 3. 2017 19:15

1974andrea: Taky jsem na to myslela, když už je dobrá náplň, určitě bych udělala křehké těsto na quiche, které je na přípravu jednoduché;-)z listového těsta jsem slaný koláč nedělala, proto neříkám, že nemůže být dobry:-)

janky3 janky3

8. 3. 2017 18:10

... á la France se mi zkrátka líbilo pro právě vzniklý recept, ale neznamená to, že jde o francouzskou kuchyni. Kuchyně je česká, neboť recept vznikl v mé české kuchyni. A jenom já věděla, čemu za pár dní končí doba spotřeby, a co tedy musím použít. A použila. Tak snad jsem všem odpověděla.

janky3 janky3

8. 3. 2017 17:57

bofinka: Asi jak kde, protože jsem ochutnala obojí, a ten druhý mi připadal, alespoň na okrajích, moc tvrdý. Ale jinak dobrý, voňavý.

bofinka

8. 3. 2017 17:34

janky3: Flammkuchen neni listove testo, je to neco dost podobneho testu na pizzu s minimalnim obsahem tuku a vetsinou i bez kvasnic, nebo jen s minimem.

janky3 janky3

8. 3. 2017 17:18

chocolate: Dobrý nápad.

janky3 janky3

8. 3. 2017 17:14

1974andrea: Zdravím, právě jsem odpovídala na komentář výše. Chtěla jsem tenoučké těsto, aby vynikla chuť toho nad ním. Já byla spokojená, vyšlo to přesně, jak jsem chtěla. Listové jsem měla v lednici, ostatní jsem dala všechno, co dům dal a bylo třeba spotřebovat, aby to neprošlo. Dům dal dobře, neboť to byla fakt bašta. Ale právě tak, jak jsem psala výše, lze udělat obě těsta a vyzkoušet, které Vám víc chutná. Mě inspiroval Flammkuchen, tam je právě listové tenké, jedli jsme ho v Německu a chutnal nám. Já jsem chtěla, aby to nebylo tak tučné, byla to samá smetana, ale jsem diabetik, takže pokud možno upravuji recepty, abych je mohla i já, což znamená, že bílou mouku, tuk a cukr nesmím, nyní ani ovoce, které jediné mi chybí. Tento koláč je na hranici, ale jednou za dlouhý čas si zobnu.

chocolate chocolate

8. 3. 2017 17:09

janky3: Myslim, ze jde spis o to, ze listove testo se pod vlhkou naplni tzv. uvari. Proto je dobre ho nechat trochu predpect (propichane vidlickou) a az pote dat napln a dopeci.

janky3 janky3

8. 3. 2017 16:49

casino: Asi myslíte papundekl, ale to se mýlíte, neboť papundekl bych nikdy nevložila do receptů, naopak můj záměr byl, aby těstíčko bylo měkounké a tenoučké, aby vynikla chuť toho nad ním. A to si pište, že to maximálně vyniklo, těstíčko, bylo tenoučké, jen na doplnění. Křehké těsto by se k mému receptu nehodilo. Ještě tak kynuté máslové, ale hodně tence rozválené. Ale proč si to dělat složitější, když koupené listové je k mání. Ono to chce safra organizaci, aby to netrvalo hodiny, neboť ingrediencí je hodně. Ale klidně vyzkoušejte obě těsta, a pak se rozhodněte, s kterým to bylo chutnější.

casino casino

8. 3. 2017 13:32

"Slaný koláč á la France"
No, nevím zda nějaký "Frantík":-) stele na plech místo křehkého těsta těsto listové, ale když vidím recept kde autor dělá z listového těsta popundekl, tak mám zimomriavky 8-( :-D

1974andrea 1974andrea

8. 3. 2017 13:30

Ten by mi chutnal. Jenom bych asi zvolila křehké těsto, ne listové. I když je to s ním vždycky rychlejší ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: slaný koláč flammkuchen flammkuchen recept křehké těsto na slaný koláč slaný tvarohový koláč slaný koláč z křehkého těsta slaný koláč flammkuchen recept křehký slaný koláč flamkuchen těsto na slaný koláč slaný křehký koláč slany kolac recept recept na slaný koláč flammkuchen recept na slaný koláč slaný koláč flammkuchen recepty křehký slaný koláče slany kolac z tvarohu slaný koláč z žerve slaný koláč z listového těsta slaný koláč pro diabetiky slaný koláč s cottage

Suroviny: těsto listové, tvaroh, sýr žervé, sýr smetanový, lilek, pórek, česnek, sýr romadur, stehno kuřecí, olej olivový, máslo, pepř mletý, tymián, máslo bylinkové, koření na grilovanou zeleninu, koření grilovací, zelenina,

TopRecepty.cz

Slaný koláč á la France

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZEQ6