Aspikový hřbet se sýrem, šunkou a vejci
Recept ještě nebyl hodnocenVejce uvaříme natvrdo, oloupeme a odkrojíme konce samotného bílku (můžeme využít do salátu). Do misky dáme 150 ml vlahého vývaru, vsypeme želatinu, promícháme a necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a odkrojíme konce samotného bílku (můžeme využít do salátu). Do misky dáme 150 ml vlahého vývaru, vsypeme želatinu, promícháme a necháme…
Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno.Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji opečeme ze…
Čtvrtinu chilli papričky, zbavené žeber a semínek, nakrájejte na jemňoulinké nudličky. Zbytek rozmixujte se zázvorem, česnekem, všemi stonky a třetinou lístků koriandru…
Paella je nejznámější španělský pokrm z rýže. Jméno dostal podle široké mělké kovové pánve zvané paellera, ve které se tradičně připravuje. Použít však lze jakoukoliv…
Kuřecí kousky s cuketou na způsob číny potěší především milovníky pikantních chutí. Směs je plná zeleniny a šmrnc jí dodávají nejen chilli papričky, ale i špetka uzené…
Na oleji zpěníme cibulku a současně opečeme slaninu. Když obojí zrůžoví, přidáme tuňáka (slijeme olej, který již nepoužijeme, ale pokud je konzerva ve vlastní šťávě,…
Do kastrůlku dáme máslo a osmahneme na něm cibulku, která by neměla zhnědnout, stačí jen když zpění.Přidáme na kostičky na krájené kuřecí maso a necháme ze všech stran…
Zeleninu a cibuli nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme koření a všechnu zeleninu. Restujeme cca 5 minut.Orestovanou zeleninu…
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Zasypeme lžičkou kukuřičného škrobu, přidáme lžičku olivového oleje a promícháme.Na omáčku smícháme kuřecí vývar,…
Krémová houbová polévka je oblíbená klasika. Výrazná chuť a vůně lesních hub v ní dobře vyniknou. Polévka zasytí díky bramborám, které do ní přidáme. Ty polévku také…
Kousky kuřecího masa orestujeme na pánvi a postupně k němu přidáváme kousky zeleniny a dusíme tak, abychom zachovali její čerstvost a křupavost. Nakonec vmícháme rajský…
Den předem si nakrájíme kuřecí prsa na proužky (kousky dle libosti), vložíme do misky a zalijeme vývarem (studeným) ideálně čerstvým domácím, pokud není tak nouzově z…
Kuracie maso nakrajame na rezanceky a osolime. V panvici zohrejeme olej a maso orestujeme na silnom ohni zo vsetkych stran. Vyberieme z panvice a odlozime bokom do…
Na oleji si osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, k ní přidáme nasekané kousky kuřete(měla jsem 2 stehna) bez kůže (ty můžeme uvařit a tekutinu použít jako vývar), kousky…
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a na plátky nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme do zlatova. Játra očistíme…
Maso a očištěná játra nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek nadrobno. Rozpustíme sádlo a zpěníme cibuli i česnek.Smícháme mouku a kajenský pepř. Kuřecí směs v tom…
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a balzamikovým octem. Necháme odležet v lednici 2 hodiny. Zeleninu včetně cibule nakrájíme na…
Připravíme si kastrol, do kterého dáme na kusy nakrájený pórek, na kostičky brambory, česnek a zalijeme vývarem. Po změknutí přidáme kukuřici a krátce provaříme. Poté…
Nejdříve si dáme vařit kuřecí kosti ( křídla nebo skelet, podle toho, co máme ). Zalijeme litrem vody, vaříme na mírném ohni 20 min. Mezi tím začneme s přípravou…
Křepelky dobře posolíme a uvnitř naplníme směsí (nádivkou) kterou vyrobíme tak, že na kostičky nakrájený rohlík smícháme s jedním syrovým vejcem, trochou nastrouhaného…
Maso nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme sádlo a olej.Nudličky masa osolíme a opepříme nejlépe čerstvě umletým pepřem a vložíme je do rozpáleného tuku, zprudka je…
V hrnci na středně rozpáleném oleji zpěňte cibulku doběla (cca 3 minuty), přilejte kuřecí vývar a následujících 6 surovin ze seznamu (skončíte bobkovým listem). Přiveďte…
Jemné rizoto krémové konzistence provoněné parmezánem ocení každý milovník italské kuchyně. Připravte ho ozdobené blanšírovaným zeleným chřestem a posypané parmezánem a…
Jednoduché jídlo v němž šťavnaté maso kuřecích stehenních řízků doplní chuť vína, parmezánu, rajčat a oliv, podávané ideálně s těstovinami. Dopřejte si vzpomínku na…