Honzova kuřecí játrová paštika
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso uvaříme do měkka a jemně je usekáme. Pak buď umeleme nebo jemně rozsekáme játra, přidáme strouhanku ve vodě namočenou a vymačkanou, špetku paštikového…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso uvaříme do měkka a jemně je usekáme. Pak buď umeleme nebo jemně rozsekáme játra, přidáme strouhanku ve vodě namočenou a vymačkanou, špetku paštikového…
Veškerou zeleninu si očistíme. Uvaříme si do měkka květák s kořením ve vodě – množství i druhy dle sebe. Květák vyndáme, vývar si uchováme pro další využití. Květák…
Do horkého vývaru vyklopíme rajčatový protlak, přidáme promnutý tymián, do vařícího pak přidáme v trošce vody namočený solamyl a asi deset minut za občasného míchání…
Troubu předehřejeme na 200 °C. Dýni nakrájíme na drobné kostky (1,5cm). V misce promícháme dýni se lžící oleje, špetkou muškátového oříšku, pepře a větší špetkou soli.…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plátky lilku lehce potřeme olivovým olejem, trošku posolíme a posypeme tymiánem. V troubě pečeme asi 7-10 minut, aby změkl a dal se ohýbat…
Pstruhy očistíme, osušíme. Zevnitř a zvenku posypeme kořením kromě bobkových listů, dovnitř každého dáme jeden až dva tenčí plátky másla a nakrájené kousky pomeranče tak…
Ke svátečnímu obědu, nebo rodinné sešlosti, je pečený králík ideální volbou. Vyzkoušejte francouzský recept na králíka braillon, s dijonskou hořčicí a smetanovo-vinnou…
Dáme vařit hrnec s osolenou vodou. Všechnu zeleninu umyjeme, nakrájíme a připravíme i bylinky a ostatní ingredience, aby nám to odsýpalo.Do kastrolu dáme smažit cibulku.…
Sekaná je považována za obyčejné jídlo. Tuto sekanou je však vhodné podávat na Velikonoce, jelikož se uvnitř skrývají vařená vejce a špenát. Velikonoční sekaná je…
Nádivka z masa a bylinek pomyslně ukončuje dobu postní. Do této nádivky použijeme uzené a kuřecí maso, které spojíme provlhčeným toustovým chlebem. Chuť a barvu dodají…
Maso nakrájíme na nudličky. Šalotky a česnek oloupeme. Šalotky rozpůlíme a nakrájíme na tenké klínky. Stroužky česneku nakrájíme na plátky.V hluboké pánvi nebo kastrolu…
Na polovině másla a lžíci oleje zpěníme bílé části cibulek a jemně pokrájené stroužky česneku.Přidáme čočku, kousky sušených rajčat, tymián, zalijeme vodou (množství…
Namoč houby do vody. Nakrájej rohlik na kostičky, nech vokorat v troubě. Na másle s trochou oleje zezlátni cibulku.Nakrájej zeleninu na kostičky. Zeleninu, citron a…
Oloupeme brambory a dáme je vařit do osolené vody. Uvaříme je do poloměkka. Vedle povaříme brokolici nakrájenou na velké růžičky, též do poloměkka.V hlubší míse…
Játra v této úpravě neodmítne nikdo. Přesvědčíte i toho, kdo je nevyhledává. Jemně pikantní, nepřepečené, lehce podušené a s dobře zvolenou přílohou vám zcela jistě…
Pokud jste zvyklí na klasickou “bramboračku”, v tomto receptu je z ní jen náznak. Ale výsledná smetanovo - zeleninová polévka s bramborami, medvědím česnekem a…
Fondantové brambory jsou brambory oloupané a nakrájené na válečky, opékané na oleji nebo másle z obou stran na pánvi a poté orestované na másle a vývaru. Výsledkem jsou…
Selské vepřové závitky s bramborovými placičkami jsou lahodným pokrmem, který kombinuje různé druhy masa s netradiční přílohou. Tyto závitky jsou podávány s dozlatova…
vodu s octem uvedeme k varu, do vřícího vhodíme sušená rajčata a vodu vypneme. Rajčata zatížíme, aby byla potopená, zakryjeme pokličkou a přímo ve vodě s octem necháme…
Na másle osmahneme cibulku, přidáme bylinky, necháme rozvonět a vložíme játra. Orestujeme dorůžova, vlijeme hruškovici a necháme odpařit alkohol. Osolíme, opepříme a…
Vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout. Vykrájíme kolečka (3mm tloušťka) a pokládáme na sádlem vymazanou formičku, potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírné…
Sádlo dáme na pánev, nakrájíme cibuli a zamícháme se sádlem, pak to dáme osmažit.Naklepeme maso, smažíme s cibulí do zlatova, pak dáme maso na talíř, přidáme…
Opláchnuté kuře naporcujeme a částečně vykostíme (velké kosti). Jednotlivé porce protáhneme proužky anglické slaniny obalené ve směsi třeného česneku a koření. Zbytkem…
Mleté maso umícháme v míse se strouhaným sýrem, strouhankou, vejcem, cibulkou na drobno, prolisovaným česnekem a kořením. Cukety si nastrouháme na dlouhé plátky, do…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Holka u plotny radí: Jak na nadýchané a vláčné lívance bez kynutí? Je to hračka!
Soutěžící MasterChef Česko jdou do boje: Seznamte se s šestnácti uchazeči o dva a půl milionu korun a prestižní titul
Nejlepší salátové posypky: Hitem léta jsou křupavé mixy, třeba sezamové gomasio