Vepřový jazyk v křenovo-hořčičné omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenJazyky omyjeme a uvaříme se zeleninou a kořením doměkka. V papiňáku asi 45 minut. Měkké jazyky ihned zchladíme a oloupeme.Na omáčku rozpustíme máslo a necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jazyky omyjeme a uvaříme se zeleninou a kořením doměkka. V papiňáku asi 45 minut. Měkké jazyky ihned zchladíme a oloupeme.Na omáčku rozpustíme máslo a necháme…
Haše je klasické jídlo, ve kterém lze zpracovat i levnější kousky vepřového, případně můžeme přidat i maso, které zbylo například z vývaru. Podáváme ji s bramborami nebo…
Chutné vepřové plátky připravíte jen s pár surovinami navíc. Omáčku můžete zahustit dle svých zvyklostí, na jemnou šťávičku ale bude stačit i mouka z obaleného masa.…
Masový tokáň je tradičním pokrmem zejména v Maďarsku. Existuje mnoho jeho úprav. V tomto receptu použijeme hovězí maso, svíčkovou. Nudličky masa doplníme zeleninou a…
Segedín je jedním z nejoblíbenějších druhů gulášů. Najdeme v něm kousky masa restované na paprice a kmínu, které doplníme křupavým zelím a jemnou zakysanou smetanou.…
Krkovice na houbách a česneku je tím pravým jídlem pro nadcházející chladné období. Toto vydatné jídlo není náročné na přípravu a při pečení se bude vůně linout celým…
Když vám doma zbude dobrý masový vývar a vařená rýže, uvařte z nich tuhle jednoduchou a rychlou polévku s kořenovou zeleninou a hráškem. Zužitkujete zbylé potraviny a do…
Pokud máte rádi maďarskou kuchyni, připravte si o víkendu paprikáš s domácími haluškami. Příprava je jednoduchá a všichni si určitě pochutnají. Skvělý maďarský paprikáš…
Bílé fazole se smaženou cibulkou budou vydatným obědem i večeří. Luštěniny ve správném jídelníčku nesmí chybět, proto je zařaďte třeba ve formě tohoto chutného pokrmu.…
Fazolkové lusky ve smetanové omáčce s pošírovaným vejcem jsou lahodným pokrmem, který spojuje svěžest křehké zeleniny s krémovou jemností. Dokonale připravené vejce dodá…
Přebranou a opláchnutou čočku dáme společně s nenamočenými houbami vařit do části vývaru.Když začne čočka měknout, přidáme nakrájené brambory a mrkev nakrájenou na…
Chléb zbavíme kůrky, nakrájíme na malé kostičky dáme do misky a zalijeme ho pivem. Pivo se nasákne do chlebíku.Cibuli nakrájíme a osmahneme na sádle do růžova.Přidáme na…
Plátky krkovice opláchneme, osušíme a naklepeme. Pak je osolíme, opepříme a vtlačíme do nich co nejvíce strouhanky z obou stran. Vajíčka rozšleháme, olej rozpálíme…
Cibuli a zeleninu nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a necháme zesklovatět cibuli. Přidáme zeleninu a nové koření s bobkovým listem. Společně restujeme zeleninu…
Maso očistíme a naporcujeme na 4 díly. Osolíme, opepříme a na másle zprudka opečeme ze všech stran. Dáme dopéct do trouby. Pečeme pod poklicí asi 15minut a pak…
Očištěná játra a maso nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nadrobno, papriku na proužky a špek na kostičky. Špek vyškvaříme a přidáme cibuli.Když cibule zezlátne,…
Na oleji zpěníme cibuli s anglickou slaninou, přidáme nakrájenou uzeninu, žampiony, papriky, pórek.Orestujeme, přidáme koření, kečup a vývar.Nakonec přidáme plechovku…
Na oleji do sklovita orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.Za stálého prošlehavání metličkou zalijeme prochladlým vývarem a mlékem…
Houby předem namočíme.V kastrole rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli. Orestujeme dozlatova.Přidáme na nudličky nakrájené maso, sůl a pepř.…
Máte v plánu nasušit houby? Určitě to udělejte! Nasušené houby mohou vylepšit mnoho jídel. Takové plněné masové kapsy na houbách vám připomenou sbírání hub i vůní…
Vepřová plec s růžičkovou kapustou je nenáročné, ale chutné jídlo, pro ty, kteří milují, jak maso, tak kapustu. Orestované maso dusíme s kapustičkami, dokud nejsou měkké…
Vepřové závitky, plněné šunkou, mletým masem a vaječnou omeletou nejen krásně vypadají, ale ještě lépe chutnají a tak je můžete připravit i pro slavnostnější večeři.…
Polévka z červené řepy je velmi jednoduchá, chutná ale skvěle a má krásnou barvu. Nastrouhanou řepu uvaříme ve vývaru, zahustíme moukou rozmíchanou v zakysané smetaně a…
Tradiční balkánskou pochoutkou je djuveč s neodolatelnou kombinaci jemného koření, čerstvé zeleniny a šťavnatého masa. K tomuto sytému jídlu, které si vás podmaní svojí…