Bramborová fritatta

Suroviny 4 osoby

1 kg brambor
1 červená paprika
1 žlutá paprika
100 g klobásy
petržel
10 vajec
sůl
pepř
čerstvá máta

Postup přípravy receptu

  1. Vařené brambory nakrájíme na plátky a položíme je do zapékací misky.

  2. Proložíme je klobásou, zeleninou krájenou na kostičky a lístky máty.

  3. Postupně připravíme 5 vrstev.

  4. Ty pak zalijeme rozšlehanými a osolenými vejci.

  5. Zapékáme cca 1 hodinu při teplotě 160°C, dokud vejce nejsou tuhá.

  6. Necháme vychladit a nakrájíme.

Komentáře k receptu Bramborová fritatta

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    Včera som robila na večeru, chuťovo výborné, len tých 5 vrstiev mi vyšlo na dosť vysoko. Preto by som sa prikláňala za zmenu názvu, ale možno že to moja chyba, že to tak vysoké vyšlo :-D:-D:-D Ale pochutnať sme si pochutnali, bolo to pekné farebné ;-):-D + 1
    Inak španielska tortilla je skutočne zo zemiakov, častokrát len zemiaky a vajcia, netreba ju zamieňať s mexickou tortillou, ktorá je z múky.

    Odpovědět

  • AntoninZ AntoninZ

    Taky se divím, proč tortilla?:-O
    Tomuhle se mezi vzdělanci ;-) říká fritatta, kdyby těch vajec bylo míň, byly by to fracouzské brambory i když ve Francii to neznají.:-) (No, ve Španělsku zas neznají španělské ptáčky:-D)

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Zajímavá ingredience máta. Nebo by se to mohlo jmenovat miš maš tapas tortilla :)-

    Odpovědět

  • teodorka teodorka

    Proč tortilla? Normální zapečené brambůrky :-) Hmm, dlouho sem neměla, musím napravit :-8

    Odpovědět

Tématické fráze: fritáta fritatta španělská fritáta fritáta recept fracouzské brambory fritaty špenátová fritáta frikata friatta friatta fritata s bramborem recepty fritata fritatta se špenátem fritata z brambor a zampionu fritaty s bramborama tapas bramborový recept bramborova muka španělská zeleninová fritáta španělská frikatta rajčatová fritata s vejci