Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Palačinky z kosmatic - černého bezu.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min

25 min (25 min příprava)

8. 6. 2010 14:21

Suroviny

Porce: 3 ks oprůměru 240 mm

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 936 kJ / 702 kcal
Bílkoviny36,13 g
Tuky16,11 g
Vláknina3,14 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 301 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy101,49 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tyto palačinky jak tato větší, nebo dělané menší jako na lívance se hodí i jako příloha k různým jídlům. Sami jistě uvážíte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hanes24 hanes24

26. 4. 2013 02:55

Babička dělávala já jednou začas na to vzpomenu a zatlačím slzu v oku. Ještě tak koziňon.:-)):-)):-))hodnotím kladně:-)):-))

od trouby

3. 6. 2011 14:04

Podle starého způsobu je tvořím již drahně let. Nový způsob jsme vyzkoušeli dnes a musím uznat že je o stupeň výš. Do budoucna je rozhodnuto. Děláme je na slano, jako hlavní jídlo s bramborem a tatarkou.

Klariska Klariska

16. 10. 2010 01:04

Babička neproplachovala, jen kvety oklepala a zkontrolovala zběžným pohledem. V květech zůstane víc pylu a řízky (dělali jsme vždy jen sladké) jsou aromatičtější ;-).

Simona Skolakova Simona Skolakova

9. 6. 2010 08:18

Václave:yes: - takže řádně prohlédnout a propláchnout před vařením.;-):-K

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

9. 6. 2010 07:48

Midlo,Jikotko,Spagetko i vy ostatní co chtějí zkusit na sladko. Aby bylo spravedlnosti učiněno zadost, musím přiznat, že i já si dám tyto palačinky sladké. OVŠEM těsto zůstává mírně slané a jen namáčení, případně další je sladké, jako třeba - Med, džem, cukr se skořicí. Jak kdo má fantazii a chuťě.
POZOR. Vyjádření a zdůvodnění druhého způsobu smažení palačinek s kvítky ostříhanými přímo do těsta.
1/ Je to méně pracné
2/ Dostaneme do těsta více kvítků kocmatice
3/ Těsto je více nadýchané, jako s PRDOPE (i když tam není)
4/ někoho nedráždí vyčnívající ustřižené stopky.
U nás se osvědčil druhý způsob a již od něho neustoupíme.
Kocmatice lze sehnat poměrně dlouhou dobu. Jen vědět, že prvé kvedtení je na přímém sluníčku a později někde ve stínu na severní sraně za stodolou, barákem a lesem - stráni.
Jen POZOR s postupem času se na kocmatici a v květech shromažďují všelijací bročci, tak aby nebyly palačinky i s protejnem. HI HI. Václav

sebena sebena

8. 6. 2010 21:41

:-O znám pouze verzi na sladko, velice zajímavé, určitě vyzkouším druhý způsob, až u nás pokvetou;-)

Bibinka Bibinka

8. 6. 2010 17:20

Vašíku, kocmatice mají ojedinělou a velmi dobrou chuť, celý rok se na ně těším, palačinky jsem ještě nedělala, tak je musím vyzkoušet. Ode mne 7.bodík:yes:

Věrka.

8. 6. 2010 16:28

Taky je dělávám, ale u nás ještě bazinky nekvetou. Dělám oba způsoby a je to dobrý. Na sladko ještě sypu skořicí.

Midla

8. 6. 2010 16:22

Všechny ostatní recepty jsou máčený celý květ, mě se líbí ty palačinky nebo lívanečky. Zdá se mi to praktičtější. Ale na sladko to takhle jistě taky půjde. Když jsem si to pozorněji přečetla, tak ty slané ingredience jsou vlastně jen přílohové.

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 6. 2010 16:13

:-O:yes::yes:

Jikotka Jikotka

8. 6. 2010 15:54

U nása ještě nekvete :-(,ale jak se na něj těším :-p,dělám starší způsob :yes::yes::yes:

spagetka spagetka

8. 6. 2010 15:20

Midlo - když si zadáš do vyhledavače kosmatice - vyjede ti asi 5 receptů, jinak výborných receptů není nikdy dost a takhle ho chci zkusit taky.
Jinak my děláme taky starší způsob, ale jelikož letos to vypadá na pořádnou úrodu, zkusím i ten druhý způob a pak sirup a ještě, co jsem objevila v šuplíku:-D ;-):-p,:yes:

Midla

8. 6. 2010 14:42

Zkoušeli jste i na sladko?

Simona Skolakova Simona Skolakova

8. 6. 2010 14:25

Tak zajímavý rceptík,o víkendu určitě něco z kosmatic udělám.:-K:yes:+1

monikaK

8. 6. 2010 14:23

Tak já pořád dělám ten starší způsob a mám to ráda:yes::-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: palačinky recept kocmatice palačinky na sladko placky z černého bezu jak se delaj palacinky bezové palačinky amoletove testo lívance z černého bezu slané kosmatice palačinky z květu černého bezu kosmatice recept jak se delaj kosmatice palacinky s bezem kosmatice v troubě černý bez k jidlu palacinky z kvety bezu bezové placky kosmatice z trouby placky z černého bezu recept na kosmatice

Suroviny: mléko, vejce, mouka polohrubá, sůl, olej, kosmatice

TopRecepty.cz

Palačinky z kosmatic - černého bezu.

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j0vl