Rajská polévka s pečeným hovězím žebrem a písmenky
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve dáme vařit hovězí žebírko s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Osolíme. Když je maso měkké, scedíme, maso přendáme na pekáček a necháme v troubě opéct…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve dáme vařit hovězí žebírko s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Osolíme. Když je maso měkké, scedíme, maso přendáme na pekáček a necháme v troubě opéct…
V michěru rozšleháme do krému tvaroh, brynzu, máslo a sýr.Cibuli oloupeme a část cibule nakrájíme na drobnější kostičky, zbytek cibule nastrouháme nebo rozmixujeme do…
Maso se sušenou směsí a kořením dáme vařit do studené vody na 15 minut. Pak maso obereme, přidáme zpět do vody společně se zeleninou a špenátem a povaříme dalších cca 10…
Brusinky a švestky namočíme do vína nebo do slivovice. Játra odblaníme. Na části másla necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme očištěná a jemně pokrájená…
Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Pridáme kocky tekvice a nakrájané stonky zeleru. Premiešame a zmes zeleniny vysypeme do vymasteného pekáčika.Na kocky nakrájanú…
Bravčové srdcia varíme asi 20 minút vo vode s bobkovým listom, scedíme, necháme vychladnúť a pokrájame na plátky. V kastróle speníme pokrájanú cibuľu, pridáme obvarené…
Sádlo nakrájíme na kostky, podlijeme vodou a dusíme cca 20 minut.Přidáme nasekanou cibuli a česnek a vaříme dalších cca 15 minut. Cibulka nesmí zhnědnout.Přidáme játra, …
Kuřecí stehna zbavíme kůže, vykostíme, osolíme, opepříme a zaprášíme z obou stran moukou. Pórek s řapíkatým celerem pokrájíme na plátky nebo nudličky. Česnek oloupeme a…
Všechnu zeleninu nakrájíme na přibližně stejné kousky. Pokapeme olejem a okořeníme. Zamícháme s čerstvými bylinkami. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 min na 180°C. …
Maso umyji a okořením. Mezitím na oleji osmahnu cibuli, přidám maso, utřený česnek a restuji. Až se maso zatáhne, přiliji tolik vody, aby bylo ponořené. Přidám bujon,…
Čočku uvaříme spolu s bobkovým listem a tymiánem ve vodě doměkka. Uděláme si zásmažku z oleje a hladké mouky. Osolíme a osladíme. Zalejeme vývarem z čočky, mlékem a…
Nejprve dáme vařit stehno bez soli, neboť se nakonec osolí grilovacím kořením. Připravíme si všechny ingredience, lilek posolíme a necháme potit (aby se vyplavila…
Do hrnca dáme pol litra vody. Pridáme tymián, cukor a necháme vrieť, kým sa cukor úplne nerozpustí. Necháme vychladnúť, potom precedíme a dáme do chladničky.Na druhý deň…
Na rozpálenou pánev poklademe cibuli a vaříme, dokud trochu nezezlátne. Přidejte papriky, rajčata a česnek, chilli a koření(dle chuti). Zamíchejte a vařte dalších 5…
Bůček uvařit s kořením do měkka - já jsem vařila v papiňáku půl hodinky. Vytáhnout, nakrájet na kousky a nechat trošku vychladnou. Na ještě teplý naplácat kašičku a…
Na pánev dáme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme petržel nakrájenou na kolečka, případně půlměsíčky. Necháme restovat do zezlátnutí.Zalijeme vodou nebo…
Smícháme maso, nakrájené cibulky, koření, žloutky a zahustíme strouhankou. Vždy kousek míšeniny rozplácneme na placičku, vložíme dobře okapaný kousek ananasu, uzavřeme a…
Porce karase otřeme papírovou útěrkou, osolíme a necháme v chladu cca 1 hodinu. Zeleninu nakrájíme na větší kusy. V misce rozmícháme olej, vinný ocet, kurkumu, sojovou…
Omyté a očištěné (neloupané) mladé cukety nakrájíme na dlouhé velmi tenké proužky po celé délce cukety. Osolíme a opepříme je. V pánvi rozpálíme olivový olej a cukety…
Houby očistíme, pokrájíme a krátce povaříme ve vroucí vodě. Pak houby scedíme a necháme řádně okapat. Použít můžeme i houby rozmražené, které si v sezóně připravujeme…
Předehřejeme troubu na 180°C. Na másle a oleji opečeme kostky jehněčího masa, osolíme, opepříme, přidáme tymián a rozmarýn. Maso vyjmeme a uchováváme v teple (v troubě…
Cibuli nasekáme na jemno a na troše másla podusíme do světle žluté barvy. Přidáme utřený česnek a na malé kousky nakrájená oloupaná rajčata. Necháme cca 10 min. povařit,…
Očištěnou řepu, okurku a jablko nastrouháme na velkých slzách, cibulku nasekáme nadrobno, nať na proužky.Nasekané bylinky, olej, sůl, pepř, citrónovou šťávu, ocet,…
Umytú a osušenú pražmu nasolíme z vonkajšej aj vnútornej strany. Do vnútra vložíme strúčiky naloženého cesnaku /chilli olej/.Pripravíme si alobal, polejeme olivovým…