Rizoto se sójou a citronem

tejaja Kuchařka: tejaja

Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

300 g rýže
1 cibule
2 stroužky česneku
1 dl suchého vína
zeleninový vývar
150 g uvařené sóji
1 lžíce másla
několik snítek saturejky
70 g strouhaného sýra
kůra ze 2 citrnů
olej
sůl
bílý pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ryžu, prelisovaný cesnak a krátko za stáleho miešania restujeme.
    Zalejeme vínom a miešame, kým sa víno neodparí.

  2. Potom ryžu zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a varíme domäkka (nesmie byť rozvarená).

  3. Pridáme saturejku, vmiešame sóju a necháme ju prehriať. Odstavíme.

  4. Vyberieme stopky saturejky, pridáme citrónovú kôru, strúhaný syr a maslo, premiešame a necháme 5 minút postáť. Potom ešte raz zľahka premiešame a podávame.

Poznámka

Recept je z knihy "2000 receptů české a zahraniční kuchyně", ale trocha som si ho prispôsobila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rizoto se sójou a citronem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo