Drcená tymiánová rajčata se sušenou šunkou
Recept ještě nebyl hodnocenRajčata nastrouháme na struhadle bez slupky. Odstraníme přebytečnou vodu. Přidáme čerstvé lístky tymiánu a sůl. Takto hotovou směs namažeme na plátky baget. Dostatečně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rajčata nastrouháme na struhadle bez slupky. Odstraníme přebytečnou vodu. Přidáme čerstvé lístky tymiánu a sůl. Takto hotovou směs namažeme na plátky baget. Dostatečně…
Česnek utřeme se solí na pastu, kterou potřeme kuřecí paličky a trochu je posypeme kořením Andělská křídla.Na oleji orestujeme cibuli, přidáme sušená rajčata a několik…
Maso prošpikujeme několika klínky špeku, osolíme a opepříme. Zbytek špeku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky.Rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran dohněda…
Maso nakrájejte na kostky a smíchejte s hořčicí, libečkem, solí a pepřem. Očištěnou zeleninu a brambory nakrájejte na kousky a přidejte k masu, dosolte.Slaninu můžete…
Vykuchanou pražmu umyjeme a vysušíme papírovými utěrkami. Vložíme do ní bylinky - použila jsem ty, které mám právě vypěstované na zahradě. Ušleháme sníh ze dvou bílků a…
Vinnou klobásu vymáčkeme ze střívka a promícháme s lístky tymiánu. Přiravenou směsí naplníme očistěné hlavičky Portobella. Narovnáme je do zapékací ´misky, pokropíme…
Česnek prolisujeme, tymián upravíme na co nejjemnější drť - hmoždíř, krájení, mletí apod. Obojí vložíme do misky a zalejem medem. Necháme aspoň 3 hodiny stát. Užíváme 3…
Omytá rajčata příčně rozkrojíme, máme-li větší, klidně i na tři díly.Řeznou plochou je dáme na plech s pečícím papírem, potřeme olejem, osolíme, opepříme a zasněžíme…
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka (nebo nastrouháme) a dáme vařit spolu s vývarem, kari kořením, tymiánem a pokrájeným oloupaným zázvorem. Vaříme 10 minut, poté…
Prsa nakrájím na plátky, lehce poklepu jenom prsty, osolím, opepřím. Teď si připravím drobenku (směs) z másla, soli, strouhanky a nasekaných bylinek. Pekáček vyložím…
Bagetky nakrájíš na kolečka, vložíš na chvilku do rozehřáté trouby ať jsou křupavá, potom oloupeš a nakrájíš jablko do tvaru kolečka na bagetku, přidáš kolečko kozího…
Králičí maso očistíme, omyjeme a zlehka osušíme.Maso osolíme, posypeme kmínem, proložíme bylinkami, pokapeme olejem a necháme nejlépe přes noc odležet do chladna - stačí…
Troubu rozehřejeme na 200°C, zapékací formu vyložíme pečícím papírem. Do připravené formy stočíme vinnou klobásu a vložíme ji do rozehřáté trouby ještě dřív, než začneme…
Čtvrtky překrojíme na menší kousky, jsou rychleji upečené. Osolíme je, opepříme a vetřeme do nich majoránku. Pekáček vymázneme máslem, poklademe několika větvičkami…
Jako první si připravíme nádivku. Mrkev nakrájíme na drobnější kostičky a chvíli povaříme, zcedíme. Žemli nakrajíme taktéž na drobné kostičky a podle potřeby ji trochu…
Do hrnca s vývarom pridáme olej, tymian, zemiaky pokrájané na plátky, pokrájaný cesnak, cibuľu pokrájanú na kolieska a brokolicu rozobratú na ružičky. Varíme do mäkka. …
Maso osolíme, opepříme a namažeme dijonskoun hořčicí. Kousky na roládky poklademe anglickoun slaninou, zavineme a spíchneme špejlí nebo jehlou na závitky. Na pánvi si…
Maličké zemiaky ošúpeme. Na troche oleja opražíme na polkolieska narezanú cibuľu, prilejeme ocot a necháme raz prevrieť. Pridáme zemiačky, osolíme, okoreníme a za…
Kralika naporcujeme, posolime a dame do hrnca s hrubym dnom, podlejeme vinom, zafrkame olejom, pridame koreniny, vetvicky rozmarinu. Cele hlavky cesnaku nesupeme a…
Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme k nemu mäso. Niekoľko minút miešame, kým sa nezatiahne a zmení farbu na hnedú Pridáme nastrúhanú mrkvu a cibuľu, cesnak, zase…
Nejprve si dáme vařit propláchnutou quinou do osolené vody ( 1 díl quinoy a 1,5 dílu vody). Vaříme 15-20 minut, poté odstavíme a necháme dojít ještě 5 minut. Veškerá…
Nasypte lilek a cuketu do cedníku a zasypte je 2 lžícemi soli, nechte ležet asi 30 minut, aby pustily šťávu.Ve středním hrnci rozpalte olivový olej, opečte na něm…
Cviklu uvaríme, olúpeme a nakrájame na malé kocôčky. Premiešame s olejom.Cibuľu narežeme nadrobno, zeler na kúsočky a pridáme k cvikle.Ocot, soľ a čierne korenie…