Punčový dort podle Josefa Maršálka
Recept ještě nebyl hodnocenPunčový dort vznikl již někdy za první republiky, a to nejspíš velkou náhodou, jelikož jej cukráři připravovali ze zbytků korpusů jiných dortů. Ovšem dort z tohoto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Punčový dort vznikl již někdy za první republiky, a to nejspíš velkou náhodou, jelikož jej cukráři připravovali ze zbytků korpusů jiných dortů. Ovšem dort z tohoto…
Rychlejší variantu, než obalované houbové řízky, stihnete připravit za pár minut. Určitě stojí za vyzkoušení. Prášek do pečiva pomůže odlehčit hmotu těsta, dobře zvolené…
Křehké plněné šátečky jsou velmi oblíbeným moučníkem v mnoha českých kuchyních. Dají se připravit nasladko i naslano. My tentokrát v náplni zkombinujeme strouhaná jablka…
Máte rádi vůni čerstvého chleba, ale jste omezeni bezlepkovou dietou? Nevadí, z bezlepkové mouky Jizerka můžete upéct vynikající chléb v domácí pekárně. Stačí pouze dát…
Kura rozdelíme na porcie a nasolíme. V širšom kastroli rozohrejeme olej s maslom a jednotlivé porcie kuraťa opečieme po oboch stranách do zlato-žltej farby. Posypeme…
Připravte si doma poctivý a dobrý chleba. Tenhle je navíc ovoněný osmaženou cibulkou, která mu dodá neobvyklou chuť. Příprava je velmi snadná a díky odloženému startu…
Potřebujete zařadit do jídelníčku bezmasý den a přitom si pochutnat? Zkuste smažené placičky z červene čočky. Z nutričně hodnotné luštěniny, vody a trochy koření…
Domácí kandované ovoce nebo kůra jsou výborné jen tak na mlsání nebo coby součást moučníků. Připravit je není složité, jen trochu časově náročnější. Pokud ale máme doma…
Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme do hněda.Když je maso pěkně opečené přidáme sladkou papriku,…
Bábovka je bezpochyby velmi oblíbený český moučník a peče se snad ze všech možných těst. Toto je verze klasické piškotové bábovky, jejímž mramorováním se chlubí každá…
Jednodušší a rychlejší příprava velmi oblíbeného moučníku potěší začátečníky, i ty, kteří nemají mnoho času. Na výsledné chuti to však není vůbec poznat. Stačí už jen…
Trhací chléb vypadá složitý na přípravu, ale zdání klame. Jsou to za sebou poskládané pláty těsta, protřené okořeněným máslem, oreganem a prosypané strouhaným sýrem.…
Tradiční gyros, osvěžující tzatziki, autentický řecký salát plný čerstvé zeleniny a křupavá pita – to vše dohromady tvoří neodolatelnou kombinaci chutí, která vás…
Nadýchané odpalované těsto, vanilkový krém a svěží poleva. Jen málokterá naše dobrota má tak vznešený původ a historii sahající přes několik století. Řeč není o ničem…
Věnečky jsou jedním z nejoblíbenějších zákusků u nás. Příprava vyžaduje trochu zručnosti, ale jakmile uděláte první várku, půjde vám to skoro samo. Pokud příliš…
Křupavé domácí listové těsto a nadýchaný bílkový krém. Nenechte si ujít recept na pravé kremrole krok za krokem. Ochutnávat je můžete hned po upečení, ale lepší je…
Trochu pracnější příprava pokrmu vám bohatě vynahradí jeho konečná podoba. Pikantní smetanová omáčka lahodné kořeněné chuti zcela jistě potěší vaše chuťové pohárky. …
Kdo již vyzkoušel připravit odpalované těsto, ví že to není žádný strašák začínajících kuchařů. Stačí dodržet několik zásad a zákusky se dozajista vydaří. Není dokonce…
Jakmile jednou ochutnáte domácí křupavý chlebík, už nebude chtít jiný. Nemusíte se kamarádit s kváskem, v našem receptu si vystačíte se sušeným droždím. Upečte si…
Lehoučké a nadýchané kynuté knedlíky s ovocem jsou oblíbeným sladkým letním obědem. Naplněné ovocem, které máme nejraději a na talíři polité oslazeným tvarohem nebo jen…
Jemné, nadýchané pečivo, co provoní dům, to jsou tyto podmáslové raženky. Kynuté těsto zaděláme za pomoci omládku z droždí a sladěnky. Do těsta také přidáme podmáslí,…
Jemné, nadýchané pečivo, co provoní dům, to jsou tyto podmáslové raženky. Kynuté těsto zaděláme za pomoci omládku z droždí a sladěnky. Do těsta také přidáme podmáslí,…
Milujete kokosky, ale bojíte se jejich přípravy nebo se vám s nimi nechce trávit tolik času? Pak vyzkoušejte tento recept na kokosky na plechu. Kokosový plát z bílků,…
Hovězí kližka je skvělá na přípravu gulášů a pokrmů, které vyžadují dlouhé dušení. Díky obsahu kolagenu získáte výbornou šťávu, a když jí dopřejete dostatek času, maso…