Svatební podkova

Suroviny

Dortový korpus na středně velkou podkovu:
440 g polohrubé mouky
30 g mletých ořechů
350 g krupicového cukru
10 vajec
10 polévkových lžic oleje
2 vanilkové cukry
1 kypřicí prášek
100 ml vlažného mléka
Krém:
500 ml mléka
3 polévkové lžíce hladké mouky
2 vanilkové pudinky
2 vanilkové cukry
180 g cukru
2 másla
trochu rumu
2 hořké čokolády (70%)
1 čokoládu na vaření
100 g 100% tuku
Smartflex (růžičky a srdíčko s prstýnky)
další ozdoby
marmeláda
mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, ořechy a kypřící prášek smícháme dohromady.

  2. Bílky ušleháme s polovinou cukru do pevného sněhu cca 5min. Žloutky s druhou polovinou cukru a van.cukrem, kde po částech zašleháváme olej a vlažné mléko. Pak žloutky smícháme s bílky a nakonec přimícháme mouku s ořechy a kyp.práškem. Nalejeme do formy a pečeme při 150-170°

  3. krém:

    Mléko si smicháme s moukou, pudinkam a a van.cukrem.

  4. Dáme vařit a za stálého michání uvařímě hustější kaši. Necháme vychladnout pod folií, aby se nám neudělal škraloup.

  5. Vyšleháme másla s cukrem a trochou rumu do světlé pěny a postupně přidáváme vychladlou kaši.

  6. Podkovku rozkrojíme na tři díly. Dáme marmeládu, krém, přiložíme plát a opakujeme ještě jednou.

  7. Boky podkovy pomažeme krémem a obsypeme mandlovými lupínky, vrch podkovy polijeme rozpuštěnou čokoládou a uděláme na ni cik cak čáry.

  8. Necháme vychladit. Ozdobíme dle fantazie.

    Nad vodní lázní za stálého míchání rozpustíme čokolády s tukem.

Komentáře k receptu Svatební podkova

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Zase něco úplně jiného:-p:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Luxusní podkova;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Ty perličky jsou nádherný:-K:yes:

    Odpovědět

  • jarkave jarkave

    krásná podkova tak 4 bodík:yes::-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • Bibinka Bibinka

    Šárko, podkova je krásná, jemná a něžná pro svatební den:yes: Máš jasnej 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Recept ukládám a i zdobení je krásné, inspirativní. O smartflexové hmotě trochu vím, ale nedělala jsem s ní. Jen kdyby nebylo v tak velkém balení.0,75 kg se vyplatí pro pečení ve větším množství. Jinak je to určitě výborná pomůcka a bez práce:yes::yes: Já si dělám doma marcipán většinou na jeden dort, ale už jsem dlouho nepekla klasický dort, peču většinou už řezy.

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty na luxusní svatební cukroví dort podkova inspirace fotogalerie svatební dort podkova svatebni podkovy ananasova podkova svatební podkova svatební oříšková dort podkova svatební dorty fotogalerie podkova svatební podkova s perlička mi svatebni dorty podkovy dort podkova dort podkova fotogalerie ořechová podkova z 10 z vajec peceme podkovu svatební podkova cukroví recept na podkovu dorty podkovy fotogalerie dorty podkova peceni dorty podkova šárka barosova holubová peceni