

Šťavnatá krkovička ve vinné marinádě
Suroviny 4 osoby
- 4 silnější plátky krkovičky
- Marináda:
- 4 dcl bílého vína
- 8 lžic oleje
- 2 stroužky rozmačkaného česneku
- 2 bobkové listy
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička tymiánu
- špetka pepře
- 2 lžičky soli
Postup přípravy receptu
Maso si naložte nejlépe den předem (minimálně na 4 hodiny). Všechny suroviny na marinádu smíchejte dohromady. Maso si lehce naklepejte a vložte do marinády.
Druhý den maso i s marinádou na pánvi duste až měkka a podle potřeby podlévejte.
Až je masíčko měkké, ochutnáme šťávu a popřípadě dochutíme solí.
Podáváme s bramborem nebo rýží.
Poznámka od kuchařky
http://recepty-online3.webnode.cz/recepty/
Takto marinované maso můžeme dát i na gril, je vynikající !
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Šťavnatá krkovička ve vinné marinádě
-
Iness: Každý si osolí, kolik má rád, to je jasné.
-
1974andrea:Andry děkuji za rozumný komentář.
Proboha ženský, přece nevaříte první den, aby jste nedokázali odhadnout množství soli k poměru s množstvím masa a tekutin. A navíc, když se maso marinuje.
Nějak nechápu tu dnešní diskuzi o soli. Pokud se vám to zdá moc, tak dejte jednu lžičku a potom dosolte. Ale předem vás ujišťuji, že tu druhou lžičku tam stejně dáte. -
Já myslím, že na takové množství vína, oleje a cukru ty dvě lžičky opravdu nejsou moc
-
Jana Remkova:Krkovice to byla...z jedné strany kde jsem to zrovna nakrojila to bylo bohužel po vlasu. Byla špatně nakrájená už z řeznictví, to já bohužel neovlivním. Já solím také málo (kvůli dětem) a opravdu si dovoluji tvrdit, že to přesolené nebylo. Prakticky vychází 1/2 lžičky na jeden plátek masa + šťáva.
-
No, taky se mi ty 2 lžičky zdají hodně a to já prý solím dost. Nicméně, hezký recept, krásná fotka..Jen se zeptám..podle fotky vidím, že je to maso po vlasu?? Nebylo to tvrdé??
A je to opravdu krkovice?? Mi to příjde na kýtu..
-
-
Jana Pá:K Tvému komentáři se radši nebudu vyjadřovat, jelikož by tady vznikla dlouhosáhlá diskuze
. Děkuji za pochopení.
-
Paní karla to napsala velice slušně, přidala svou zkušenost, tak nevím, proč je zde taková situace v komentářích
asi neumí vařit, že bya paní autorka receptu umí
,
-
Frantiska:Potom tato paní karla co je už v důchodu neumí vařit. V každé kuchařce se píše množství na lžičky a lžíce a tím se samozřejmě rozumí zarovnané. Potom by toto množství nebylo přesné (vrchovatá lžička). Tahle informace je základem gastronomie.
-
Předpokládám, že se paní karla s malým ,,k'' jen nudí nebo z nějakého důvodu si chce do mě šťouchnout. Ale já jsem vůči takovým lidem imunní
.
Komu se zdají dvě malé zarovnané čajové lžičky na toto množství moc, tak samozřejmě předpokládám, že má svobodnou vůli, dá soli méně a v poslední fázi případně dosolí. Tím je téma sůl pro mě uzavřené.
Tak a teď předpokládám, že se ještě karlička vrátí a všem nám to ,,natře'', resp. mě.
-
jeste je otazka, zda se pouzily zarovnane nebo na kopec :)
-
Jitkas:myslíme si svoje.
-
To me zase, 2 lzicky soli na 1 litr omacky + 4 kotlety, se zdaji malo. Co s tim udelame?
-
Iness: Máš tu svoje marinády? Ak tu nie sú, možno pred začiatkom grilsezóny by si ich mohla pozbierať a pridať - v jednom spolu. Ja nie som veľký odborník, vždy ich robím podľa nálady, olejové a citrón (alebo víno) a koreniny a mám zvlášť rada jogurtové s cesnakom a bylinkami. Zatiaľ mi to stravníci baštia bez reptania...
A debata o solení mi príde absurdná...každý solí predsa podľa seba, nie? Potrebuje pokusy?
-
karla:Dobrý den, je to od Vás milé, že jste se ,,obětovala'' a recept vyzkoušela jen proto, aby jste se ujistila, že množství soli je přehnané
. Přesto si stojím za uvedeným množstvím soli, že je akorát na uvedené množství masa + tekutiny. A zahušťovat moukou opravdu není třeba
. Také přeji hezký den.