

Cannelloni s nádivkou z kuřecích jater
Suroviny
- Nádivka:
- 250 g drůbežích jater
- 50 ml bílého vína
- 2 rajčata
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 cibule
- olej
- šťáva z 1 citronu
- 3 lžíce mouky
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička majoránky
- pepř
- sůl
- Cannelloni
- Bešamel:
- 4 lžíce oleje
- 4-5 lžic hladké mouky
- mléko
- 200 g nastrouhaného sýra
- sůl
- pepř
- svazek zelené petrželky
Postup přípravy receptu
Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme na kocôčky narezanú pečeň a paradajky a 10 minút podusíme.
Osolíme, okoreníme, ochutíme tymiánom, majoránom a pretlakom.
Múku vymiešame s citrónovou šťavou a bielym vínom dohladka a touto zmesou zahustíme pečeň.
Necháme vychladnť.
Z oleja, múky a mlieka uvaríme nie príliš hustý bešamel a vmiešame doň strúhaný syr ( 3 lyžice odložíme ). Osolíme, okoreníme.
Canellonni naplníme pečeňovou zmesou.
Do pekáčika dáme tretinu bešamelu, poukladáme naplnené canellonni, zalejeme druhou tretinou bešamelu a uložíme ďalšiu vrstvu canellonni. Zalejeme zvyškom bešamelu.
Pekáčik zakryjeme a pečieme v rúre pri 200 °C asi 30 min.
Potom odkryjeme, posypeme zvyšným syrom a dopečieme.
Podávame posypané sekanou vňaťou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cannelloni s nádivkou z kuřecích jater
-
tak taketo ano!!!