Kuchař bez čepice a pohodář Jamie Oliver vaří luxusně i dostupně
Kluk od vedle, se kterým by se chtěl každý kamarádit – i kdyby jen proto, aby k němu mohl chodit na ty jeho vynikající večeře! Britský kuchař Jamie Oliver proslul jako televizní hvězda nejen ve své rodné zemi, ale i u nás. Někdy se mu přezdívá „kuchař bez čepice“, protože je při vaření ležérní, trochu bordelářský, někdy skoro až chaotický… Zkrátka pohodář. Přesto ovšem dokáže vždy vykouzlit naprosto dokonale vypadající jídlo. Jamie Oliver je populární i proto, že umí uvařit luxusní pochoutku hodnou menu v drahé restauraci se stejnou lehkostí jako jídlo pro své děti.
Kromě moderování desítek pořadů má na kontě také desítky kuchařských knih. Jednou z těch nejoblíbenějších je kuchařka s názvem 5 ingrediencí, kde najdeme recepty obsahující pouze pět základních přísad. Vydal také kuchařku orientovanou výhradně na vegetariánské vaření, sám Oliver má nejraději kuchyni italskou.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 9 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 9 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 10 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 10 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na kuře na paprice z pečených paprik: Zelenina dá omáčce krémovou konzistenci a jemně delikátní chuť
Tři druhy cukroví v cukuletu: Tatrankové pracny, hrnečkové kokosky nebo ořechové pusinky zvládne každý
Držíte dietu, a přesto si chcete pochutnat na šťavnatém mase? Vyzkoušejte halogenový hrnec