Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kváskové kořenové bagety

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 903 kJ /
1 889 kcal
Bílkoviny59,85 g
Tuky10,20 g
Vláknina18,23 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy380,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté proti osýchání a prachu necháme pracovat v teple místnosti asi 12 hodin. Krok 2: K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a dobře vymísíme řídké těsto. Hned poté ho vyškrábneme na pomoučený stůl, pomocí stěrky popřekládáme a uložíme kynout do olejem vymaštěné mísy. Krok 3: V průběhu dalších 2-3 hodin těsto překládáme každých 30-40 minut – na prsty, pomaštěné olejem se nelepí a pracuje se s ním dobře.
Vykynuté těsto je jako hedvábí, plné velikých bublin (viz foto těsta v míse). Opatrně ho „vylijeme“ na pomoučený stůl, srovnáme do čtverce (obdélníku), svrchu můžeme posypat semínky a necháme ho chvíli odpočinout. Krok 4: Stěrkou rozkrájíme na 4 bagety, před uložením na pečící fólii je opatrně překroutíme. Pokud jsme s těstem pracovali opravdu lehce, je stále plné bublin a můžeme bagety po kratším dokynutí hned upéct. Krok 5: Troubu rozpaluji předem, aby byla dost nahřátá, včetně dlaždice, na které budu péct. Na dně trouby se nahřívá druhý plech, do kterého po vložení baget do trouby vchrstnu trochu horké vody.
Bagety vkládám do trouby vyhřáté na 220-230°C. I s fólií, na které jsou uloženy, je sešoupneme na nahřátou dlaždici. Krok 6: Hned potom do spodního plechu chrstneme asi 100 ml horké vody, troubu rychle zavřeme, aby vzniklá pára neutekla ven. Po 10 minutách pečení troubu rychlým otevřením vyvětrám – mám vyzkoušeno, že když peču v páře dlouho (nebo celou dobu), pečivo nemá křupavou kůrku.

Trouby pečou každá jinak, v té mé jsem bagety pekla asi 25-30 minut.

Zveřejněno 6. 12. 2017

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kváskové kořenové bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zDvq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kváskové kořenové bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zDvq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Báseň! Citujem manžela, pochutnáva si práve na týchto bagetách. Čo viac k tomu dodať?
Ešte sú teplé, vidno to aj na reze, ale nedá sa im odolať, pridávam fotky. Mala som ich nechať viac nakvasiť, ale zas ma tlačil čas. Chválim ja aj p. domáci.

magdalenka: jejda, ani nevíš, jak velikou raadost mi vaše společná pochval udělala! 😄😍

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tak tyhle bagetky jsou luxusní.Těsto mi sice tolik nenakynulo,tak jsou takové hubenější,ale velmi chutné.Určitě zopakuji :-) Podávala jsem s avkádovou pomazánkou od zizalky a bylo to moc dobré <3

dexulka: může to být i momentální kondičkou samotného kvásku, třeba se mu něco nepozdávalo...:-?
Děkuji za pochvalu i krásnou fotku :-K

Milá Ivo, bagetky jsem pekla hned druhý den, co jsi vložila recept, ale až dnes jsem měla čas přidat fotky.
Bagety jsou úžasné - jako všechny Tvé recepty:yes:. Jen jsem neměla tak nadýchané jako Ty, ale příště to vychytám. Při vážení vody mi došla baterie a tak jsem jí asi měla o trochu méně. Ale i tak jsou moc chutné a upeču je zas. Děkuji za recept :-K

mysulka: Leni, děkuji za krásné fotky :-K bagetky máš pěkně nakynuté, střídu vzdušnou :yes:

Nádhera <3:yes:

mysulka: :-K díky, vyzkoušíš? ;-)

Tématické fráze:
kváskové bagety, kvaskova bageta, bagety z kvásku, kvásková bageta recept, bageta z žitného kvásku, bageta z kvásku, korenova bageta, bagety z žitného kvásku, bagety recept, kváskové bagetky, recept na kváskové bagety, kváskové recepty, kvaskoveho bagety, bageta recept, kvaskové bagety recept, korenove bagety, recept na bagety, recept na kváskovou bagetu, bageta kvásková, kvásková bagetka

Suroviny:
kvas žitný, voda, mouka chlebová pšeničná, voda, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, kmín drcený, sůl

Přidat fotografie receptu