Bezlepkové linecké
Recept ještě nebyl hodnocenI bez lepku si můžete užít mlsání dobrého vánočního cukroví. Ochutnejte toto křehké a voňavé linecké cukroví z bezlepkové mouky a jistě si ho také oblíbíte. Můžete ho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
I bez lepku si můžete užít mlsání dobrého vánočního cukroví. Ochutnejte toto křehké a voňavé linecké cukroví z bezlepkové mouky a jistě si ho také oblíbíte. Můžete ho…
Malé dortíky, takzvané muffiny, potěší vaše dětské ratolesti jako chutná svačinka nebo pohoštění na dětské oslavě. Krásně vláčné a šťavnaté muffiny, plné jablek a ořechů…
Jablkový koláč se sněhem je variací na hraběnčiny řezy. Skvěle chutná čerstvý, ale i na druhý den, kdy se chutě hezky propojí. Příprava je trochu pracnější, ale…
Evergreen závodních a školních jídelen, pokrm všedních i svátečních dnů. To je holandský řízek. Z namletého vepřového bůčku za doprovodu nastrouhaného sýru, vajíčka a…
Můžete připravit obyčejný perník na plech, nebo zkusit náš vymazlený recept. Uvidíte po upečení, že stálo zato, trochu vyšperkovat obvyklou variantu oblíbeného moučníku…
Košíčky plněné ořechovou náplní budou mizet z tácu rychlostí blesku. Přitom přichystat je můžete v předstihu a nejsou vůbec náročné na suroviny a složité na přípravu.…
Lahodné rohlíčky s jemnou žloutkovou polevou a posypem z voňavých ořechů jsou dokonalou kombinací křehkého těsta a sladké chuti. Ideální pochoutka ke kávě, na sváteční…
Sladkou tečkou za francouzskou štědrovečerní večeří bývá lahodný dezert Bûche de Noël, tedy vánoční polínko. Jde o lahodnou roládu s krémem z čokoládového pudinku. Navíc…
Tahle královna Vánoc na vaší slavnostní tabuli nemůže v žádném případě chybět. Je krásně vláčná, voní po másle a mandlích. Její příprava nezabere příliš mnoho času, jen…
Játrová nádivka se šunkou, slaninou a žampiony přijde k chuti jako součást svátečního posezení. Při přípravě vás sice čeká trochu více krájení, ale výsledek stojí za to.…
Lahodný sváteční dort, na který je radost pohledět. Nadýchaný piškotový korpus potřeme jemnou náplní ze smetany a vaječného likéru. Na krém poklademe podle své fantazie…
Tataráky můžeme dnes připravit už z různých surovin. Třeba také z hub. Ocení jej zejména ti, co maso nejí. Orestované hřiby na cibulce dochutíme kořením, worcesterem a…
Vydatná čočková polévka příjemně zahřeje a doopravdy zasytí, navíc její příprava není žádná věda. Polévku zajímavé sladkokyselé chuti, plnou vlákniny, s kolečky párků,…
Ochutnejte tento výtečný moučník. Mrkvové těsto je vláčné a nadýchané. Mrkev ho trochu obarví a ořechy zajistí skvělou chuť. Koláč podáváme potřený osvěžující citronovou…
Nadýchaná a sytá velikonoční nádivka (dříve zvaná také hlavička nebo sekanina) má podle tradic obsahovat co nejvíce masa, vajec a bylinek, které na jaře dodají sílu a…
Bílkový chlebíček je vděčným moučníkem. Upotřebíte do něj bílky, které zbývají po pečení se žloutky a zároveň do chlebíčku můžete přidat kandované ovoce, oříšky nebo i…
Bílkový chlebíček je vděčným moučníkem. Upotřebíte do něj bílky, které zbývají po pečení se žloutky a zároveň do chlebíčku můžete přidat kandované ovoce, oříšky nebo i…
Moučníkem, který zvládnou připravit i začátečníci, je snad všemi oblíbená bábovka. Vláčná bábovka, skládající se ze světlého, kakaového a perníkového těsta, se v ústech…
I bezmasé jídlo může být chutné a výživné. Pokud máte rádi brokolici, upečte z ní tento nákyp se sýrem a mrkví. Příprava je snadná a výsledkem je nádherný slaný koláč,…
Zapečené těstoviny jsou oblíbenou klasikou, která chutná nejen dětem, ale také dospělým. Zapečené těstoviny se žampiony, sýrem a šunkou, potěší jako sytý oběd nebo…
Další recept na využití skvělého medvědího česneku. Zde není rýže použita jako příloha, ale jako součást pokrmu. Dle chuti proto můžete servírovat s přílohou nebo jen se…
Perník je buchta, která vás vždy zachrání, když nemáte moc času na pečení. Jednoduše smícháme sypké suroviny, které vmícháme do tekutých a upečeme. Hotovou buchtu…
Perník je buchta, která vás vždy zachrání, když nemáte moc času na pečení. Jednoduše smícháme sypké suroviny, které vmícháme do tekutých a upečeme. Hotovou buchtu…
Upečte si s námi biskupského beránka plného kandovaného ovoce, ořechů a rozinek, díky nimž je těsto krásně barevné. Upečeného beránka můžete polít čokoládovou polevou,…