Listový koláč s cibulí a slaninou
Recept ještě nebyl hodnocenSlané koláče z listového těsta je snadné připravit. V tomto vynikne výrazná chuť opečené cibule, ke které přidáme slaninu, sýr a smetanovou zálivku, která vše spojí a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slané koláče z listového těsta je snadné připravit. V tomto vynikne výrazná chuť opečené cibule, ke které přidáme slaninu, sýr a smetanovou zálivku, která vše spojí a…
Quinoa je lehce stravitelná a obsahuje spoustu vlákniny. Do svého jídelníčku ji můžeme zařadit v příjemné formě jako sladké lívance. Ty podáváme podle své chuti…
Zauzená hovězí sekaná plněná čedarem a jalapeňo papričkami je díky šetrné úpravě na grilu šťavnatá a lahodná. Hodí se jako hlavní chod k obědu, třeba s bramborovou kaší,…
Z mletého masa nemusíte tvořit jen hamburgery na gril. Inspirujte se v tomto receptu a připravte netradiční masové kuličky. Do mletého masa zabalte kousek sýra a poté…
Šťavnaté bifteky z mletého hovězího masa podáváme s výraznou a dobře ochucenou omáčkou z rajského protlaku, kořenové zeleniny a vína. Tento pokrm se skvěle hodí pro…
Drobné baby brambůrky zapečené se slaninou, vejci a mozzarellou připravíte snadno a téměř bez práce, když zrovna nemáte čas na velké vaření. Brambory není potřeba ani…
Klasická smetanová omáčka vonící koprem, podávaná s vařenými vejci, je pokladem české kuchyně. Pokud ji chcete trochu ozvláštnit, zkuste vejce před podáváním obarvit v…
Drobné pečivo z jogurtového těsta plněné nivou a šunkou je ideální jako večeře, svačinka na cesty nebo pohoštění pro návštěvy. Příprava je velmi snadná a zvládne ji i…
Smažené placičky jsou oblíbený způsob, jak podávat zeleninu i těm, kdo ji příliš nemají v lásce. Do těchto placiček přidáme mrkev, kedlubnu, tvaroh a voňavý libeček.…
Dozlatova usmažené a křupavé karbanátky můžeme připravit nejen z masa, skvělé jsou i zeleninové. Zvolit můžeme například brokolici, ke které pro lepší chuť přidáme…
Když nám od oběda zůstane kousek houskového knedlíku, obvykle ho připravujeme s vajíčkem. Tentokrát přidáme ještě kousek květáku a brokolice. Přestože je to rychlé a…
Z kynutého těsta zadělaného ze sušeného droždí připravíme skvělé slané drobné pečivo. Uvnitř těsta nás také potěší kousíčky škvarků, které mu dodají chuť. Díky tomu, jak…
Jednoduché a dobré medové perníčky můžete upéct kdykoliv máte chuť na něco malého a sladkého. Perníčky můžete mít doma upečené celý rok a dopřávat si je ke kávě. S tímto…
Výborná svačina nebo večeře, při které zužitkujete zbytky zelí a jitrnice z masopustního veselí. Lodičky z kynutého těsta, plněné zelím a jitrnicemi jsou typickým jídlem…
Sváteční kakaové řezy s kávovým krémem můžete podávat při každé slavnostní příležitosti. Zákusek jako z luxusní cukrárny si můžete připravit i doma. Podle podrobně…
Nádivka patří mezi oblíbené velikonoční pokrmy. Výhodou je, že do ní můžete přidat vše, co máte rádi, třeba pikantní klobásku. Lahodná, kyprá nádivka se peče v remosce,…
Palačinky asi občas připravujeme všichni. Znáte ale trik, jak pomocí PET lahve vytvořit mřížkové palačinky? Můžete je podávat se zkaramelizovaným ovocem a šlehačkou jako…
Zadělávané kedlubny jsou skromné, ale chutné jídlo, které připravovaly už naše babičky. Připomeňte si ho s tímto receptem a určitě si pochutnáte. Podávejte je se…
Krémová vaječná pomazánka s pikantním česnekem a křupavými vlašskými ořechy je dokonalou kombinací jemnosti a výrazné chuti. Skvělá na chlebíčky, jednohubky nebo čerstvé…
Masové kuličky v rajčatové omáčce jsou oblíbená klasika, kterou podáváme obvykle s těstovinami. Tyto kuličky můžeme netradičně připravit z rybího filé, ke kterému…
Koupená čokoládová vajíčka zdobená marcipánem jsou jednoduchým a kreativním způsobem, jak přidat osobitý dotek velikonočním dobrotám. Stačí pár barevných kousků…
Bramboráky s prejtem a kysaným zelím jsou lahodnou obměnou klasiky české kuchyně. Křupavé placky z bramborového těsta doplněné výraznou chutí prejtu a zelí tvoří syté a…
Je spoustu možností, jak z listového těsta snadno připravit něco dobrého. Skvělé jsou i tyto šátečky plněné kysaným zelím a uzeným masem. Můžete je podávat například…
Pokud máte chuť na něco opravdu dobrého, připravte si kuskusový salát s řízečky z vepřové panenky. Namísto strouhanky je obalte v sezamu. Nejenže budou krásně křupavé,…