

Rizoto s máslovou dýní
Suroviny
- 2 hrnky máslové dýně (nakrájené na kostky)
- 2 lžíce másla
- 1/2 nasekané cibule
- 1 hrnek rýže Arborio
- 1/3 hrnku suchého bílého vína
- 5 hrnků horkého kuřecího vývaru
- 1/4 hrnku nastrouhaného Parmazánu
- sůl
- pepř k dochucení
Postup přípravy receptu
Dýni podusíme 10 – 15 minut, dokud nezměkne, poté ji v misce rozmačkáme vidličkou.
Máslo rozehřejeme na pánvi a přidáme cibuli. Až cibule zesklovatí, vmícháme rýži. Rýži mícháme, dokud se od másla neleskne a cibule nezačne zlátnout.
Přidáme bílé víno a mícháme, dokud se neodpaří. Pak vmícháme rozmačkanou dýni a 1/3 horkého kuřecího vývaru.
Vaříme na mírném ohni, dokud rýže nevstřebá vývar. Přidáme polovinu zbylého vývaru a pokračujeme v míchání, dokud se také nevstřebá.
Přidáme zbytek vývaru a mícháme, dokud rizoto není krémové.
Nakonec vmícháme nastrouhaný parmezán a dochutíme solí a pepřem (dle chuti).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rizoto s máslovou dýní
-
Vyzkoušeno, naservírováno a snědeno do posledního drobečku
Všichni strávníci zhodnotili jako
Nedávala jsem víno a máslo nahradila rostlinným tukem (z důvodu alergie). Výborné! -
Děkuji. Něco zeleného by to opravdu chtělo, ale už jsme měli hlad, takže jsem okrasu nechala na zahradě na jindy.
-
Hezky připravená dobrota
+5
-
to bude asi dobrota..... vždycky když jsem viděla někde na talíři takovouhle kejdu,pod pojmem rozoto,myslela jsem si (v domnění podle školních jídelen),že je to na slano nepovedená rýžová kaše.... dneska jinak nedělám,a nemůžeme si ho vynachválit.... musím s dýní vyzloušet... jen by mi tam oku lahodilo trochu něco zeleného... ale třetí bodík posílám...
-
Nádhera.. takhle má podle mě rizoto vypadat
-
Dýně kam se podíváš.
Je vidět, že konec léta je tu... a spousta dobrých receptů taky.