Strouhání do polévky skoro bez práce
Recept ještě nebyl hodnocenJak náhoda pomáhá při vaření. Běžně dělám těsto na nudle v robotu s hnětacím hákem. Nasypu hrubou mouku podle oka, přidám dvě vejce a polovinu skořápky vlažné vody a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jak náhoda pomáhá při vaření. Běžně dělám těsto na nudle v robotu s hnětacím hákem. Nasypu hrubou mouku podle oka, přidám dvě vejce a polovinu skořápky vlažné vody a…
Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme do hněda.Když je maso pěkně opečené přidáme sladkou papriku,…
Máslová dýně je skvělou podzimní kuchyňskou surovinou. Máslová se jmenuje právem. Jemná hmota se hodí jako základ pro chutné omáčky. Ať již k těstovinám, nebo masu.…
Češi jsou mistry v mnoha směrech a uzení patří mezi ně. Vyudit si doma maso zvládne spousta z nás. Mnozí s uzením teprve začínají, a tak se jim hodí pár rad či inspirace…
Do většího hrnce dáme cukr, sůl a vodu a dáme vařit. Zpočátku stačí občas promíchat. Nejprve cukr začne bublat, poté, jak se voda vypařuje, může dělat i hrudky. To už je…
Kostky hovězího masa, doměkka upečené v jednom pekáčku společně s cibulí, žampiony a hráškem a podlité červeným vínem, se doslova rozplývají na jazyku. Hovězí dušené v…
Připravte si doma lahodnou pomazánku z Lotus sušenek, která nadchne svou jemnou karamelovou chutí. Skvěle se hodí na pečivo, palačinky nebo jako sladká tečka ke kávě.…
Vynikající minutková vepřová panenka s restovanými žampiony a paprikou se skvěle hodí jako víkendový oběd s rodinou. Příprava vám nezabere mnoho času a všichni si…
Alsaský koláč s jablky je elegantní dezert, který spojuje francouzskou vytříbenost s jednoduchostí domácího pečení. Křehký základ, krémová náplň a šťavnaté jablka tvoří…
Pláty těstovin prokládané bešamelem a rajčatovou omáčkou s mletým masem zná nejspíš každý. My vám v tomto receptu přinášíme tip, jak jednoduše připravit chutné lasagne…
Korpus: Oddělíme si bílky od žloutků - do bílků dáme špetku soli a vyšleháme sníh. Do sněhu přišleháme po částech cukr, musíme šlehat dýl (asi 5 min). Do hotového sněhu…
V kastrolu opečeme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a vše orestujeme. Přidáme protlak, papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme masox a…
Ušleháme cukr a žloutky, přidáme vodu, mouku a nakonec sníh. Upečeme. Uvaříme pudink (mléko, cukr, pudinky), po vychladnutí zašleháme tvaroh a heru. Namažeme na korpus…
Do hrnce dáme mražený špenát a 1 dl vody. Necháme ho pomalu rozpustit.Do rozpuštěného špenátu přidáme necelý 1 dl mléka a masox.Připravíme zásmažku. V malém hrnci nebo…
Prísady na cesto zmiesime a dáme do chladničky, kým pripravíme náplň. Na náplň narežeme hrušky a jablká na drobné kocôčky, pridáme hrozienka, med, šťavu a škoricu a…
V prvé řadě ve vodě dobře rozmícháme psyllium a necháme nabobtnat.Odvážíme mouku, vmícháme do ní sůl a olej a psyllium. Dobře promícháme a nejlépe na vále vypracujeme…
Cítíte tu vůni exotických krajin? Koriandr, zázvor, chilli a další asijské speciality, které toto jídlo dělají výjimečným. Vyzkoušejte skvělé nudle s plátky vepřové…
Češi jsou národem houbařů, nejenom, že je rádi sbírají, ale ještě raději s nimi pracují v kuchyni. Kuřecí prsíčka dušená s divokým kořením a houbami, podávaná s…
S pomalým hrncem vykouzlíte v kuchyni řadu lahodných pokrmů, a to s minimálním úsilím. Jídlo si zachovává všechny živiny i přirozenou chuť. Kližka z pomalého hrnce je…
Talíř vhodný pro použití do mikrovlnné trouby potřeme olejem a vodou. Oloupané a opláchnuté brambory nakrájíme na půl cm široké půlměsíčky, rozložíme na talíř, posypeme…
Snadný pokrm na všední i sváteční dny. Plátky vepřové pečeně nejprve zprudka opečeme a poté spolu se špekem, cibulí, paprikou a rajčaty dusíme v troubě. Lahodné maso a…
Pokud máte nedělní návštěvu za dveřmi, vyzkoušejte pro ni upéct tento kakaový moučník, který bude do hodiny na stole. Je krásně vláčný, velice jednoduchý na přípravu a…
Nejprve připravíme křehké těsto. Smícháme mouku se solí, přidáme žloutek a nakrájené máslo a sádlo. Zalijeme vodou, důležité je, aby byla studená. Vypracujeme rychle …