Cikánské párky podle oujezdské babičky
Recept ještě nebyl hodnocenPárky jsou oblíbenou pochoutkou zejména u dětí. Když k nim ale přidáte alespoň trochu zeleniny, rázem můžete vykouzlit chutný oběd. Cikánské párky připravovaly naše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Párky jsou oblíbenou pochoutkou zejména u dětí. Když k nim ale přidáte alespoň trochu zeleniny, rázem můžete vykouzlit chutný oběd. Cikánské párky připravovaly naše…
Těm, kdo mají rádi gulášovou polévku, jistě přijde k chuti i tato zdravější varianta - tentokrát připravená s mletým masem a kapustou. Hustá polévka, vonící paprikou a…
Žampiónová polévka plná sýru a voňavých bylinek je to, na co se může celá rodina těšit, když se sejdete u nedělního oběda. Vyzkoušejte a jistě se k ní budete pravidelně…
Křenovou omáčku připravíme snadno a za chvilku. Cibulovou jíšku zalijeme vývarem a necháme vařit. Pak ji ochutíme čerstvým křenem, pepřem a muškátovým květem. Na závěr…
Segedín je jedním z nejoblíbenějších druhů gulášů. Najdeme v něm kousky masa restované na paprice a kmínu, které doplníme křupavým zelím a jemnou zakysanou smetanou.…
Krémová dýňová polévka je klasika, která nám zpříjemňuje podzimní dny. Tentokrát ji připravíme z pečené dýně, kterou upečeme spolu s jablky a česnekem. Polévku můžeme…
V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do světle hněda.Maso nakrájíme na kostky asi 2 cm velké a přidáme k cibuli. Okořeníme mletým pepřem,…
Nejprve uvařme jazyky. Do hrnce (já vařila v papiňáku) dáme jazyky, koření, sůl, oloupanou rozpůlenou cibuli a vaříme asi 40-45 minut v papiňáku (v normálním hrnci dobu…
Vepřové maso je oblíbené v naší kuchyni a existuje mnoho různých receptů na jeho úpravu. V tomto receptu je maso připraveno na plátky, osmahnuto na cibulkovém základu a…
Zajímavý recept na plněné papriky. Pokud ale nepotřebujete vařit pro dětský prázdninový tábor, musíte si upravit potřebné množství surovin tak, aby vyhovovalo vašim…
Česká klasika, která se z našich jídelníčků trošku vytratila, ale rozhodně nezaslouženě. Smetanová omáčka dochucená výrazným křenem je prostě báječná.
Na rozehřáté máslo dáme krupičku a opražíme za stálého míchání.Vklepneme vajíčko a mícháme a vařečkou oddělujeme nočky.Zalijeme vývarem, přidáme koření, zeleninu, sůl…
Zapomeňte na mnohdy nevalnou chuť dušené mrkve ze školních jídelen a připravte si podle našeho receptu rychloverzi skvělého jídla. Použitím mletého masa a dobrým…
Tento recept využívá jemný kuskus, který se skvěle doplňuje s nasládlou chutí cukety a další čerstvé zeleniny. Směs je ochucena aromatickými bylinkami a sýrem, což jí…
Klasickou kulajdu zná každý, ale co ji pro změnu jednou zkusit uvařit z cukety? Taková polévka bude krásně krémová a k jejímu zahuštění není ani potřeba mouka - stačí…
Když vám doma zbude dobrý masový vývar a vařená rýže, uvařte z nich tuhle jednoduchou a rychlou polévku s kořenovou zeleninou a hráškem. Zužitkujete zbylé potraviny a do…
Brněnské plněné kotlety potěší milovníky vepřového masa. Lahodné závitky plněné vaječnou náplní se šunkou a hráškem, potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i oči. Na…
Pokud máte rádi maďarskou kuchyni, připravte si o víkendu paprikáš s domácími haluškami. Příprava je jednoduchá a všichni si určitě pochutnají. Skvělý maďarský paprikáš…
Talíř teplé a vydatné zeleninové polévky přijde vhod v zimním období, kdy nejen zahřeje, ale i zasytí. Vyzkoušejte uvařit pórkovou polévku s kroupami, která voní po…
V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a připravíme jíšku. Zalijeme ji chladným vývarem, prošleháme a přivedeme k varu.Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na menší…
V Hradní restauraci v Lokti můžete ochutnat výborné vepřové koleno podle Elišky Přemyslovny. Připravit si ho můžete i doma, protože vepřové koleno a černé pivo, to je…
Čočka na kyselo je tradiční český pokrm za pár korun. Obvykle se podává buď se sázeným vejcem nebo kouskem uzeniny, a čerstvým chlebem. V této bezlepkové variantě…
Na oleji do sklovita orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.Za stálého prošlehavání metličkou zalijeme prochladlým vývarem a mlékem…
Nejdříve vyloupeme hrášek, pokrájíme na jemno polovinu cibule a nakrájíme na kolečka mladou mrkev a petržel.Na pánvičce rozpustíme asi 80 g másla. Na opravdu malé…