Kuřecí směs pod křupavou peřinkou

Lenunka Kuchařka: Lenunka

Doba přípravy: asi 1 hodina 2 porce Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

1 větší kuřecí prso
1/2 kl solamylu
1/2 papriky - já měla žlutou
asi 1/2 vaničky cherry rajčátek
1 střední cibule
3 velké žampiony
sůl
pepř
sušený česnek
tymián
olej
bagetka nebo 2 rohlíky
Recept si zatím oblíbilo 37 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme kuřecí prsa na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme asi 1/2 lžičky sušeného česneku, tymián, lžičku oleje, solamyl a promícháme. Necháme v lednici uležet alespoň 2 hodiny.

  2. Dále nakrájíme papriku na plátky, rajčátka na poloviny a cibuli na měsíčky. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky.

  3. Odležené maso necháme zatáhnout na pánvi s lžící oleje a odstavíme.

  4. Do zapékací mísy slijeme výpek ze smažení masa a rozprostřeme ho po celém dně. Skládáme střídavě maso, zeleninu a houby. Posolíme, opepříme, přidáme tymián - lepší je čerstvý, ale stačí i sušený. Přiklopíme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.

  5. Mezitím nakrájíme rohlík nebo bagetku na plátky. V misce smícháme olej, sušený česnek, tymián, sůl a pepř.

  6. Směs v pekáčku vyndáme z trouby a odklopíme. Plátky rohlíků namáčíme v ochuceném oleji a klademe je na předpečenou směs.

  7. Dáme zapéct do křupava, než rohlíky zrůžoví - asi 10 minut na max 150°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 547 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí směs pod křupavou peřinkou

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít