Cannelloni s nádivkou z kuřecích jater

tejaja Kuchařka: tejaja

Těstoviny 1 názor

Suroviny

Nádivka:
250 g drůbežích jater
50 ml bílého vína
2 rajčata
2 lžíce rajčatového protlaku
1 cibule
olej
šťáva z 1 citronu
3 lžíce mouky
1 lžička tymiánu
1 lžička majoránky
pepř
sůl
Cannelloni
Bešamel:
4 lžíce oleje
4-5 lžic hladké mouky
mléko
200 g nastrouhaného sýra
sůl
pepř
svazek zelené petrželky
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme na kocôčky narezanú pečeň a paradajky a 10 minút podusíme.

  2. Osolíme, okoreníme, ochutíme tymiánom, majoránom a pretlakom.

  3. Múku vymiešame s citrónovou šťavou a bielym vínom dohladka a touto zmesou zahustíme pečeň.

  4. Necháme vychladnť.

  5. Z oleja, múky a mlieka uvaríme nie príliš hustý bešamel a vmiešame doň strúhaný syr ( 3 lyžice odložíme ). Osolíme, okoreníme.

  6. Canellonni naplníme pečeňovou zmesou.

  7. Do pekáčika dáme tretinu bešamelu, poukladáme naplnené canellonni, zalejeme druhou tretinou bešamelu a uložíme ďalšiu vrstvu canellonni. Zalejeme zvyškom bešamelu.

  8. Pekáčik zakryjeme a pečieme v rúre pri 200 °C asi 30 min.

  9. Potom odkryjeme, posypeme zvyšným syrom a dopečieme.

  10. Podávame posypané sekanou vňaťou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Cannelloni s nádivkou z kuřecích jater

Tématické fráze: cannelloni kuřecí játra recepty nádivka s játry nádivka z jater ke kuřeti kuřecí nádivka těstoviny cannelloni nádivka do kuřete z jater kuřecí játra recept nádivka játra canellonni nádivka s jater ke kuřeti cannelloni recept nadivka kureci jatra nádivka ke kuřeti z jater kuřecí játra cannelloni recepty bešamel na cannelloni nadivka ke kureti plnka z kuřecích játer nádivka s játry recept

Zapomněl/a jsem heslo