Šťavnatá krkovička ve vinné marinádě

Suroviny 4 osoby

4 silnější plátky krkovičky
Marináda:
4 dcl bílého vína
8 lžic oleje
2 stroužky rozmačkaného česneku
2 bobkové listy
1 lžíce cukru
1 lžička tymiánu
špetka pepře
2 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Maso si naložte nejlépe den předem (minimálně na 4 hodiny). Všechny suroviny na marinádu smíchejte dohromady. Maso si lehce naklepejte a vložte do marinády.

  2. Druhý den maso i s marinádou na pánvi duste až měkka a podle potřeby podlévejte.

  3. Až je masíčko měkké, ochutnáme šťávu a popřípadě dochutíme solí.

    Podáváme s bramborem nebo rýží.

Poznámka od kuchařky

http://recepty-online3.webnode.cz/recepty/

Takto marinované maso můžeme dát i na gril, je vynikající !

Komentáře k receptu Šťavnatá krkovička ve vinné marinádě

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Iness: Každý si osolí, kolik má rád, to je jasné.;-)

    Odpovědět

  • Iness Iness(autor receptu)

    1974andrea:Andry děkuji za rozumný komentář.
    Proboha ženský, přece nevaříte první den, aby jste nedokázali odhadnout množství soli k poměru s množstvím masa a tekutin:-S. A navíc, když se maso marinuje.
    Nějak nechápu tu dnešní diskuzi o soli. Pokud se vám to zdá moc, tak dejte jednu lžičku a potom dosolte. Ale předem vás ujišťuji, že tu druhou lžičku tam stejně dáte.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já myslím, že na takové množství vína, oleje a cukru ty dvě lžičky opravdu nejsou moc

    Odpovědět

  • Iness Iness(autor receptu)

    Jana Remkova:Krkovice to byla...z jedné strany kde jsem to zrovna nakrojila to bylo bohužel po vlasu. Byla špatně nakrájená už z řeznictví, to já bohužel neovlivním. Já solím také málo (kvůli dětem) a opravdu si dovoluji tvrdit, že to přesolené nebylo. Prakticky vychází 1/2 lžičky na jeden plátek masa + šťáva.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, taky se mi ty 2 lžičky zdají hodně a to já prý solím dost. Nicméně, hezký recept, krásná fotka..Jen se zeptám..podle fotky vidím, že je to maso po vlasu?? Nebylo to tvrdé??:-O A je to opravdu krkovice?? Mi to příjde na kýtu..:-O

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • Iness Iness(autor receptu)

    Jana Pá:K Tvému komentáři se radši nebudu vyjadřovat, jelikož by tady vznikla dlouhosáhlá diskuze;-). Děkuji za pochopení.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Paní karla to napsala velice slušně, přidala svou zkušenost, tak nevím, proč je zde taková situace v komentářích:-O:no::no:
    asi neumí vařit, že by:-? a paní autorka receptu umí:-?:-O,:-D

    Odpovědět

  • Iness Iness(autor receptu)

    Frantiska:Potom tato paní karla co je už v důchodu neumí vařit. V každé kuchařce se píše množství na lžičky a lžíce a tím se samozřejmě rozumí zarovnané. Potom by toto množství nebylo přesné (vrchovatá lžička). Tahle informace je základem gastronomie.

    Odpovědět

  • Iness Iness(autor receptu)

    Předpokládám, že se paní karla s malým ,,k'' jen nudí nebo z nějakého důvodu si chce do mě šťouchnout. Ale já jsem vůči takovým lidem imunní;-).
    Komu se zdají dvě malé zarovnané čajové lžičky na toto množství moc, tak samozřejmě předpokládám, že má svobodnou vůli, dá soli méně a v poslední fázi případně dosolí. Tím je téma sůl pro mě uzavřené:-K.
    Tak a teď předpokládám, že se ještě karlička vrátí a všem nám to ,,natře'', resp. mě:-D.

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    jeste je otazka, zda se pouzily zarovnane nebo na kopec :)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Jitkas:myslíme si svoje.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    To me zase, 2 lzicky soli na 1 litr omacky + 4 kotlety, se zdaji malo. Co s tim udelame?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Iness: Máš tu svoje marinády? Ak tu nie sú, možno pred začiatkom grilsezóny by si ich mohla pozbierať a pridať - v jednom spolu. Ja nie som veľký odborník, vždy ich robím podľa nálady, olejové a citrón (alebo víno) a koreniny a mám zvlášť rada jogurtové s cesnakom a bylinkami. Zatiaľ mi to stravníci baštia bez reptania...:-D
    A debata o solení mi príde absurdná...:-D každý solí predsa podľa seba, nie? Potrebuje pokusy?:-D

    Odpovědět

  • Iness Iness(autor receptu)

    karla:Dobrý den, je to od Vás milé, že jste se ,,obětovala'' a recept vyzkoušela jen proto, aby jste se ujistila, že množství soli je přehnané;-). Přesto si stojím za uvedeným množstvím soli, že je akorát na uvedené množství masa + tekutiny. A zahušťovat moukou opravdu není třeba :-). Také přeji hezký den.

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: vinná marináda šťavnatá krkovička vinná marináda na maso olejová marináda marináda s vínem na vepřové maso marináda na krkovici šťavnatá krkovice šťavnatá marinovaná krkovice marináda na maso s vínem jak na marinované krkovici aby byla stavnata stavnata krkovicka recept vinna marináda na krkovičku na gril krkovice naložená v marinádě až 3 dny recept na vinnou marinadu štavnatá krkovička na grilu krkovička bobkový víno vinné marinády na maso marináda na maso bobkový list víno recepty na štavnatou krkovičku štavnatá krkovice recepty