Hraběnčiny řezy s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenUtřeme žloutky s Herou a cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva a ručně zpracujeme těsto.1/3 těsta dáme do mrazáku a 2/3 rozválíme na vymazaný a vysypaný vyšší na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Utřeme žloutky s Herou a cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva a ručně zpracujeme těsto.1/3 těsta dáme do mrazáku a 2/3 rozválíme na vymazaný a vysypaný vyšší na…
Kdo jedno jablko denně sní, k tomu lékař nechodí. Jablka jsou zdrojem vlákniny a vitamínů a pro našince typickým domácím, podzimním ovocem. Vykouzlete si tento svěží a…
Na náplň vložíme do mísy tvaroh, přidáme vejce, vanilkový cukr, krupicový cukr a vanilkový pudinkový prášek. Prošleháme a přidáme mléko. Tato hmota bude řidší.Na těsto…
Tato snadná pomazánka z červené řepy je hotová během chvilky. Díky řepě obsahuje porci vitamínů, minerálů i vlákniny. Tvaroh jí dodá potřebné bílkoviny. Pomazánka…
Jelikož jsem si jako "ovoce" zvolila rebarboru, tak jsem ji nejprve upravila. Oloupeme ji a nakrájíme na kostky. Dáme ji do hrnce se lžící medu (není uvedeno v…
Dokřupava a dozlatova upečené brambory jsou sice velice snadné na přípravu, ale jejich chuť je opravdu skvělá. Krásně voní po rozmarýnu a perfektně je doplní tvarohový…
Zajímavá kombinace chutí vás jistě v tomto nepečeném dortu překvapí. Spodní vrstvu připravíme z kakaových sušenek s máslem a zalijeme ji tvarohovým krémem s mákem. Celý…
Kombinace banánů, tvarohu a čokolády nikdy nezklame. Tento lehký, vrstvený krémový dezert, proložený banány a piškoty namočenými v kávě, na tenkém kakaovém korpusu…
Ideální jednoduchý moučník na každý den, to je tento koláč s ostružinami. Jemné máslové těsto doplňuje tvarohová vrstva s vanilkovým cukrem a citronovou šťávou. Chuť…
Vyloupneme avokádo a dáme ho do misky spolu s tvarohem a lučinou, přidáme na drobno pokrájený nebo prolisovaný česnek a nakrájenou jarní cibulku i s natí (část naťe…
Vláčné makové muffiny jsou moučníkem, na kterém si můžete bez velkých výčitek smlsnout. Základ z ovesných vloček a žitné mouky vás osloví zemitou chutí a ve spojení s…
Nenáročný moučník plný ovoce, to je taková letní klasika. Připravte si během bohaté ostružinové sezony lahodný moučník. Klasické těsto z polohrubé mouky doplní tvarohová…
Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, přidáme cukr, zašleháme žloutky, olej a nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva kakaem. Těsto vylijeme na plech…
Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, přidáme cukr, zašleháme žloutky, olej a nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva kakaem. Těsto vylijeme na plech…
Někdy není na pečení moc času a hodí se hotové listové těsto, náplň můžeme použít jakoukoli a máme za 30-40 minut na stole rychlý a dobrý moučník. Pokud máme více času,…
Řapíky rebarbory jsou ideální náplní do moučníků. Zkuste upéct tento koláč, ve kterém kyselou rebarboru doplňuje sladká tvarohová náplň. Příprava je velmi jednoduchá a…
K dobrému filmu nebo posezení u vína patří také malé slané pohoštění. Připravte si v pohodlí domova slané krekry z tvarohového těsta. Je jen na vás, čím je posypete.…
Mrkvový dort, kde mouku nahrazují ořechy a kokos, vás zaujme nejen svou bohatou chutí, ale také zdravým přístupem k dezertům. Místo cukru je zde použit xylitol, který má…
Další z cuketových buchet, které jsou díky této zelenině úžasně vláčné a v těstě je vlastně nepoznáte. Tahle varianta s ořechy a kakaem je vylepšená tvarohovou náplní,…
Tato skvělá buchta je velmi jednoduchá, a přesto má vše, co dobrý dezert potřebuje - lehké kakaové těsto s kousky kokosu, bohatou tvarohovou náplň s nádechem vanilky a…
Snadným, rychlým a chutným dezertem na horké letní dny jsou poháry plné ovoce a krému. V tomto případě použijeme výživný tvaroh, který zašleháme do uvařeného pudinku…
Tento koláč je díky tvarohu krásně vláčný a jemný. Voní po rumu a citronové kůře, a jeho příprava je extrémně jednoduchá, takže ji zvládnou i začátečníci. Na povrchu…
Oddělíme bílky od žloutků, z bílků ušleháme pevný sníh, poté vešleháme po lžících cukr.Do sladké sněhové směsi po troškách lijeme a vešleháme olej, poté přidáme a krátce…
Tvaroh v tomto makovci zajistí, že řezy nebudou suché. Další výhodou pak je, že se zde používá nemletý mák. Po upečení je jen na nás, zda jako konečnou úpravu postačí…