Silvestrovský Hermelín

Jenda1 Kuchař: Jenda1

Sýry 3 názory

Suroviny

Hermelín
koření Gyros
slunečnicový olej na smažení
Příloha:
brambory
celer
česnek
drcený kmín
mletý barevný pepř
sůl
slunečnicový olej
čerstvý rozmarýn a tymián
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si připravíme přílohu.
    Oloupané brambory nakrájíme na plátky, celer na hranolky, rozložíme na plech s pečícím papírem, potřeme směsi rozetřeného česneku s olejem, osolíme, opepříme, přidáme snítky rozmarýnu, tymiánu a pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů.

  2. Hermelín okořeníme, na kvalitní rozehřátou pánev lžičkou kápneme olej, položíme Hermelín, aby olej byl pouze pod sýrem a smažíme při nižší teplotě. Prosmažení kontrolujeme tlakem prstu na sýr a pokud je již cca 1/3 odspodu změklý, opatrně otočíme a dosmažíme. Ve finále se lehce nafoukne.

Poznámka

Jídlo k dnešnímu obědu připravila Amálka a moc jsem si pochutnal. Není to klasika v trojobalu a maximálně vynikne chuť sýru. Při přípravě to chce skutečně rutinu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 203 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Silvestrovský Hermelín

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

  • Lenunka Lenunka

    Sudet: dělám taky, čerstvý tymián, česnek, pepř a olivový olej, je to výborné:-)

    Odpovědět

  • Sudet Sudet

    Dělávám takhle na přírodno hermelín často, nepoužívám gyros koření, většinou bylinky a česnek, prostě vlastní směs. Dělám ho v alobalu, který nejdříve lehce potřu olejem, aby se sýr nepřilepil. Je to mňamka<3

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: příloha k hermelínu hermelín, přílohy plneny hermelin s hranolkama

Zapomněl/a jsem heslo