Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strouhaný koláč s tvarohem

Klasický strouhaný koláč jako od maminky připravíme z kakaového těsta, které rozdělíme na dvě části. Polovinu nastrouháme na plech, zalijeme tvarohovou náplní a zakryjeme druhou částí nastrouhaného těsta. Náplni dodá svěžest trocha citrónové šťávy.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

2. 4. 2012 15:54

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie26 651 kJ / 6 370 kcal
Bílkoviny157,18 g
Tuky227,00 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 986 mg
Sodík 878 mg
Sůl2,70 g
Sacharidy915,18 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nedělejte si starosti s tím, že těsto nevypadá na plechu úhledně a máme mezi kousky nastrouhaného těsta díry. Během pečení se totiž těsto krásně spojí i s náplní.

Náplň je vždy řídká, zprvu jsem se toho bála, ale nakonec se pečení povedlo, takže se nelekejte. Myslím, že v tomto případě záleží na hustotě a druhu tvarohu a také je to kvůli velkému množství mléka.

Může se zdát, že je v tom opravdu hodně cukru a že to je celkově sladké, ale v tvarohu se cukr docela ztratí, a tak mi připadá, že sladké je jen těsto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pajaja

2. 4. 2012 16:23

Výborný koláček, je jich tu ale dost podobných. . . ;-):yes:

Lentilka

2. 4. 2012 16:14

Výborný, děláváme léta a vždy se po něm zapráší. Jen ten cukr do těsta dávám 1 pol. lžíci a pak už jen sladím tvaroh. Právě tam pak vynikne ta kombinace. Těsto dávám tak na 1 hoďku do lednice, lépe se pak strouhá a tvarohy dávám 4. Ještě polévám čokoládou a tak je to sladké dost. Ale každý to rád po svém. :-) Posílám zasloužený bodík.:yes:

Dasa000 Dasa000

2. 4. 2012 15:59

Znám a také dělávám strouhaný koláč:yes:;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: zdravé pečení s tvarohem strouhaný koláč s tvarohem strouhaný koláč pečení s tvarohem sladké pečení s tvarohem strouhany tvarohovy kolac výborný strouhaný koláč tvarohovy kolac strouhany strouhaný tvarohový koláč na plech tvarohovy strouhany kolac výborný strouhaný tvarohový koláč strouhaný koláč s tvarohem a pudinkem strouhaný koláč s tvarohem na plech strouha na buchta strouhaná buchta s tvarohem výborný strouhaný s tvarohem výborný strouhaný koláč s tvarohem strouha buchta s tvarohem strouhaný tvarohový koláček pečení z tvarohem

Suroviny: tuk hera, žloutek, cukr moučkový, kakao, mouka hladká, prášek do pečiva, tvaroh, žloutek, cukr moučkový, pudink vanilkový, mléko, šťáva citronová, tuk

TopRecepty.cz

Strouhaný koláč s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLrz