Celerovo-bramborový krém
Recept ještě nebyl hodnocenCeler nakrájíme na plátky, hlavně opatrně, dá to trochu zabrat. Očistíme a nakrájíme ho na kostky. Stejně tak brambory. Obojí dáme do hrnce a zalijeme vodou či vývarem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Celer nakrájíme na plátky, hlavně opatrně, dá to trochu zabrat. Očistíme a nakrájíme ho na kostky. Stejně tak brambory. Obojí dáme do hrnce a zalijeme vodou či vývarem.…
Oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka zpěňte na másle. Když zesklovatí, přidejte nastrouhaný celer, osmahněte, zalijte vývarem nebo vodou a vařte do měkka.Sýr…
Pokud patříte k milovníkům receptů s mrkví, bude pro vás tento pokrm to pravé. Mrkev dodá kuřecímu masu nasládlou chuť a černé pivo zase lehkou vůni. Nejvíce nám tento…
Vločky důkladně několikrát propláchneme vodou a necháme tak 3 hodiny namočené. Pak scedíme.Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.Pak přidáme vločky a restujeme…
Kmínová polévka je jednoduchá na přípravu a osvědčená už od dob našich prababiček. Připravíme ji s cuketou a dochutíme libečkem a kurkumou. Díky rozšlehaným vejcím a…
Šalotku nakrájíme na drobno a zesklovatíme na másle. Přidáme tarhoňu a chvíli opékáme. Vsypeme mouku a po zamíchání zalijeme studeným vývarem. Přidáme koření a sůl.Z…
Čočku propláchneme a namočíme cca na 1 hodinu. Do hrnce přidáme vývar, přivedeme k varu, vložíme pokrájenou mrkev, celerové řapíky a bílé části cibulek.Z másla a mouky…
Malé vařené nočky z jednoduchého těsta smíchané s orestovanou a dušenou kapustou ochutíme česnekem a pepřem. Podávané s vyškvařenou slaninou a osmaženou cibulkou…
K podzimním dnům bezesporu patří polévky. Jednou z těch, co jsou typické pro dny babího léta je mrkvová s dýní. Z mrkve připravíme hladký krém se zázvorem a doplníme jej…
Veškerou zeleninu očistěte a omyjte. Na práci s červenou řepou doporučuji použít gumové, nebo igelitové rukavice. Cibuli nakrájejte na kostičky a mrkev s řepou…
I když je tento popis poplatný speciální příležitosti, můžete si i vy tento postup v upravené podobě s menším množstvím surovin vyzkoušet. Tato oblíbená polévka vás…
Do zeleninového vývaru dáme vařit brambory nakrájené na kostičky.Po chvilce přidáme pórky nakrájené na kolečka, nakrájené bílé části cibulek a jemné plátky česneku.Když…
Jarní zelená je naše nejoblíbenější barva, a proto ji s radostí vidíme i na talíři. Barevně doladěná žlutou kukuřicí dodává nejen vitamíny, ale je i plná pozitivní…
Brokolice je plná spousty zdraví prospěšných minerálů a vitamínů. Uvařit z ní můžete třeba krémovou polévku, dochucenou muškátovým oříškem a citrónovou šťávou. Polévku…
Brokolicová polévka má krásnou barvu a je velmi zdravá a vydatná. V zeleninovém vývaru povaříme brokolici a brambory. Rozmixovanou polévku ochutíme sýrem a česnekem a na…
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku (množství podle toho, jak chceme polévku hustou) uděláme jíšku kterou zalijeme zeleninovým vývarem a…
Očistíme brambory a nakrájíme je na malé kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme…
Nejprve připravíme omáčku: mrkev a cibuli očistíme, nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a zeleninu na něm osmahneme.Přimícháme rajčata i se…
Špenát opláchneme od nečistot a krátce spaříme ve vařící vodě. Pokrájíme ho nahrubo.Bílou část lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a nakrájíme na…
Díky tlakovému hrnci připravíme vepřové maso během chvíle. Šťavnaté a měkké plátky masa podáváme s chutnou celerovo-jablečnou omáčkou, kterou zjemníme smetanou. Jako…
I bezmasý pokrm může být výživný, pikantní a oku lahodící. Arborio je druh japonské rýže pěstované v Itálii. Má kašovitou konzistenci, přesto zůstává při vaření pevná na…
V teplejších dnech obvykle nemáme chuť na složitá a těžká jídla. Tento pokrm připravíme během chvilky a je v něm spoustu dobré zeleniny. Pohankové nudle podáváme s…
Není od věci čas od času odlehčit náš jídelníček. Kuskus je opravdu snadný na přípravu, je výživný a opravdu zasytí. Podávat ho můžete na různé způsoby. Vyzkoušejte jej…
Tato polévka je vydatný a výživný pokrm, který kombinuje křehkost čerstvého zelí s výraznou chutí lesních hub a jemnou strukturou cizrny. Jednoduchá příprava a bohatá…