Štěpánská vepřová rolka
Recept ještě nebyl hodnocenZ očištěného masa (kýta, pečeně) vytvoříme plát a rozklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme lehce hořčicí a poklademe plátky slaniny. Na slaninu navrstvíme steakovým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z očištěného masa (kýta, pečeně) vytvoříme plát a rozklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme lehce hořčicí a poklademe plátky slaniny. Na slaninu navrstvíme steakovým…
Maso, knedlík a zelí jsou už léta českou klasikou. Zkusme si ale kysané zelí připravit trochu jinak, zjemněné smetanou a provoněné koprem. Podávat ho pak můžeme klasicky…
Jazyk uvaříme. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Osolíme a za stálého míchání přiléváme vývar. Necháme asi 20 minut povařit, dokud…
Sytá polévka s chutnými debrecínskými párky může posloužit jako samostatné jídlo. Hodí se třeba k výživnější večeři nebo k lehkému obědu. Pokud k polévce přidáme čerstvé…
Tip na rychle připravené plátky vepřového masa. Doměkka připravené maso v papriko - rajčatové omáčce uspokojí spolu s vhodnou přílohou hlad strávníků. Pokrm bude chutnat…
Ovar představuje jednu z mála zabijačkových pochoutek, které si našly cestu i do běžné kuchyně, protože maso na něj je běžně dostupné. Ovarové koleno je prostě klasika,…
Jazyky omyjeme a uvaříme se zeleninou a kořením doměkka. V papiňáku asi 45 minut. Měkké jazyky ihned zchladíme a oloupeme.Na omáčku rozpustíme máslo a necháme…
S česnekovou omáčkou, oblíbeným jídlem našich babiček, se již setkáváme jen zřídka. Přesto spojení uzeného masa s výrazným česnekovým aroma, může obohatit náš jídelníček…
Tarhoňa si zvolna razí cestičku do našich kuchyní. Je velmi jednoduchá na přípravu a má všechny výhody těstovin. Ochotně přijme chuť masa, koření a zeleniny. Při…
Této hutné smetanové polévce se také někdy říká "posilující". Při rekonvalescenci jí vaří pro vegetariány a je vhodná i pro bezlepkovou dietu. Ovesné vločky polévku…
Hledáte jednoduchý a výživný pokrm na všední den? Přesně tím jsou kuřecí nudličky zprudka restované se zeleninou a pikantním kořením, které jsou doplněny sekanými…
Ryžu preberieme, umyjeme a dáme povariť na cca 3-4 minúty, scedíme. Zmiešame mäso, ryžu a ostatné suroviny na náplň do závitkov. Listy mangoldu umyjeme, silné "rebro"…
Očištěné maso osušíme a nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Cibuli nasekáme najemno, žampiony nakrájíme na plátky a česnek nasekáme…
Nejdříve připravíme krupicové odpalované těsto na noky: 200 ml mléka svaříme s 1 lžící másla, špetkou soli a muškátového květu.Přidáme dětskou krupičku a mícháme tak…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno a papriky na proužky. Na sádle orestujeme cibuli do hnědé barvy. Mícháme, aby se nespálila.Na cibuli vložíme maso a necháme…
Na sádle nebo oleji zpěníme cibuli. Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a opepříme a dáme na cibuli. Opečeme z obou stran a přidáme uzenou papriku, nakrájenou kapii a…
Maso nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme mouku, sůl, pepř, kmín a promícháme.Na sádle opečeme kostičky slaniny a přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova,…
Do hrnce nalijeme scezený a části tuku zbavený masový vývar.Do vřícího vývaru vložíme jemně nastrouhanou směs kořenové zeleniny, uvařenou rýži a sterilovaný hrášek…
Stehna prošpikujeme a osolíme. Na sádle zprudka opečeme z obou stran a vložíme do menší zapékací nádoby.Zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené. Přidáme na klínky…
Na oleji do sklovita orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.Za stálého prošlehavání metličkou zalijeme prochladlým vývarem a mlékem…
Rýži propláchneme a dáme do mísy remosky.Přidáme lžičku soli a promícháme. Zalijeme vývarem a přidáme máslo.Mísu přiklopíme víkem, zapneme a pečeme dokud se tekutina…
Na pánvi rozpustíme polovinu nakrájené slaniny a přidáme 1 nakrájenou cibuli a olej. Orestujeme dozlatova a přidáme očištěné nakrájené houby. Podusíme. Hotovou směs…
V hrnci na tuku zpěníme nasekanou cibuli, necháme rozvonět koření a lehce zkaramelizovat cukr. Přidáme protlak, promícháme a podlijeme mírně vodou. Dobře rozmícháme,…
Itálie v létě, kdo by to dokázal odmítnout? Ale nemusíte nutně jezdit k moři, s tímhle receptem si ji snadno uděláte doma. Jednoduché, ale přesto delikátní rizoto s…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Karamelové burisonové hrudky se rozplývají na jazyku. Nejdůležitější je správně připravit karamel a pak nechat hrudky ztuhnout
Klasický okurkový salát podle ČSN: Typickou sladkokyselou chuť zajistí správný poměr vody, octa a cukru
První rande může totálně pokazit i špatně zvolené jídlo. Tabu by měly být nejen špagety a česnek