Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dršťkovka z růžovek - masáků

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min

75 min (45 min příprava + 30 min tepelná úprava)

18. 8. 2010 09:33

Suroviny

Porce: Dle množství hub

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Drškovka lze dělat i z jiných hub. Doporučuji houby s méně výraznou chutí a ne ty, které mají moc slizké hlavičky. U těch použijeme pouze nožičky a hlavy bez podhoubí.

Pozor. Některé houby vyžadují delší tepelné zpracování, jako je např. Václavka. Velice vhodná také do nálevu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

hosta

14. 7. 2011 16:34

doporučuju houby na cibulce restovat s česnekem a kmínem jako na smaženici, teprve až změknou přidat papriku a zalít vodou - je to tak daleko lepší, chuť hub výraznější, zkuste to

Věrka.

29. 1. 2011 09:15

Také jí takhle dělám a mám jí moc ráda. Používám i jiné houby a také občas ji dělám z vloček.

Vaclav Fronek

19. 8. 2010 10:22

Simonko K. Máš ho v "Diskuzi".Tak se mrkni.Václav

Simona Skolakova

19. 8. 2010 09:47

Kotrč jsem nikdy neviděla,ani nejedla.Škoda,že jste ho nevyfotili a nepřidali sem.;-)

Vaclav Fronek

19. 8. 2010 09:32

Heč MajkoM i já mám kotrč ze včera a tobě ho přeju též. Je SUPER , jak asi myslíš také na falešnou DRŠTKOVKU ale i do normálního čistého vývaru, třeba hovězího. Ta houba se nacházi vždy na stejném místě, každý rok, když nedivočíš a nezničíš podhoubí. Václav

MajkaM

19. 8. 2010 07:50

Také jsem včera vařila z masáků a ještě jsem našla kotrč, byl menší, tak jsem ho přidala. Dnes mám v práci na svačinu.

cardanka

18. 8. 2010 21:19

Václave:-Kvelké díky za receptík na tuto polévku:-p:-Kukládám:-)7.bodík posílám:yes:

Teta Lena

18. 8. 2010 15:35

Také ji dělám,už se na ni těším.Je to dobrota:-p:-))

JanaDorazinova

18. 8. 2010 11:32

Vašku, já ji dělám z hlívy, je skvělá;-):yes:

Dana61

18. 8. 2010 11:18

Včera jsem též vařila, masáci se letos urodily, takže opravdu mňamka. Všem doporučuji:yes::yes:

Anna Kocikova

18. 8. 2010 10:12

:-D;-)Tak já bych to raději u sebe na talíři viděla:-DMňam:-p+:yes::yes:

Simona Skolakova

18. 8. 2010 09:38

Jó,tak tohle já můžu z růžovek mám ráda a dělám v zimě z hlívy ústřičné.je to dobrota:yes:+1

rebeka

18. 8. 2010 09:38

no,to je ono:-!sem to patří:yes:;-):-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: držková polévka z kotrče masak houba držková polévka z růžovek držková polévka z masáku růžovka masák recepty růžovka houba drzkova z ruzovek dršťkovka z hub zpracovani ružovek jak zpracovat masáky držková z masákú zpracování masáků jak zpracovat růžovky držková polévka z václavek falešná držková polévka z hlívy recepty z hub růžovek růžovka masák držťková polévka z hlívy ústřičné drškovka z růžovek houba masák růžovka recepty

Suroviny: houba růžovka, cibule, paprika čerstvá červená, masox, mouka polohrubá, sádlo, sůl, pepř, česnek, majoránka

TopRecepty.cz

Dršťkovka z růžovek - masáků

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zzk6