Fitkoláčky z cereálního listového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto necháme rozmrznout - jsou to tři plátky zrníčkového těsta. Dalším krokem je pokrájení lilku na tenké cca půlcentimetrové plátky. Ty posolíme, necháme min. 15 minut…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto necháme rozmrznout - jsou to tři plátky zrníčkového těsta. Dalším krokem je pokrájení lilku na tenké cca půlcentimetrové plátky. Ty posolíme, necháme min. 15 minut…
Kuřecí horní stehna kuchyňsky upravíme. Připravíme si plátky uzeného boku, pokrájená sušená rajčátka v oleji, nasekané bylinky a pokrájenou cuketu. Pod kůži kuřecích…
Na rozpáleném oleji opečte dozlatova porce králičího masa. Přidejte oloupaný česnek, cibuli a cukety nakrájené na větší kusy. Vše společně chvíli opékejte a nakonec…
Mrkev, brambory a řepu oloupeme, nakrájíme na kousky různé velikosti a rovnoměrně dáváme ho hlubšího pekáčku nebo zapékací misky, předem lehce vymazané olejem. K tomu…
Vodu s kořením a solí přivedeme k varu, vložíme do ní očistěná játra a vaříme cca 15-20 minut. Játra vyndáme, necháme okapat, zchladnout a pokrájíme je na kostičky. …
Na lyžici oleja orestujeme na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Pridáme fazuľky, osolíme, okoreníme a pridáme sumah. Podlejeme 2 lyžicami vody a 10 min podusíme.Kuskus…
Do mísy dáme mleté maso, vejce, strouhanku, šlehačku, sůl, pepř, nasekaný tymián, jemně usekanou cibulku a vše spojíme. Chvíli necháme odpočinout, bude-li třeba,…
Švestky si na noc zalijeme červeným vínem a necháme je nasáknout a marinovat. Maso osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem, řádně promícháme a necháme odstát. Švestky…
Na hluboké pánvi rozpálíme olej, přihodíme česnek, necháme chvilku opékat, pak fazolky, lžičku tymiánu. Mražené fazolky dáváme rovnou, jen propláchnuté a okapané na…
Neloupané lilky nakrájíme na podélné plátky, silné asi 3 mm a na suché pánvi je rychle ogrilujeme z obou stran. Nakrájený pórek osmahneme na oleji, pak podlijeme asi…
Plátky masa lehce naklepeme a poprášíme moukou. Přebytek mouky oklepeme. V pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a plátky masa opečeme z obou stran lehce dozlatova. …
Maso naklepeme, po stranách nakrojíme a z obou stran osolíme, opepříme, potřeme česnekem a posypeme nasekaným tymiánem. Uložíme na noc do ledničky.Na pánvi rozškvaříme…
Víno zahřejeme a vložíme do něj meruňky přibližně hodinu před začátkem vaření, aby změkly a nasákly chuť vína.Vepřové maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme…
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky,promícháme se solamylem, solí, pepřem, olejem, rozmarýnem, tymiánem a necháme asi 2 hod.v lednici. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli…
Mrkev, brambory a řepu oloupeme, nakrájíme na kousky různé velikosti a rovnoměrně dáváme ho hlubšího pekáčku nebo zapékací misky předem lehce vymazané trochou oleje.…
gnocchi 1.Nejdříve uvaříme brambory. Propícháme je vidličkou a dáme je do mikrovlnné trouby nejvyšší stupeň na cca 8 - 10 minut (záleží na mikrovlnné troubě). V…
Maso osolíme, posypeme kořením a hladkou moukou. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, slaninu, všechno koření a orestujeme. Pak opečeme maso…
Porce kapra osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme nasekaným tymiánem a dáme do chladna odležet. Poté ho poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme.…
Rajčata podélně rozkrojíme, vydlabeme dužinu, obrátíme je řezem dolů a necháme vykapat. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přidáme jemně nasekaný stroužek česneku a…
Ve velkém hrnci na polévku rozehřejte na mírném ohni máslo bez laktózy. Přidejte pórek nakrájený na kolečka, česnek a vařte asi 10 minut, dokud pórek nezměkne.Přidejte…
Do necelého litru vody přidáme ocet, sůl, koření a přivedeme k varu. Kloboučky václavek důkladně očistíme, vložíme do vařící vody a vaříme 20-30 minut. Čočku uvaříme…
Maso z králičího předku dáme do mixovací nádoby, osolíme, opepříme, přidáme smetanu. Tyčovým mixérem rozmixujeme.Plátky pupku z obou stran osolíme a opepříme, přidáme…
Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Ricottu nebo tvaroh nechte na cedníku a utěrce důkladně vykapat. V misce prošlehejte vidličkou vejce, smíchejte s…
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, posypeme křenem, osolíme a opepříme. Formu na srnčí hřbet potřeme olejem a vyložíme ji plátky masa. V misce…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Máme rádi šopák! Jak se mix okurky, rajčat a sýru feta stal bulharským národním pokrmem?
Po stopách vídeňského řízku: Přivezl recept z Milána do Vídně opravdu polní maršál Radecký?
Přezrálé banány jako skvělá surovina na pečení: Upéct z nich můžeme voňavou bábovku, klasický chlebíček i jednoduché lívance