Štola s kandovaným ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenUtřeme máslo s cukrem, přidáme tvaroh, smetanu a vejce. Promícháme a postupně přidáme ostatní suroviny. Zpracujeme v těsto. V případě potřeby přisypáváme mouku. Vyválíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Utřeme máslo s cukrem, přidáme tvaroh, smetanu a vejce. Promícháme a postupně přidáme ostatní suroviny. Zpracujeme v těsto. V případě potřeby přisypáváme mouku. Vyválíme…
Heru spolu s čokoládou rozehřeji v hrnci. Ke konci přidám smetanu a míchám, aby se smetana nestrazila, už nevařím.Vejce spolu s cukrem ušlehám do pěny, přidám čokoládu.…
Těsto: Všechny ingredience zpracujeme dohromady, až nám vznikne tuhé těsto. To rozprostřeme na vymazaný plech. Pak si připravíme tvarohovou náplň. Také všechny…
Těsto: Všechny ingredience zpracujeme dohromady, až nám vznikne tuhé těsto. To rozprostřeme na vymazaný plech. Pak si připravíme tvarohovou náplň. Také všechny…
Nejprvě si připravíme linecké těsto - veškeré suroviny smícháme v pevné těsto a dáme na chvíli odležet do ledničky. Mezitím si připravíme náplň:vše smícháme v hladkou…
Suroviny dáme v uvedeném množství do pekárny a zapneme program Těsto.Po vykynutí vyndáme z pekárny a rozdělíme na 12 kousků. Na vále vyválíme válečky, ohneme do tvaru…
Z bulek uválíme oválné "šišky", opět necháme téměř nakynout, nastříháme bodliny a po krátkém dokynutí upečeme.Tím, že ježky potíráme ještě před nástřihem, mají po…
Den předem si připravíme Pařížskou šlehačku: 1 smetanu vaříme za stálého míchání s bílou čokoládou a kouskem másla asi 1 min. Přelejeme do misky a dáme vychladit. Do…
Suroviny na omládek vymícháme do hladka a zakryté necháme 45-60 minut kynout.Přidáme zbytek surovin a vše vymícháme, uhněteme do hlaďounkého těsta, které necháme…
Vše dám do mísy a rukama zpracuji těsto, které rozdělím na dvě poloviny. Obě poloviny vyválím na šířku plechu. Na plech dám pečící papír. Položím jeden plát rozváleného…
Těsto - vypracujeme ze všech surovin těsto a necháme odležet. Pokud je těsto lepivé, tak přidáme mouku (záleží na velikosti citronů). Po asi půl hodině rozválíme těsto a…
Změklý tuk s curem a žloutky ušleháme do pěny. Mouku, kypřící prášek, sůl a pomerančovou kůru smícháme a střídavě s pomerančovou šťávou vmícháváme do pěny.Z bílků…
Těsto: -zapneme troubu (horkovzdušná 180°C) -Všechny ingredience smícháme a rozšleháme šlehačem, jedlou sodu přidáme před koncem šlehání. *(těsto je celkem řídké…
Na vál prosejeme mouku, přidáme Solamyl, moučkový cukr, žloutek a Heru a vše zpracujeme na hladké těsto. Hotové těsto vyválíme, vykrojíme 8 koleček a kolečka vložíme…
Opečeme lískové oříšky do barvy, viz. foto, promneme v utěrce a zbavíme je slupek. Vychladlé jemně umeleme.Vyšleháme bílky se solí a do nich po lžících zašleháme cukr,…
Nejprve slijeme šťávu z kompotu a višně necháme okapat.Změklou Heru utřeme s cukrem a celými vejci. Potom všleháme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Těsto je…
Mřížkové koláče jsou efektní na oko a lahodné na chuti. Jejich výhoda je ta, že vypadají náramně slavnostně, ale příprava je snadná. Na tento koláč připravíte těsto,…
Pudinkové cukroví je výborné i krátce po upečení. Nepotřebuje tolik rozležet jako klasická linecká těsta. Samozřejmě můžete upečené tvary i dále dozdobovat dle vaší…
Drobné křehké pečivo plněné nadýchanou cukrovou pěnou. To jsou kremrole. Tukové těsto se šlehačkou jednoduše vypracujeme, necháme uležet a poté jej motáme na trubičky.…
Droždí rozdrobíme, pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka. Misku překryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme kvásek a…
Mléko a moučkový cukr dáme do hrnečku a necháme mírně ohřát na ploténce, hrneček odstavíme a přidáme kvasnice.Naváženou mouku dáme do mísy, přidáme sůl, žloutek, trošku…
Slepované křehké linecké cukroví nemusíme připravovat jen na Vánoce. Z těsta vykrojíme libovolné tvary, po upečení je slepíme marmeládou a cukroví posypeme voňavým…
Mléko a moučkový cukr dáme do hrnečku a necháme mírně ohřát na ploténce, hrneček odstavíme a přidáme kvasnice.Naváženou mouku dáme do mísy, přidáme sůl, žloutek, trošku…
Klasické kynuté české nadýchané buchty vonící máslem a zasypané moučkovým cukrem nikdy neomrzí. Když je upečete podle tohoto léty prověřeného receptu, jistě se vám…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 2. 5. 2024 08:28