

Domácí paštika z kachních jater - tři varianty
Suroviny 6 sklenic
- 500 g kachních jater
- 500 g čerstvého sádla
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 smetana
- 1 dl červeného vína
- 2 lžičky tymiánu
- sůl a pepř dle chuti
- cca tři lžíce sádla nebo kokosového oleje
- Tři varianty:
- pistácie, brusinky nebo konopná a dýňova semínka
Postup přípravy receptu
Sádlo nakrájíme na kostky, podlijeme vodou a dusíme cca 20 minut.
Přidáme nasekanou cibuli a česnek a vaříme dalších cca 15 minut. Cibulka nesmí zhnědnout.
Přidáme játra, sůl, pepř a tymián. Dusíme dokud játra nejsou měkká. Přidáme víno a krátce povaříme. Nakonec rozmixujeme.
Na dno sklenic sypeme nasekané pistacie nebo brusinky nebo dýňová a konopná semínka. Fantazii se v podstatě meze nekladou ;-)
Zalijeme rozmixovanou paštikou a navrch zalijeme rozpuštěným sádlem nebo kokosovým olejem.
Zatáhnuté skleničky cca na pět minut otočíme dnem vzhůru. Pak už jen necháme ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
https://www.facebook.com/Madam-Hra%C4%8Di%C4%8Dka-...
Paštika je vláčná a dobře se roztírá. Není třeba přidávat na chleba maslo.
Priprava byla jednoduchá a výsledek je výborný. Moje první paštika.
Místo sádla by se klidně dalo použít máslo nebo kokosový olej.