Polévka z tuňáka a smetany
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji zpěníme cibulku a současně opečeme slaninu. Když obojí zrůžoví, přidáme tuňáka (slijeme olej, který již nepoužijeme, ale pokud je konzerva ve vlastní šťávě,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji zpěníme cibulku a současně opečeme slaninu. Když obojí zrůžoví, přidáme tuňáka (slijeme olej, který již nepoužijeme, ale pokud je konzerva ve vlastní šťávě,…
Šťavnaté kuřecí plátky, jemně obalené v mouce, získají na pánvi křupavý povrch. Opečená cibulka s česnekem, chilli papričkou a kapií pak se sójovou omáčkou a rajčatovou…
Zahřát máslo + olej, opéct dozlatova na tenko nakrájený pórek, přidat kaštany a brambory na kostky. Krátce opéct. Zalít vývarem, přidat tymián (lépe čerstvý, ale může…
Na oleji si osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, k ní přidáme nasekané kousky kuřete(měla jsem 2 stehna) bez kůže (ty můžeme uvařit a tekutinu použít jako vývar), kousky…
Čtvrtinu chilli papričky, zbavené žeber a semínek, nakrájejte na jemňoulinké nudličky. Zbytek rozmixujte se zázvorem, česnekem, všemi stonky a třetinou lístků koriandru…
Jemné kari populární v indických restauracích. Je to voňavé a aromatické jídlo se smetanovou omáčkou. Je dobré s bylinkovou rýží, naan chlebem, mangovým čátný a…
Na začátek umytá kuřecí stehna obalíme v polovině koření ze všech stran, rozpálíme na velké pánvi 1 lžíci oleje, smažíme zhruba 10 minut kůží směrem dolů. Zatím …
Jemnou a krémovou bramboračku si jistě oblíbíte. Na její základ nejprve uvaříme silný kuřecí vývar. Z brambor, bylinek a smetany pak vykouzlíte dokonalou polévku na…
Krémová česneková polévka s bramborami a smetanou je dokonalou polévkou pro chladné dny. Česnek pomůže nastartovat imunitu a vůně vařící se polévky přiláká ke stolu…
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a balzamikovým octem. Necháme odležet v lednici 2 hodiny. Zeleninu včetně cibule nakrájíme na…
Kuřecí prsa nakrájíme na větší nudličky, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na rozehřátém oleji. Po chvíli až se maso trochu zatáhne přidáme na větší kousky nakrájená…
Kuře vykostíme a to velmi opatrně, abychom někde neporušili celistvost kůže.Plát vykostěného kuřete na místech, kde není dostatek masa, doplníme ořezáním masa z prsou…
Kousky kuřecího masa orestujeme na pánvi a postupně k němu přidáváme kousky zeleniny a dusíme tak, abychom zachovali její čerstvost a křupavost. Nakonec vmícháme rajský…
1. Na 3 PL (45 g) másla orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na kostičky nakrájené maso (3 x 3 cm) a restujeme ho dokud se neodvaří všechny šťáva,…
Kuřecí maso z prsou nakrájíme na menší nugety. Cibule oloupeme a nakrájíme na nudličky. Do mísy si dáme 2 lžíce oleje a do něj dáme rozpustit a provonět dvě lžíce koření…
Pánev rozpálíme a přilijeme olej. Víříme, aby olej pokryl plochu pánve. Přidáme česnek a na růžičky rozebranou brokolici. Osolíme.Restujeme, aby se olej dostal pokud…
Maso nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme sádlo a olej.Nudličky masa osolíme a opepříme nejlépe čerstvě umletým pepřem a vložíme je do rozpáleného tuku, zprudka je…
V kastrolu necháme na másle zesklovatět najemno nakrájenou cibulku, pak přidáme na kostky nakrájené očištěné brambory, pokrájený česnek a chvíli restujeme. Poté vše…
Minestrone je klasická italská polévka. Je velmi vydatná, protože obsahuje zeleninu, fazole a těstovinovou rýži. Příprava je snadná a zeleninu můžeme obměnit podle…
Krémová houbová polévka je oblíbená klasika. Výrazná chuť a vůně lesních hub v ní dobře vyniknou. Polévka zasytí díky bramborám, které do ní přidáme. Ty polévku také…
Jednoduché jídlo v němž šťavnaté maso kuřecích stehenních řízků doplní chuť vína, parmezánu, rajčat a oliv, podávané ideálně s těstovinami. Dopřejte si vzpomínku na…
Pokrmy s kuřecím masem jsou zárukou rychlé přípravy s chutným a výživným výsledkem. V tomto receptu přinášíme recept na restovaná kuřecí prsa v mrkvové omáčce, kterou…
Křehké nudličky z vepřové kýty se restovaným pórkem v krémové nivové omáčce nabízejí bohatou a výraznou chuť. Tento rychlý a vydatný pokrm je ideální pro všední oběd i…
Polévka z pečeného česneku je lahodná a jemná, s příjemně nasládlou chutí, kterou česnek získá právě díky pečení. Skvěle zahřeje v chladných dnech a její krémová textura…