Uzly po italsku à la focaccia

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 2 hodiny 4 porce Slané pečivo 3 názory

Suroviny

Těsto:
300 g polohrubé mouky
180 - 200 ml vlažné vody
30 ml olivového oleje nebo jiného rostlinného
1 lžička soli - rovná
0,5 lžičky cukru krupice
0,5 kostky droždí
Dále dle chuti:
olivy černé, zelené, s papričkou
sušená rajčata, v oleji nakládaná
tymián nebo rozmarýn
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Polohrubou mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme cukrem, přilijeme trochu vlažné vody, mírně promícháme na řídkou kašičku a necháme vzejít kvásek.

  2. Následně přidáme sůl a zbylou vodu s olejem, nasekaná sušená rajčata (cca 50 gramů) či olivy (cca 80 gramů) nebo obojí (množství pak od každého trochu ubereme) plus bylinky dle chuti (nasekaný rozmarýn nebo lístky tymiánu) a vypracujeme těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout.

  3. Těsto rozdělíme na čtyři díly, z nich vyválíme na pomaštěném nebo pomoučněném stole delší válečky, které stočíme do uzlů, poprášíme jemně moukou (nemusíme) a necháme ještě jednou cca 20 minut kynout. Pak vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů dorůžova zhruba 20 minut.

  4. Uzly v troubě výrazně nezezlátnou, budou spíše bledší, než jsme běžně zvyklí u pečiva, jelikož se nepotírá vejcem a je zaprášené moukou, takže pozor na přesušení. Pokud budeme péct v remosce, krok s druhým kynutím vynecháme a po vytvoření uzlů ihned pečeme.

  5. Nejlépe chutnají čerstvé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzly po italsku à la focaccia

Tématické fráze: foccacia v remosce focaccia recept foccacia foccacia albert uzly recept albert foccacia bramborova foccacia albert

Zapomněl/a jsem heslo