Vepřová roláda s bylinkami a česnekem

Suroviny

1 kg vepřové krkovičky
sůl
pepř
čerstvý rozmarýn
čerstvý tymián
petrželka
česnek
150 g anglické slaniny
Šťáva:
výpek z masa
70 ml červeného vína
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce povidel
1 lžička hořčice
sůl
vývar podle potřeby
plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Z masa uděláme plát, naklepeme, osolíme, opepříme z obou stran a posypeme nasekaným česnekem a bylinkami. Poklademe slaninou a pevně zavineme. Obalíme v bylinkách a ovážeme potravinářským provázkem. Zabalíme do pečicího papíru a pak do alobalu. Vložíme do pekáčku s trochou vody. Pečeme přikryté asi hodinu a půl a pak rozbalíme a dopečeme.

  2. Výpek z masa vlijeme do pánve, přivedeme k varu a přilijeme víno, po chvíli přidáme mouku, hořčici, povidla
    vývar podle potřeby, provaříme, dochutíme podle potřeby solí a přecedíme. Nakonec vmícháme studené máslo.

Komentáře k receptu Vepřová roláda s bylinkami a česnekem

K receptu nejsou žádné komentáře.