Dýňovo-citrusový kompot
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máte velkou úrodu dýní, připravte z nich skvělý dýňovo-citrusový kompot se skořicí a hřebíčkem. Hřejivé koření ve spojení s citronem a pomerančem udělá z dýně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud máte velkou úrodu dýní, připravte z nich skvělý dýňovo-citrusový kompot se skořicí a hřebíčkem. Hřejivé koření ve spojení s citronem a pomerančem udělá z dýně…
Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme je jadřinců a nakrájíme na silnější plátky. V kastrolu…
Kuřecí maso nakrájíme na delší nudličky, dáme do uzavíratelné misky, přidáme 1 lžíci olivového oleje a světlou sójovou omáčku. Maso několikrát promícháme v olejové…
Zdravá a chutná polenta je vhodná jako příloha k masu. Vynikající je fritovaná se snítkou rozmarýnu, nebo jen tak samotná. Na dochucení můžeme použít sýr gorgonzolu,…
K přípravě domácích vaflí potřebujete pouze vaflovač a pár surovin. Křupavé na povrchu a uvnitř vláčné, takové jsou výborné vafle, které můžete podávat třeba ke snídani.…
Obohaťte svůj jídelníček křupavým sterilovaným bílým zelím, pečlivě uloženým do sklenice pro zachování jeho čerstvosti a chuti. Tento klasický pokrm je ideální jako…
Perfektně nadýchaný, voňavý a navíc s pořádnou vrstvou sladkého krému. To je dezert, který můžete připravit podle našeho receptu. Tento moučník bude ozdobou vašeho menu…
Domácí džem z dýně a jablek je skvělým způsobem, jak uchovat sladkou chuť podzimu ve sklenici. Kombinace jemné dýně a šťavnatých jablek vytváří harmonický a bohatý džem,…
Uvítání hostů chlebem a solí byl zvyk našich předků. I dnes je chleba každodenní jídlo v mnoha domácnostech a nesmí chybět v žádné kuchyni. Dopřejte si možnost vytvořit…
Kdo by je neměl rád? Trubičky plněné sladkým bílkovým sněhem. Z netradičního těsta. Ať už je uděláme na rodinnou oslavu nebo společenskou událost, či kolegům v práci,…
Recept na velmi oblíbenou omáčku. Díky tomu, že nebudete maso plnit a vázat jako klasické ptáčky, ušetříte čas při přípravě. To jistě uvítáte. V uspořené době můžete…
Muffiny jsou jednoduché na přípravu, ale chutnají skvěle. Výborné kakaové těsto není díky bílkovému sněhu zbytečně hutné. V muffinech ho doplňují kostičky čokolády.…
Máte rádi hříšně dobrou, sladkou čokoládu? Tady je jí více než dost. Nabízíme ideální recept pro všechny milovníky této dobroty - dort patří mezi ty tzv. "hutnější", ale…
Vychytaný recept na přípravu hermelínu se v sezóně grilování bude určitě hodit. Většina z nás už je masem přejedená. Mezi rychlejší alternativy patří měkký, smetanový a…
Vánočku připravíme z jednoduchého kynutého těsta, zadělaného vodou, a výsledek bude skvělý. Do zlatova upečená vánočka ozdobí sváteční stůl - ať už ji pleteme ze čtyř,…
Do mouky dáme sůl, postupně přidáváme vodu a zpracováváme vláčné těsto.Z těsta ihned uděláme malé kuličky, které ručním válečkem rozválíme na placičky a středním…
Fish and chips je oblíbený pokrm rychlého občerstvení ve Velké Británii. Ryba smažená v nadýchaném těstíčku se podává se silnými bramborovými hranolky. Díky kontrastu…
Zelný salát ve sladkokyselém nálevu nesmí chybět v žádné spíži. Hodí se například jako příloha k masu. Zelí z našeho receptu je navíc snadné na přípravu a nepotřebuje…
Rajská omáčka, to je poklad české kuchyně. Důležité je mít na vaření kvalitní suroviny a kvalitní maso. Pokud si chcete opravdu pochutnat, nelze nic uspěchat, ani…
Sulc není náročný na suroviny, ani na přípravu, ale na čas, neboť rosol vznikne jedině při delším vaření. Vychlazený, ztuhlý sulc podáváme s pokrájenou cibulí, pokapaný…
Piškotový ovocný koláč je lehký a osvěžující dezert do horkých letních dní. Fantazii se meze nekladou a můžete využít přebytky jakéhokoliv ovoce ze zahrádky. Skvěle…
Dýňová marmeláda s citrusy je výbornou alternativou k čistě citrusové marmeládě. Pokud máte rádi netradiční chutě a chcete vyzkoušet něco nového, tato podzimní variace…