Francouzský koláč jako pizza
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto rozválíme a vložíme do pekáče, okraje ohrneme. Osmažíme cibulku a k ní přidáme na chvíli nastrouhaný salám. Pak cibulku se salámem poklademe na těsto. Osolíme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto rozválíme a vložíme do pekáče, okraje ohrneme. Osmažíme cibulku a k ní přidáme na chvíli nastrouhaný salám. Pak cibulku se salámem poklademe na těsto. Osolíme,…
Hovězí mleté maso dáme do misky a přidáme k tomu žloutek. Rohlík si nakrájíme na kousky a namočíme do mléka, necháme chvilku stát a potom z rohlíků vymačkáme mléko a…
Máslo necháme změknout, přidáme vajíčka, mouku,a ostatní suroviny, zpracujeme. Těsto je polotuhé. Pokud je moc tuhé, můžeme přidat trochu mléka. Upečeme v troubě při 180…
Do pekárne vložíme prísady v tomto poradí : mlieko, olej, vajce, soľ, cukor, múka a rozdrobené droždie. Zapneme program „Dort“ ( program bez kysnutia ). Necháme dobre…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Vejce oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Tuńáka necháme odkapat a vidličkou roztrháme.Jarní cibulku…
Brambory si nastrouháme na hrubších nudličkách, osolíme a osmažíme na oleji na kvalitní, nepřilnavé pánvi. Pak opatrně obrátíme, nevadí, když se brambory trochu…
Maso nakrájíme na tenké menší plátky.Do misky dáme vejce, škrob, koření a prošleháme. Maso vložíme do směsi, promícháme a vložíme na pánev s rozpáleným olejem a opečeme.…
Pangasia si osolíme a opepříme a poklademe jej šunkou a sýrem. V pánvi si rozehřejeme asi lžíci olivového oleje, na něj přihodíme žampiony, česnek nakrájený na plátky a…
U šálku dobré kávy nesmí chybět příjemně sladký koláč. Osvěžující moučník, skládající se z vláčného tvarohového korpusu, broskvového kompotu a želatiny, je skvělou…
Nejprve si uděláme špenátovou nádivku. Špenát dáme na chvíli spařit a necháme vychladnout, na kastrol dáme trochu sádla a orestujeme cibulku s jedním stroužkem česneku a…
Múky premiešame s vločkami, práškom do pečiva, cukrom, soľou a kôrou. Pridáme vajce, olej a mlieko a dobre premiešame. Formu na bábovičky vytrieme olejom. Do každej…
Nejprve smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva. V jiné míse ušlehejte máslo, olej a vanilku do krémova, přidejte vejce. Vešlehejte suché přísady a čokoládu nasekanou…
Postup: Vejce (bílek i žloutek dohromady) a cukr hodně vyšlehat. Potom jen vmícháme mouku, kypřící prášek, olej a vodu. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy-…
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků uděláme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem krystal a poté přisypeme přesitou mouku, po ušlehání přidáme sníh a jemně promícháme a…
Očištěnou a oloupanou rebarboru nakrájíme na malé kousky a prolijeme vařící vodou, necháme vychladnout. V míse s mícháme všechny přísady a pečlivě promícháme do hladka.…
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, jemně osolíme a vložíme do připravené kaše a dáme na pár hodin odležet do chladna. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli na kolečeka.…
Chléb potřeme česnekem utřeným se solí, poklademe plátky Hermelínu, přiklopíme druhým krajícem, nakrájíme na kostičky, spojíme párátky.Namočíme v rozšlehaných, osolených…
Žloutky ušlehat s cukrem do pěny. Z bílků ušlehat pevný sníh a mouku prosít. Postupně vmíchat sníh a mouku do žloutkové pěny. Těsto natřít na důkladně vymazáný a…
Na lívanečky smícháme podmáslí se žloutky, citrónovou kůrou, vanilkou, máslem a medem, vše dobře vyšlehat, potom zašleháme mouku a prášek do pečiva. Nakonec přidáme…
Všechny suroviny postupně smíchat a dát péct. Po upečení ihned nalijeme polevu na buchtu. Můžeme posypat kokosem.
Vejce šleháme v míse s cukrem, postupně přidáváme olej a víno. Předem smícháme mouku s práškem, kakaem a pern. koření. Do šlehané směsi přidáme nejdřív mouku, pak džem a…
Z vody, cukru a kvasnic si připravíme kvásek.Po vzejití přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto. Rozdělíme na vále na 12 dílů a vytvoříme bulky, které přendáme na…
Rebarbora má širokou škálu využití jak ve slané, tak i sladké kuchyni. Její chuť je opravdu jedinečná, lehce nakyslá a nejlépe vynikne na piškotových řezech, které jsou…
Rebarbora má širokou škálu využití jak ve slané, tak i sladké kuchyni. Její chuť je opravdu jedinečná, lehce nakyslá a nejlépe vynikne na piškotových řezech, které jsou…