Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodné recepty thajské kuchyně – lehká, pálivá a výtečná jídla

Lahodné recepty thajské kuchyně – lehká, pálivá a výtečná jídla

Čím to, že zrovna thajské pokrmy tak strašně pálí? Jestli ono to nebude tím, že Thajci jsou zvyklí používat koření v jejich čerstvé podobě a sušenou variantu si nechávají až jako druhou možnost! Čerstvě nasekaná chilli paprička v jídle funguje úplně jinak, než trocha prášku použitého při vaření. Kromě chilli jev thajské gastronomii běžný také koriandr, pepř, galangal a citronová tráva.

Jako i v dalších asijských kuchyních, i v té thajské prim hraje rýže. V thajštině dokonce stejný výraz označuje slovní spojení „jíst rýži“ a „jíst jídlo“. Vedle rýže se ale k pokrmům podávají i různé druhy nudlí. Nejpopulárnějším dochucovadlem je tady rybí omáčka a velmi běžná je konzumace hmyzu. Klasické maso, jako třeba hovězí nebo kuřecí, je v autentické thajské kuchyni méně časté, ale vy jej do některého z následujících receptů jistě zakomponovat můžete!

Více

1 2 3