Medové jidáše
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční velikonoční jidáše, které připravujeme na Zelený čtvrtek, chutnají díky medu a dostatku másla v těstě výborně. S přípravou nám může pomoci i domácí pekárna,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční velikonoční jidáše, které připravujeme na Zelený čtvrtek, chutnají díky medu a dostatku másla v těstě výborně. S přípravou nám může pomoci i domácí pekárna,…
Cibuli, mrkev, celer i petržel oloupeme.Pokud si doma meleme maso sami, semeleme na strojku společně i se zeleninou. Pokud máme maso koupené mleté, zeleninu jemně…
Milovníci máku, ani o Velikonocích nemusíte být ošizeni o svoji oblíbenou surovinu! Velikonočního beránka připravíte snadno z tvarohového těsta s přídavkem máku. Díky…
Přemýšlíte co upéct letos na Velikonoce? Zkuste tyto vláčné a lehké, máslem a medem vonící jidáše. Tvarem mají podle tradice připomínat provaz, ale fantazii se meze…
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a troubu předehřejeme na 180°C.Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky utřeme se změklým máslem a cukrem.Poté do žloutkové směsi…
Dělala jsem v remosce, tak z poloviční dávky. Na nádivku lehce osmahneme na troše oleje půlměsíčky cibule, na ní krájenou hlívu. Osolíme, sypneme kmínem, podlijeme 2…
Preosejeme múku, vmiešame sušené droždie, cukor a soľ. Vajce a žĺtok rozšľaháme s vlažným mliekom, zo všetkých surovín vypracujeme cesto, aj s pridaním oleja. Dobre dlho…
Jahelník plný ořechů je dokonalou kombinací zdraví a lahodné chuti. Jemná struktura jáhel, sladká harmonie kakaové a světlé vrstvy a křupavost oříšků tvoří jedinečný…
Tento dozlatova upečený sladký bochánek se podává na Boží hod velikonoční a potěší malé i velké koledníky. Připravíte ho snadno, z kynutého těsta, které je voňavé po…
Kdo by odolal krásně křupavému, dozlatova osmaženému tradičnímu řízku? Zkuste změnu a přidejte do nich tvarohovou směs s medvědím česnekem a pikantní klobásu, takto…
Z uvedených surovin vyšleháme piškotová těsta a upečeme 2 korpusy. Já začínám přípravou sněhu: Z bílků a špetky soli ušlehám sníh, do kterého postupně zašlehám cukr.…
Z uvedených surovin vyšleháme piškotová těsta a upečeme 2 korpusy. Já začínám přípravou sněhu: Z bílků a špetky soli ušlehám sníh, do kterého postupně zašlehám cukr.…
Suroviny na omládek promícháme, zakryjeme a necháme 45min kynout. Přidáme zbytek surovin a vypracujeme hladké vláčné těsto, které nelepí a není potřeba podsypávat.…
Špenátovou roládu můžeme podávat jako zdravé a chutné slané pohoštění. Zelený piškot ochucený špenátem a česnekem po upečení potřeme výbornou náplní z ricotty, sušených…
Vločky rozmixujeme. Mrkvu očistíme nastrúhame na najmenšom slzičkovom strúhadle. Do mrkvy nasypeme rozmixované vločky, pridáme vajíčka, majoránku, nadrobno narezanú…
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi osmahneme cibulku, rozvoníme česnek, přidáme mleté maso a se solí, pepřem a paprikou dusíme 20…
Roztomilá velikonoční kuřátka ve skořápce udělají radost hlavně dětem. Příprava je sice časově náročenější a vyžaduje trochu zručnosti, ale výsledkem jsou krásné…
Voňavá medová buchta, ve které se sladkost jablek mísí s medem, skořicí a rozinkami. Jednoduchý a vláčný moučník, který při pečení rozvoní celý dům a je ideální ke kávě…
Necháme vzejít kvásek, přidáme všechny ostatní ingredience. Vypracujeme hladké těsto. Necháme odležet 1 hodinu. Pak rozdělíme těsto na 3 části a z každé části vyválíme…
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Oloupeme a rozšťoucháme. Přidáme žloutky, strouhanku, sůl a pepř. Propracujeme těsto a pomocí lžic tvoříme noky, které dáme na 1-2…
Štrachanda z Plzeňska je výborné jídlo z brambor,škvarků, uzeného masa a hub. Pokrm z jednoho pekáčku je sytý a velmi vhodný pro chladnější období. Když k němu přidáte…
V kastrůlku svaříme mléko s tukem a špetkou soli. Plamen stáhneme na minimum, vsypeme mleté vločky a vařečkou mícháme, aby se neutvořily hrudky – odpalujeme, až nám…
Formu si vymažeme a vysypeme, troubu dáme předehřát na 175°C. V míse vyšleháme všechny suroviny na těsto (začínáme s vejcem, cukrem a mlékem, postupně přidáme další…
Smažené koblížky z tvarohového těsta jsou jednoduché na přípravu. Vymíchejte řidší těsto a pak už jen smažte přibližně stejné kousky. Ty obalte v cukru a můžete v klidu…