Skořicovo-mandlové šneky
Recept ještě nebyl hodnocenMléko, máslo a moučkový cukr necháme na mírném ohni rozpustit. Do mouky nasypeme droždí a špetku soli a smícháme s rozpuštěnou směsí a vejci. Dle potřeby přidáváme vodu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mléko, máslo a moučkový cukr necháme na mírném ohni rozpustit. Do mouky nasypeme droždí a špetku soli a smícháme s rozpuštěnou směsí a vejci. Dle potřeby přidáváme vodu…
Nadýchaná slaná roláda má těsto s přídavkem medvědího česneku a náplň ze šunky, sýru a cukety. Pomazánkové máslo se zakysanou smetanou všechny chutě propojuje. Pro…
Lehký blumový koláč s podmáslovým těstem přináší sladkou, ale jemnou chuť šťavnatého ovoce. Perfektní volba na podzimní odpoledne, kdy si chcete dopřát příjemně sladký…
Vejce vyšleháme s cukrem a olejem. Přidáme mouku s kypřícím práškem a kávou. Nakonec zředíme mlékem.Vysoký střední plech vymažeme a vysypeme moukou. Těsto nalijeme na…
Ananasový kompot nalijeme do mísy a i se šťávou rozmixujeme. Karotku očistíme a nastrouháme.V jiné míse vyšleháme vejce s cukrem a pomalu vešleháváme olej. Pak nalijeme…
V míse smícháme (utřeme) cukr, vejce, majonézu a změklé máslo. Pak přidáme sypké přísady - mouku, prášek do pečiva a pudink. Vypracujeme měkké a pružné těsto, dost…
Kuřecí maso pokrájíme na malé kousky, které dáme do mísy. Přidáme jemně pokrájenou sušenou šunku a hrubě (nebo jemně) nastrouhaný uzený sýr, osolíme, opepříme a smícháme…
Ve vodní lázni rozpustím máslo a čokoládu. Dále přidám krupicový cukr a protože nemám vanilkový extrakt, přisypu ještě balíček vanilkového cukru. Takže kdo má extrakt,…
Upeču korpusy den dopředu. Vejce vyšlehám s cukrem do pěny, pak přidám vodu, nakonec mouku s práškem do pečiva. Peču na 180 st.C cca 35 min. Dokud není špejle suchá -…
Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme lusky, osolíme, koreníme, podlejeme vodou - len trochu a dusíme na skus.Po vypnutí sporáka vhodíme umyté nakrájané…
Na velikonoční stůl patří i tradiční staročeská pochoutka - do zlatova upečená nadýchaná nádivka plná uzeného masa a zelených kopřiv. Na přípravu budeme potřebovat…
Masová nádivka bude určitě vítaným zpestřením sváteční velikonoční tabule. Lze ji připravit i dopředu a chutná jak teplá tak studená. Pokud ji dobře okořeníte a zapečete…
Velikonoce bez nadýchaného a voňavého mazance si dovede představit jen málokdo z nás. Díky měkkému tvarohu, přidanému do těsta, bude mazanec vláčný. Citronová a…
Velikonoce bez nadýchaného a voňavého mazance si dovede představit jen málokdo z nás. Díky měkkému tvarohu, přidanému do těsta, bude mazanec vláčný. Citronová a…
V míse smícháme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, petrželovou nať, mléko a strouhanku. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a podle potřeby přidáme buď mléko nebo…
Srdce z perníkového těsta voní po aromatickém koření a citronové kůře. Vláčnost dodává kefír nebo podmáslí, díky tomu je moučník kyprý a chutný i druhý den po upečení.…
Upečte oblíbenou velikonoční nádivku v netradiční podobě, jako muffiny. Jsou plné bylinek a zelených oliv. Malé pečené košíčky můžete podávat samostatně a nebo jako…
K Velikonocům patří spousta různých sladkých dobrot. Upečte třeba bábovku zajímavé chuti o kterou se postará jogurt s příchutí vaječného likéru a banán. Už se vám…
Nádivka může mít mnoho rozličných chutí a tvarů. Co by v ní však nemělo rozhodně chybět, je maso a bylinky. Na tento nádivkový koláč použijeme uzené maso a slaninu.…
Dobrá a jemně vychucená pomazánka se hodí vždy, nejen na Velikonoce. Použijte ji jako podklad na bílé pečivo, nebo celozrnnou bagetku, rohlíky či veku. Na povrchu…
Nejprve z libovějšího debrecínského špeku nebo slaniny sundáme kůži a poté ho pokrájíme na nudličky, které necháme nasucho osmažit v rozpálené pánvi.Na osmažení…
Velikonoční sekaná může být hvězdou vaší kuchyně. Záleží na tom, jak si vyhrajete se vstupními surovinami. Kvalitní mleté maso, dochucení a rafinovaná nádivka. To vše…
Velikonoční sekaná může být hvězdou vaší kuchyně. Záleží na tom, jak si vyhrajete se vstupními surovinami. Kvalitní mleté maso, dochucení a rafinovaná nádivka. To vše…
Velikonoční sekaná může být hvězdou vaší kuchyně. Záleží na tom, jak si vyhrajete se vstupními surovinami. Kvalitní mleté maso, dochucení a rafinovaná nádivka. To vše…