Důlkové koláče
Recept ještě nebyl hodnocenPo vykynutí těsto propracujeme, lžíci vykrajujeme z těsta kousky a na plech tvoříme kuličky. Dnem skleničky, kterou jsme namočili do mouky, do nich uděláme důlek.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Po vykynutí těsto propracujeme, lžíci vykrajujeme z těsta kousky a na plech tvoříme kuličky. Dnem skleničky, kterou jsme namočili do mouky, do nich uděláme důlek.…
Na vál dáme ořechy, mouku, cukr, do důlku vejce a nakrájíme na kousky Heru.Zpracujeme těsto a necháme půl hodiny odpočívat v lednici.Do formy dáme pečící papír a na…
Z ingrediencí na piškot vyšleháme těsto a upečeme piškot. Až vychladne, tak jej potřeme marmeládou. Připravíme si krém, tak že svaříme mléko a mouku na kaši a až…
V tlakáči rozehřejeme Heru, vložíme na kousky nakrájené maso, posolíme, opepříme a přidáme papriku (na špičku nože) a opékáme ze všech stran do zlatova, poté maso…
Roztopíme Heru, přidáme cukr, žloutky, mouku, prášek do pečiva a mléko.Zamícháme, přidáme mák. Nakonec ušleháme bílky do sněhu, vmícháme do těsta do hladka tak, aby…
Všetky prísady na cesto spracujeme a cesto dáme do chladničky na 30 minút stuhnúť. Potom ho rozdelíme na polovicu (budeme mať 2 záviny) a každú vyvaľkáme na obdĺžnik…
program těsto. Těsto vyválíme, nakrájíme na čtverečky, položíme doprostřed čtverečku náplň, zabalíme – důkladně a položíme na plech s papírem. Necháme ještě dokynout na…
Těsto zaděláme v pekárně, nejdřív tekuté suroviny a pak sypké. Zapneme na program hnětení a kynutí, cca 1:30 h.Po vykynutí rozválíme plát, pomašlujeme rozpuštěnou Herou,…
Těsto zaděláme v pekárně, nejdřív tekuté suroviny a pak sypké. Zapneme na program hnětení a kynutí, cca 1:30 h.Po vykynutí rozválíme plát, pomašlujeme rozpuštěnou Herou,…
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme je s cukrem do pěny.Pak přidáme olej, mléko a mouku, kterou smícháme s kypřicím práškem a kakaem. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Dáme…
Žloutky,dia cukr a horkou vodu ušlehat,přidat ostatní, nakonec sníh z bílků.Upečeme ve vyhřátý troubě na170°c asi20 min. Uvaříme si pudink do kterého přidáme 10…
Směs na listové těsto zpracujeme na vále a necháme 3 hodinky odpočnout. Potom vyválíme ve velikosti plechu,přeneseme jej na něj, hojně propícháme vidličkou a dáme upéct…
Papoušková buchta nese svůj název díky své barevnosti, které docílíme přidáním pudinků různých příchutí do těsta. Na plech tak klademe hromádky, které pak udělají…
Medovník je skvělý moučník. Medové pláty proložené jemným karamelovým krémem se rozplynou v puse. Jeho největší výhodou ale je, že ho lze připravit klidně až týden před…
Klasický strouhaný koláč jako od maminky připravíme z kakaového těsta, které rozdělíme na dvě části. Polovinu nastrouháme na plech, zalijeme tvarohovou náplní a…
Jednoduché medovo-kokosové slzičky jsou zajímavou variací na linecké těsto. Kombinace kokosu a medu v těstě je zkrátka vynikající a stojí za to ji vyzkoušet. Slzičky…
Bábovky jsou velmi oblíbeným moučníkem a receptů na tu nejlepší bábovku je nespočet. Vyzkoušejte bábovku, do které jsme přidali vaječný koňak. Je nádherně voňavá a…
Pracny jsou velmi oblíbené vánoční cukroví, které je snadné na přípravu, má dlouhou trvanlivost a čím déle je necháte odležet, tím je jejich chuť lepší. Možná máte svůj…
Náprstkové koláčky jsou malé, rozkošné cukroví, které na první pohled zaujme svým tvarem. Jemné těsto, které se rozplývá na jazyku. Ideální nejen na Vánoce, ale i jako…
Vyzkoušejte pro jednou místo klasické bábovky připravit bábovku kynutou, a to hned s libovolnou náplní, třeba zrovna makovou. Bábovka je díky náplni krásně vláčná a má…
Z přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě půlky.Vyválíme 1. plát a dáme na vymazaný plech. Potřeme náplní. Na náplň dáme 2. plát těsta.Pečeme při 200° do…
Vláčná podzimní bábovka z dýně, s přidanými semínky, potěší vás i vaše blízké. Dýně se nemusí vařit, ani péct, pouze se do těsta nastrouhá. Bábovka má krásně oranžovou…
I když tyto placičky nejsou náročné na suroviny ani na přípravu, chutnají skvěle. Když je nabídnete přátelům ke sklence vína, nebo hostům na oslavě jako pohoštění, jen…
Připravte k nedělnímu odpolednímu mlsání řezy z křehkého lineckého těsta s jemnou broskvovou náplní a čepicí zapečené krémové vrstvy ze zakysané smetany. Rozležením v…