Zapékaná plněná paprika

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Vepřové maso 4 názory

Suroviny

2 velké červené papriky
250 g vepřové kýty namleté
50 g slaniny
2 menší cibule
5 středně velkých žampionů
1/8 červeného vína (nemáte-li tak vody)
1 vejce
1 lžíce strouhanky
1 lžička mleté sladké papriky
1 rovná lžička mletého kmínu
2 snítky tymiánu
1 lžička nasekané petrželky
sůl
mletý pepř
2 lžíce oleje
nastrouhaný 40% sýr na posypání
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, dáme do kastrolku vyškvařit. Zpěníme na ní jednu jemně nakrájenou cibuli a přidáme žampiony, nakrájené na tenké plátky, kmín, mletou papriku, sůl, pepř, tymián, namletou vepřovou kýtu a strouhanku. Podlijeme vínem a chvíli podusíme, než se vyvaří šťáva. Necháme vychladnout, vyndáme tymián, vmícháme vejce a nasekanou petržel.

  2. Červenou papriku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Dáme ji do vroucí vody asi na 7 minut vařit, pak ji vytáhneme a zchladíme ve studené vodě. Paprika musí být na půl měkká. Papiky naplníme masovou směsí a dáme do formy, kam jsme dali olej a druhou cibuli, nakrájenou na kolečka.

  3. Troubu vyhřejeme na 200°C a dáme zapéct na 25 minut. Poté papriky posypeme nastrouhaným sýrem a necháme roztavit. Já k paprikám dávám šťouchané brambory, ale každý může uvařit brambory podle toho, jaké má rád.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zapékaná plněná paprika

  • Eja57 Eja57

    Jaromira18: :yes:

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    Eja57: Já je předvářím, protože do té trouby je dávám pouze zapéct ,protože náplň je hotová a máme je takto rádi. Jinak jiné papriky, cukety, rajčata které plním jinou náplní, která není uvařená jako tato, tak nikdy nepředvářím. Já vše solím tak akorát. Každý si dosolí podle sebe.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    V podobném receptu mám také předvařenou papriku a docela je to fajn. Uvařím ji v osolené vodě, aby byla paprika slaná. Když ji posolím svrchu před plněním, tak mi sůl vsákne do náplně a někdy je náplň pak moc slaná odspoda. Ale jenom spekuluju , protože slanou vodu v receptu nepíše.:-?

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Má to předvaření paprik u tohoto receptu nějaký speciální důvod? Plněné papriky podobně dělám ( bez masa) i mladé cuketky a po 20 minutách v troubě jsou akorát - nikdy mě nenapadlo je předem tepelně upravit....

    Odpovědět

Tématické fráze: zapekana paprika recept plněná paprika jak upravit plněnou papriku plnena paprika

Zapomněl/a jsem heslo