

Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou
Suroviny 4 porce
- 2 pstruzi
- 200 g anglické slaniny
- 150 ml smetany
- 60 g uzeného strouhaného sýra nebo jiného sýru
- 2 větší žampióny
- 4 šalotky
- 1,5 polévkové lžíce hladké mouky
- 80 g másla
- čerstvý pepř
- citrón
- sůl
- česnek
- tymián
- kopr
- estragon
- majoránka
- pažitka
Postup přípravy receptu
Pstruhy očistíme, omyjeme, vykostíme, rozdělíme na filety, pak je prosolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. V hrnku si rozšleháme mouku, smetanu a na hrubo nastrouhaný sýr.
Na větší pánvi nebo v hrnci osmažíme na másle pokrájené šalotky, přidáme nakrájené plátky žampiónů, které orestujeme a podusíme.
Když jsou žampiony měkké, přidáme rozšlehanou smetanu s moukou, kam vsypeme i na hrubo nastrouhaný sýr, dál vmícháme pokrájené bylinky a mícháme tak dlouho, až získáme hustou směs, podobnou smaženici.
Směs dochutíme solí a pepřem, poklademe ji na filety a stočíme je do tvaru „zavináče" a nakonec vše ještě posypeme rybím kořením. Poté zabalíme takto naplněné a zavinuté filety do plátků slaniny.
Ryby pak ještě zpevníme párátky, posypeme bylinkami, pokrájenou šalotkou, česnekem a dáme vše zapéci do pekáčku, vymazaného máslem, pak při pečení přidáme ev. malinko vývaru.
Když jsou filety s náplní dobře propečené, podáváme je s opečeným bramborem a oblohou. Zůstane nám i výborná šťáva i s jemnou houbovo-sýrovo chutí.
Poznámka od kuchařky
Filety naplněné touto směsí jsou dost syté, tak se může udělat i více porcí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou
-
Bahula:
-
Krásný receptík
+
-
cathleen:
-
varilamyskakasicku: Ivi, já vím...už jsem se to tady párkrát snažila říct. - Člověk se učí pořád, viď?
-
cathleen: jinak vídám tady pořád a často kytičky
:-až u pokrmu,
různé věcičky,ale já už jen jedlé věci,díky Tobě
-
cathleen: děkuji Catheen,je to milé a velmi přijemné
-
varilamyskakasicku: až teď jsem si všimla tvé reakce....Ivo, recept jsem nebodovala, pouze pochválila. Bodík přidávám ke známým receptům (MNĚ známým) nebo vyzkoušeným (a taky receptům s - pro mně - něčím převratně novým.)
U tebe mě překvapilo, jak ses při focení výrazně zlepšilaTalíř s jídlem máš moc hezky nazdobený, vidíš, jde to i bez umělých kytek
nebo živých kytek či zeleniny i s kořínky.
Pořád mám na paměti, co mi kdysi řekl jeden výborný, zkušený starý kuchař:
"Na talíř patří pouze to, co se sní." - A to tys dodržela
(Sorry, že jsem se tak rozepsala.) -
Děkuji všem za milé komentáře
:
-
Príma suroviny
a hezky vymazlená bašta
+12
-
taky si ukládám a vyzkouším tuto kombinaci
+1
-
Tak na tento způsob musím zkusit,nádhera myško
-
Jana Remkova: díky,Jani za podporu,
-
rampepurda: nikdo tady nesedí a nežebroní o nic. Z bodů máme "kulové", pouze radost, že se recept líbí. Pokud reagujeme na komentáře, tak proto, že je slušnost. Ne vždy to stíháme, pokud nejsme zrovna u PC.
Ivo ryby miluji, tak díky za inspiraci -
rampepurda:
-
varilamyskakasicku: jenže Vy to děláte skoro u každého receptu