Plněné pečené žampiony

Houby Doba přípravy: 20-30 minut příprava + 20 minut pečení 6 názorů

Houby Doba přípravy: 20-30 minut příprava + 20 minut pečení 6 názorů

Suroviny 3-4 porce - podle velikosti žampionů

150 g mletého masa
100 g šunky (já tentokrát měla šunkovou klobásku)
150 g sýru Gouda
1 malá cibule
sůl podle potřeby
špetka pepře
1 vajíčko
10 hodně velkých žampionů
tymián (čerstvý nebo sušený)
10 plátků anglické slaniny
kousek másla na pekáček

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme (Nemyjeme!), každý podle svých zvyklostí. Vylomíme jim nožičky a ostřejší kávovou lžičkou opatrně vydlabeme vnitřek. Nožičky drobně pokrájíme. Sýr nastrouháme, stačí na hrubém struhadle.

  2. Umeleme kousek prorostlejšího vepřového masa a uzeninu. Maso, pomletou uzeninu, pokrájené nožičky a sýr dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli, špetku pepře, dvě špetky tymiánu (měla jsem sušený) a hmotu propracujeme. Podle slanosti sýru a uzeniny míšeninu případně dosolíme podle chuti. Naplníme kloboučky a přes vršek naplněných hub omotáme proužek anglické slaniny.

  3. Vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku, případný kousek zbylého másla dáme na žampiony. Podlijeme asi 0,5-1 dl vody a dáme péct do horké trouby na 160ºC. Pečeme asi 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Malá vychytávka: Nožičky žampionů i jiných hub jdou místo krájení nastrouhat na struhadle s velkými oky (jako na okurkový salát).

Komentáře k receptu Plněné pečené žampiony

  • MamlajdaD MamlajdaD (autorka receptu)

    zdenka.s: Děkuji za vyzkoušení receptu, mám z toho radost a hlavně jsem ráda, že vám to doma chutnalo!:-8:-K Jsem zastáncem toho, aby si každá kuchařka recept uzpůsobila své chuti a svým momentálních možností. ;-):yes: To je teprve ta pravá veselá kuchařina! <3:-K Ještě jednou díky! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Dobré to bylo :yes: neměla jsem mleté maso ,tak bylo moravské uzené, jinak všechno podle receptu určitě nebylo naposledy a děkuji za fajn recept :-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD (autorka receptu)

    Simona Skolakova: Děkuji za symatický komentář. :yes::-K Já jsem dělala plněné papriky, tak jsem si kousek mletého masa nechala, ale kdo to udelá jen z uzeniny, tak si myslím také pochutná!:yes::-D Dost důležitý je tam ten sýr, ta náplň je pak hodně šťavnatá. ;-) Zdravím!:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Receptík se mi moc líbí,asi bych klidně vynechala to mleté maso a o to víc dala té klobásky,ale to už je jen můj názor,jinak super,hezký nápad a jistě vyzkouším,musí to být dobrota;-):yes:

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD (autorka receptu)

    Ivana Ch: Moc děkuji za příznivé hodnocení!:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch