

Kuřecí čtvrtky ve třech omáčkách s nivovými žampiony v bramborových hnízdech
Suroviny 4 porce
- 2 kuřecí čtvrtky
- 1 lžíce omáčky Sweet chicken sauce (Chilli)
- 1 lžíce teriyaki omáčky Teriyaki
- 2 lžíce sojové omáčky
- špetka soli
- 0,5cm plátek uzené slaniny
- 16 ks žampionů
- 10 dkg nivy
- 6 větších brambor
- mléko
- sůl
- máslo
- 1 vejce
- hrubě mleté chilli
- drcený barevný pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
Kuřecí čtvrtky rozdělíme na horní a spodní část stehna a naložíme do marinády ze tří omáčce a soli. Necháme marinovat nejlépe přes noc.
Poté přendáme kuřecí kousky do pekáče spolu s marinádou, slaninou nakrájenou na drobné kostičky a posekanými nožičkami žampionů. Lehce podlijeme a pečeme na 200°C přibližně 1 hodinu, průběžně přeléváme výpekem.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme, přidáme máslo, sůl a vyšleháme hladkou kaši. Všleháme vajíčko.
Kaši přendáme do zdobícího sáčku a na plech s pečicím papírem nastříkáme 16 hnízdeček, do kterých usadíme kloboučky žampionů s kouskem nivy, posypeme chilli a pepřem, pokapeme olivovým olejem, osolíme.
Dáme zapéct na posledních 10 minut do trouby ke kuřeti.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí čtvrtky ve třech omáčkách s nivovými žampiony v bramborových hnízdech
-
vypadá to báječně
určitě někdy vyzkouším
-
Ivi,nechceš vydat vlastní kuchařku?
-
Suzanno, jak píše Simča
- kuře jsem měla v pekáčku a hnízda na malém plechu. Mám taky jen jeden rošt v troubě a vedle sebe se mi to nevejde, tak jsem prostě pekáček s kuřetem dala až na dno a na rošt dala plech s hnízdy a pustila jen ohřev shora...těch 10 min. stačilo...kuře se dole nepřipeklo, šťávy mělo dost
Nebo prostě kuře vyndat, přiklopit a počkat těch 10 min. na hnízda - ale to trochu zvlhne kurčička a už tolik nekřupe, jak to máme rádi
-
Aha
mně se dva plechy ani pekáčky do trouby nevejdou, tak mě to ani nenapadlo
-
Susann,tam se píše,že kaši si dáme do zdobícího sáčku a uděláme hnízda na plech.Myslím si,že se to peče s kuřetem v troubě v patře.jeden plech kuře a druhý plech hnízda.tak tomu rozumím já.
-
Já zase moc nerozumím tomu, jak ty bramborová hnízda "dáme zapéct na posledních 10 min. ke kuřeti". Možná jsem natvrdlá, ale to takhle nachystáme na vedlejším plechu, a pak opatrně přendáme do pekáče ke kuřatům a upečeme společně nebo jak?
-
Janičko
, používám naprosto běžné žampiony. Jen je lehce očistím a ani neloupu. Vzhledem k tomu, že žampiony jíme i syrové, tak nám tento čas úpravy stačí
...pokud bys ale měla raději více orestované, určitě by šlo nejdřív v celku na másle trochu orestovat, podusit a pak usadit, naplnit a zapéct
-
Isahu
Nádherně nazdobené.
Super recept
+28
-
K hodnocení receptu je již slovní zásoba zcela vyčerpána
, proto posílám už jen bodík + 27 a dotaz. Ivi,usuzuji, že máš jiný druh žampionů, než je běžně k dostání. Pokud si koupím ty klasické, myslíš si, že když je "zasadím" do kaše, že 10 minut bude stačit na to, aby nebyly tuhé? Neměly by se před zapečením přece jen trošku také orestovat, třeba na másle?
-
-
Vynikajici napad
Dekuji
-
Vypadá to skvěle,nemám slov
-
Ivo díky za radu,vidíš a jak to čtu,tak bych řekla,že je to ostré.
,tak si ukládám a zkusím,je fakt,že to vypadá moc dobře
-
nádherná kombinace - slintám
-
Simco, vůbec to není ostré - jediná pikantní věc je ta lžíce kuřecí chilli omáčky, ale to se rozloží s ostatními chutěmi a vůbec to nepálí....a místo Nivy dej klidně kousek Eidamu nebo třeba špenátu...