Dršťkovka z růžovek - masáků

Vaclav Fronek Kuchař: Vaclav Fronek

Doba přípravy: 45 min. (30 min.vaření) Dle množství hub Houby 13 názorů

Suroviny

růžovky (masáky) použijeme nožičky,ale hlavy nejsou na závadu
cibule
červená paprika
Masox
polohrubá mouka
sádlo
sůl
pepř
česnek
majoránka
(Dobrá je i z jiných hub méně výrazného aróma)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme cibulku do růžova a zalijeme horkou vodou.
    Přidáme nakrájené nožičky Růžovek na kousky připomínající dršky.
    Přidáme papriku dle stejně jako na pravou drškovku a přidáme ¨Masox.
    Přidáme rozdrcený-utřený, nebo nakrájený česnek. Vše podle chuti.

  2. Přidáme pepř a vaříme cca 30 min volným táhnutím polévky.
    Můžeme dát trochu majoránky. (Ne všechnu. Tu dáme až při ukončení vaření).
    U konce vaření zajíškujeme růžovou zavářkou, kterou jsme udělali na sádle a dokořeníme rozemnutou majoránkou.
    Dochutíme solí a pepřem.

Poznámka

Drškovka lze dělat i z jiných hub. Doporučuji houby s méně výraznou chutí a ne ty, které mají moc slizké hlavičky. U těch použijeme pouze nožičky a hlavy bez podhoubí.

Pozor. Některé houby vyžadují delší tepelné zpracování, jako je např. Václavka. Velice vhodná také do nálevu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dršťkovka z růžovek - masáků

  • hosta hosta(moderátorka)

    doporučuju houby na cibulce restovat s česnekem a kmínem jako na smaženici, teprve až změknou přidat papriku a zalít vodou - je to tak daleko lepší, chuť hub výraznější, zkuste to

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Také jí takhle dělám a mám jí moc ráda. Používám i jiné houby a také občas ji dělám z vloček.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Simonko K. Máš ho v "Diskuzi".Tak se mrkni.Václav

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Kotrč jsem nikdy neviděla,ani nejedla.Škoda,že jste ho nevyfotili a nepřidali sem.;-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Heč MajkoM i já mám kotrč ze včera a tobě ho přeju též. Je SUPER , jak asi myslíš také na falešnou DRŠTKOVKU ale i do normálního čistého vývaru, třeba hovězího. Ta houba se nacházi vždy na stejném místě, každý rok, když nedivočíš a nezničíš podhoubí. Václav

    Odpovědět

  • MajkaM MajkaM

    Také jsem včera vařila z masáků a ještě jsem našla kotrč, byl menší, tak jsem ho přidala. Dnes mám v práci na svačinu.

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Václave:-Kvelké díky za receptík na tuto polévku:-p:-Kukládám:-)7.bodík posílám:yes:

    Odpovědět

  • Teta Lena Teta Lena

    Také ji dělám,už se na ni těším.Je to dobrota:-p:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Vašku, já ji dělám z hlívy, je skvělá;-):yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Včera jsem též vařila, masáci se letos urodily, takže opravdu mňamka. Všem doporučuji:yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-D;-)Tak já bych to raději u sebe na talíři viděla:-DMňam:-p+:yes::yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Jó,tak tohle já můžu z růžovek mám ráda a dělám v zimě z hlívy ústřičné.je to dobrota:yes:+1

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    no,to je ono:-!sem to patří:yes:;-):-p

    Odpovědět

Tématické fráze: držková polévka z kotrče masak houba držková polévka z růžovek držková polévka z masáku růžovka masák recepty růžovka houba drzkova z ruzovek dršťkovka z hub zpracovani ružovek jak zpracovat masáky držková z masákú zpracování masáků jak zpracovat růžovky držková polévka z václavek falešná držková polévka z hlívy recepty z hub růžovek růžovka masák držťková polévka z hlívy ústřičné drškovka z růžovek houba masák růžovka recepty

Zapomněl/a jsem heslo