Lahodné recepty thajské kuchyně – lehká, pálivá a výtečná jídla
Čím to, že zrovna thajské pokrmy tak strašně pálí? Jestli ono to nebude tím, že Thajci jsou zvyklí používat koření v jejich čerstvé podobě a sušenou variantu si nechávají až jako druhou možnost! Čerstvě nasekaná chilli paprička v jídle funguje úplně jinak, než trocha prášku použitého při vaření. Kromě chilli jev thajské gastronomii běžný také koriandr, pepř, galangal a citronová tráva.
Jako i v dalších asijských kuchyních, i v té thajské prim hraje rýže. V thajštině dokonce stejný výraz označuje slovní spojení „jíst rýži“ a „jíst jídlo“. Vedle rýže se ale k pokrmům podávají i různé druhy nudlí. Nejpopulárnějším dochucovadlem je tady rybí omáčka a velmi běžná je konzumace hmyzu. Klasické maso, jako třeba hovězí nebo kuřecí, je v autentické thajské kuchyni méně časté, ale vy jej do některého z následujících receptů jistě zakomponovat můžete!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno 6. 5. 2024 06:46
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborový salát a úskalí přípravy: Vyberte správné brambory, dobře vše promíchejte a nespěchejte
Nechcete si zašpinit kuchařku při vaření? Použijte potravinářskou fólii nebo si udělejte kopie, které si přilepíte na linku
Vše, co jste chtěli vědět o čaji a báli se zeptat: Čím se liší zelený a černý a jak ho vlastně správně uvařit?