Kávový dort s lesklou čoko polevou
Recept ještě nebyl hodnocenVeškeré suroviny musí mít pokojovou teplotu. V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přimícháme vodu a poté olej. Vznikne řídká směs, do které přisypeme mouku s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Veškeré suroviny musí mít pokojovou teplotu. V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přimícháme vodu a poté olej. Vznikne řídká směs, do které přisypeme mouku s…
Nejdříve namočíme vločky na půl hodiny do mléka a necháme nabobtnat. Potom přidáme nastrouhaný brambor, koření a zbytek surovin. Vše zpracujeme na těstíčko jako na…
Oddělíme žloutky od bílků. Poté žloutky smícháme s moučkovým cukrem a s vanilkovými cukry.Přidáme olej, vodu, mrkev, mouku a prášek do pečiva. Potom vyšleháme bílky, z…
Pohánku zalejeme vriacou vodou, zakryjeme, zabalíme do perín a necháme 30 min bobtnať.Slaninu nakrájame na kocky, necháme vyškvariť a orestujeme na nej nakrájanú cibuľu…
Do misky dáme kakao, cukr a nalámanou čokoládu. Zalijeme vařící vodou, misku zakryjeme a necháme několik minut zakryté, aby se čokoláda rozpustila. Pak směs dobře…
Usmažíme bramborák.Na druhé pánvi rozpálíme olej, vyklepneme vejce (já dávám 2 na jeden bramborák) a na ně pak dáme šunku.Bramborák potřeme tatarkou (stačí polovina).Na…
Pokud vám zbude trochu nádivky při pečení masa, můžete zbývající hmotu využít na přípravu chutných placiček. Ať již připravujete nádivku často nebo jen vyjímečně,…
Zapékácí misky vymažeme máslem. Do středu kaše v každé misce uděláme hlubší důlek, kam vložíme polovinu cherry rajčátka. Kaši v misce obložíme dokola tenkými plátky…
Panenku odblaníme, osolíme a zprudka opečeme ze všech stran na lžíci oleje.V jiné pánvi rozpustíme lžíci másla, vhodíme listy mangoldu zbavené tuhých stonků. (Větší…
Zapečené francouzské brambory nemusí být nutně jen bramborové. Vyzkoušejte je připravit z kedluben, které zapečete společně s uzeným masem, mrkví a ředkvičkami. Zdravý…
Tekvicu ošúpeme, vyčistíme a nastrúhame na hrubé rezance. Olúpané zemiaky nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm.Do vymasteného pekáča rozložíme ½ zemiakov a na ne…
Nejprve nakrájíme slaninu na kostičky. Na trošce másla ji vypečeme do křupava. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou jarní cibuli, která se bude…
Rebarboru očistíme, lehce sloupneme tužší vlákna a nakrájíme na centimetrové kousky.V míse prošleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, po chvíli přišleháme…
Celá vejce ušleháme s cukrem, po lžících přidáme mouku s práškem do pečiva, olej a nakonec vmícháme nakrájená jablka. Promíchanou hmotu vylijeme na vymazaný a vysypaný…
Suché košíčky vysypeme paprikou a vyklepneme vejce. Do pánve nebo kastrolu dáme vařit vodu.Když začne voda vřít, opatrně tam vložíme košíčky tak, aby voda byla do…
Prísady na marinádu rozmiešame a stehná do nej naložíme na 12 hod (občas obrátime).Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu len dosklovita a pridáme stehná,…
Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou menší šalotku, ke které přihodíme osmažit na kolečka pokrájený chřest, ze kterého jsme odřízli špičky, které dáme jen krátce…
V míse smícháme všechny ingredience, nejprve sypké, potom ostatní. Těsto vylijeme do vymazaného a vysypaného plechu.Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut…
Žloutky, změklé máslo nebo heru a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme kostku tvarohu a dále šleháme, postupně přidáváme za stálého šlehání prosátou mouku, smíchanou s…
Tento koláč je neodolatelným spojením jemného těsta a lahodného čokoládového krému, inspirovaného známou oříškovou pochoutkou. Každé sousto vás okouzlí dokonalou…
Lívance chutnají velmi dobře i ve slané verzi. Těsto ochutíme medvědím česnekem, slaninou a muškátovým květem a usmažíme z něj malé placičky. Podávat je můžeme jako…
Oddělíme bílky od žloutků, do bílků dáme špetku soli a vyšleháme do sněhu.V jiné misce smícháme Matcha směs na pečení, prášek do pečiva, žloutky, mléko a skořici. Poté…
Tresku osolíme, opepříme. Strouhanku smícháme s nastrouhaným česnekem a strouhanou citronovou kůrou.Tresku obalíme ve vejcích a ochucené strouhance.Smažíme v rozehřáté…
Zdravá pampeliška má v kuchyni mnoho využití. Z listů pampelišky, chleba a vývaru můžeme připravit tuto dobrou polévku, která je díky smetaně krásně jemná. Podáváme ji…