Pečené kuře, plněné kysaným zelím
Recept ještě nebyl hodnocenPečené kuře s kysaným zelím je tradiční české jídlo, které v sobě spojuje šťavnaté maso, voňavé koření a příjemně nakyslou chuť zelí. Tento osvědčený recept potěší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pečené kuře s kysaným zelím je tradiční české jídlo, které v sobě spojuje šťavnaté maso, voňavé koření a příjemně nakyslou chuť zelí. Tento osvědčený recept potěší…
Koláč z neodolatelného křehkého těsta je překvapivě snadný a chutná úžasně. Broskve na něm jsou zalité jemnou smetanovou zálivkou a na závěr posypané křupavou drobenkou.…
Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.V hrnci rozpálíme olej a dozlatova osmažíme na jemno nakrájenou cibulku.Poté přidáme maso a dochutíme…
Použijeme celá vejce. Suroviny smícháme ručně nebo vyšleháme šlehačem. Těsto vylijeme na vymazanou a vysypanou koláčovou formu. Posypeme drobným ovocem. Jinak jde…
Kukuřičky očistíme, omyjeme, vysušíme a naskládáme do absolutně čistých sklenic. Ze soli, cukru, octa a vody si uvaříme nálev, který necháme zchladnout na 60°C a…
Zeleninu nakrájíme na větší kousky, dáme do většího hrnce, přidáme vodu, ocet, olej a vaříme asi 15 minut. Horké dáváme do sklenic zavíčkujeme. Mělo by být hotovo, ale…
Sypké suroviny smícháme dohromady (kakao prosejeme). Pak přidáme vejce, mléko a oleje a důkladně měchačkou promícháme.Vlijeme na velký plech vyložený pečicím papírem a…
Plech nebo bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh.Pak vyšleháme cukr se žloutky, přidáme olej, vodu,…
Uvařit rýži není žádná věda, to zvládne každý začátečník i podle návodu na obalu. Nicméně s naším receptem připravíte dokonalou, nadýchanou a voňavou přílohu. Dušená…
Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie!…
Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie!…
Máme tady něco pro mlsouny. Čokoládový dort dá práci, jeho výroba je určena těm pokročilým v pečení. Nicméně radost oslavence za tu práci stojí a spokojení strávníci…
Pokud máte rádi sladké obědy, vyzkoušejte tyto snadné a levné knedlíky. Plníme je sezónním ovocem nebo můžeme použít na kousky nakrájená jablka. Na přípravu vám stačí…
Exotické recepty přinášejí do naší gastronomie oživení a tím obohacují náš jídelníček. A tak si postupně zvykáme na neobvyklé chutě, pikantněji kořeněné pokrmy a…
Vývar - zlatavý, nezkalený, silný, voňavý po zelenině - to je hovězí vývar připravený podle našeho receptu. Věnujte mu místo na sporáku alespoň na čtyři hodinky. Odmění…
Pokud jste v oblasti pečení začátečníci, ideálním moučníkem pro vás jsou právě muffiny. Vláčné medové muffiny s rozinkami a nastrouhanými jablky budou do půlhodiny na…
Pokud máte rádi kuře pečené na másle, vyzkoušejte jeho přípravu s houbami. Výsledkem je opravdu výtečné jídlo s bohatou houbovou chutí. Příprava není nijak složitá,…
Focaccia je kynutý italský chléb z jednoduchého těsta. Voní olivovým olejem, rozmarýnem a oreganem. Olivy a čerstvá rajčátka na povrchu dodávají pečivu zajímavou chuť a…
Jednoduchý recept na lehký oběd či večeři, když není moc času. Vydatná smetanovo-sýrová omáčka dokonale zasytí a přidáním brokolice zase uděláme něco pro své zdraví a…
Dušený hrášek ve smetanové omáčce je delikátně jemný a jeho příprava je rychlá a snadná. Ochuťte jej troškou octu a soli a nic víc už není potřeba. Nejlépe chutná s…
Se šípkovou nebo se zelím? Hláška známá z českého filmu. A my vám přinášíme recept zrovna na tu šípkovou. Kančí kýtu podáváme s bramborovým knedlíkem a bohatě polijeme…
Tyto řezy jsou vláčný a bohatý moučník, který si získá každého, kdo má rád spojení jemného těsta, kokosu a rumu. Tento recept patří mezi stálice českých kuchařek a hodí…
Vláčné tvarohové pirohy, posypané křupavou strouhankou, cukrem a přelité rozpuštěným máslem. To je ta pravá sladká tečka, která zachutná úplně všem. Kdo chce, může…
Základní recept na hovězí kostky, které se hodí ke spoustě různých příloh a pokaždé budou chutnat skvěle. Díky dlouhému dušení bude maso měkké a každé sousto se bude…